Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Vermek istediğimiz mesaj, Türkiye'nin her yerine ulaşmıştır.

11.08.2014 00:03

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Vermek istediğimiz mesaj, Türkiye'nin her yerine ulaşmıştır. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamız çok önemli ölçüde hedefine ulaşmış ve bir başarı yakalamıştır" dedi.

Demirtaş, Diyarbakır'da seçim bürosunun önünde seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanını ilk defa seçmenin sevincini yaşadıklarını belirten Demirtaş, seçimin Türkiye halklarına barış, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi getirmesini temenni ettiklerini söyledi.

Parti olarak Türkiye'ye aydınlık gelecek adına gerçek, kalıcı ve hakiki bir umut olmak istediklerini ifade eden Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bunun için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

"Vermek istediğimiz mesaj, Türkiye'nin her yerine ulaşmıştır. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçim kampanyamız çok önemli ölçüde hedefine ulaşmış, önemli bir çıkış ve bir başarı yakalamıştır" diyen Demirtaş, ortaya koydukları temel ilkelerin Türkiye'nin her yerinde karşılık bulduğunu belirtti.

Partilerini Türkiye'nin her yerinde güçlü bir örgütlülüğe kavuşturarak büyük bir kitle partisi haline getireceklerini belirten Demirtaş şöyle konuştu:

"Biz, bu seçimle birlikte yeni bir başlangıca adım atmış olduk. Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Arabıyla, Romanıyla, Çingenesiyle, Boşnağıyla, Pomağıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, Ezidisiyle, Süryanisiyle, Yahudisi ve Hristiyanıyla bütün kimlikler ve inançlarla bir arada gelecek kurma kararlılığının göstergesi olduk."

Demirtaş, başlattıkları çalışmaların cumhurbaşkanlığı seçimiyle sıçramaya dönüştüğünü söyledi.

"Elde ettiğimiz sonuç, oran itibariyle hemen hemen hedeflerimize yaklaşmış bir orandır" diyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu seçimde önümüzdeki barajları, önyargıları, engelleri kırmayı başardık. Özellikle Kürt halkının bu dönemde vermiş olduğu güçlü destek bizim için onur vericiydi. Kürt halkının Türkiye'de bütün ezilenlere uzattığı el, gurur vericiydi. Bu elin Edirne'de, İzmir'de, Antalya'da, Gümüşhane'de, Artvin'de, Konya'da, Adana'da ve Mersin'de tutulmuş olması ve Manisa'da, Muğla'da bu sese cevap verilmiş olması hepimizi umutlandırmıştır. Hak ettiğimiz sonuç mutlaka çok daha iyisidir. Unutmayın ki 90 yıllık egemen, tekçi, faşizan ve önyargılı sisteme karşı mücadele ettik. Geldiğimiz nokta duvarların, barajların ve ön yargıların artık kırıldığını gösteriyor."

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası her şeyin bitmediğini ifade eden Demirtaş, "Hiç kimse asla tek adamlıktan korkmasın. Bu ülkede despotizme, diktatörlüğe izin vermeyecek bir güç olarak halkların ve demokrasinin teminatı olarak biz varız" diye konuştu.

Gazetecilerin sorusunu yanıtlayın Demirtaş, seçim döneminde birçok defa çalışmalarının engellendiğini savundu.

Aldığı oy oranı itibariyle Hakkari'nin 1. olduğunu ifade eden Demirtaş, bu nedenle kente özel teşekkür ve selamlarını iletti. Demirtaş, ilçe olarak ise Diyarbakır'ın Lice ilçesi'nde rekor kırdığını söyledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Biz ilkelerimize uygun davranan herkesi saygıyla karşılarız. Kendisi Cumhurbaşkanı seçildi diye özel bir dokunulmazlık zırhına kavuşmuyor. Yaptığı her hatada, yanlışta, halka karşı yaptığı her saygısızlıkta karşısında bizi görecektir."

Sandıklar açılırken basının yanıltıcı bilgiler verdiğini iddia eden Demirtaş, Anadolu Ajansı'nı da eleştirdi.

Bu arada Demirtaş'ın konuşma yaptığı sırada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait arama kurtarma aracı alanı aydınlattı.

Seçmenleriyle fotoğraf çektiren Demirtaş, ardından eşi Başak ile seçim bürosundan ayrıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement