Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

BAKAN IŞIK, HATAY VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİMilli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Reyhanlı İlçesi'nde sınır birliklerini denetledikten sonra ilk olarak 2'inci Hudut Alay Komutanlığı'na geçti.

02.11.2016 18:43

BAKAN IŞIK, HATAY VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte Reyhanlı İlçesi'nde sınır birliklerini denetledikten sonra ilk olarak 2'inci Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. Burada Alay Komutanından birlikler hakkında bilgi alan heyet ardından Hatay Valiliği'ne geçti. Bakan Işık, basına kapalı geçen toplantıda Vali Erdal Ata'dan bilgiler aldı. Bakan Işık ve beraberindeki heyetin akşam saatlerinde Hatay'dan ayrılması bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Işık'ın Hatay Valiliği'ne girişi

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

===============================================================

CHP'li Tezcan'a yönelik saldırıyla ilgili 2 şüpheli adliyede (5)

ATEŞ EDEN TUTUKLANDI, DİĞERLERİ SERBEST

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı tarafından sorgulanan Alparslan Sargın, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sargın'ın olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

"VATAN SAĞOLSUN" DİYE BAĞIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan ve sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan Alparslan Sargın, adliyeden çıkarılırken "Vatan Saolsun" diye bağırdı. Adliye önünde duran bazı kişilerin ise bunun üzerine Sargın'ı alkışladığı görüldü. Adliye önünden "Alparslan bravo" sesleri de yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Saldırganın adliyeden çıkarılması

Alparslan Sargın'ın "Vatan Saolsun" diye bağırması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/ AYDIN,

============================================================

Bakan Eroğlu: Bacılar artık evlatlarınıza okuduğunuz ninnileri değiştirin

AMASYA'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tabii değerli bacılar, ablalar, kardeşler sizlere de önemli vazife düşüyor. Yeni doğan veya doğacak çocuklar 2071 yılı yani Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında inşallah Türkiye'yi küresel bir güç yapacak. Artık evletlarınıza çocuklarınıza ninni okurken 'uyusun da büyüsün' demeyeceksiniz. 'Oğlum uyu büyü hedef 2071, büyük Türkiye'nin ayak seslerini sen meydana getireceksin' diyeceksin. Ninnileri artık değiştirin lütfenö dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çeşitli ziyaretlerde bulunup, toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Amasya'ya geldi. Bakan Eroğlu, ilk olarak Vali Salih Işık'ı makamında ziyaret etti. Burada düzenlediği basın toplantısında Amasya'ya bakanlığı tarafından yapılan projeler ve planlanan yeni çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bakan Eroğlu ziyaret sonrasında Amasya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış programına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Eroğlu, "15 Temmuz bizim tarihimizdeki en kanlı en alçak bir darbe girişimi. Başka ifadeyle Türkiye'yi parçalama girişimiydi. Ama milletimizin kahramanlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve bütün bakanlarımızın başbakanımız başta olmak üzere, hatta siyasi partilerimizin desteği neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Çok büyük bir felaketi önlediniz. Ama bu FETÖ terör örgütü başta olmak üzere, PKK, DEAŞ gibi her türlü terör örgütlerine hakikaten devletimiz, hükümetimiz, silahlı kuvvetler emniyet teşkilatımız kahramanca mücadele ediyor. Devletimiz, hükümetimiz kararlıdır. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücedele sürecektir ve şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktırö dedi.

HEDEF 2071

Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye büyük bir devlet, güçlü bir devlet ama bu corafyada ayakta kalmanın yegane yolu daha güçlü bir ekonomiye, daha güçlü kurumlara, daha güçlü orduya, emniyet teşkilatına sahip olmaktan geçiyor ama bunu da inşallah sağlıyoruz Allah'ın izniyle büyük hedefler var. Şunu unutmayalım büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 3 büyük hedefi bu milletin evlatları gerçekleştirecektir. Birinci hedef 2023'te Türkiye dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girecektir. Gençlerin de hedefi var 2053 yılı İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı olacak. Gençler o tarihte Türkiye'yi çok daha ileri noktaya taşıyacak. Bayrağımızı daha da zirveye dikecektir bunu inancımız tamdır. Tabii değerli bacılar, ablalar kardeşler sizlere de önemli vazife düşüyor. Yeni doğan veya doğacak çocuklar 2071 yılı yani Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında inşallah Türkiye'yi küresel bir güç yapacak. Artık evletlarınıza çocuklarınıza ninni okurken 'uyusun da büyüsün' demeyeceksiniz. 'Oğlum uyu büyü hedef 2071, büyük Türkiye'nin ayak seslerini sen meydana getireceksin' diyeceksin. Ninnileri artık değiştirin lütfen. Onu özellikle vurgulayayım. Allah'ın izniyle Türkiye'nin bahtı açık değerli kardeşler.ö

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN KULLANIYORLAR

Türkiye'nin yıldızının parlak oludğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Bazı düşmanlar FETÖ terör örgütü gibi, PYD, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerini Türkiye'nin önünü kesmek için kullanıyorlar. Biz daima şunu söylüyoruz; Cenabı Allah bu terör örgütlerini mahvu perişan eylesin, ayrıca terör örgütlerini maşa olarak kullanan düşman devletleri de Rabbim tarih sahnesinden siliversinö diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Erdoğlu'nun temelini atacağı Duruca Barajı'ndaki tören alanına canlı bağlantı ile bağlantı yapıldı. Bakan Eroğlu, projenin müteahhidi ile konuşup projeyi bitireceği tarih için söz aldı. Bakan Eroğlu daha sonra temel atması ve açılışı yapılan 103 milyon TL'lik 18 tesis için butona bastı.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Açılıştan detaylar

Bakandan detay

Haber-Kamera : Yaprak KOÇER-Savaş TUTAK/ AMASYA, –

===========================================================================

ÇORUM'DA ÖNCE 4.7, SONRA 4.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 DEPREM (4)

Görüntü Dökümü:

-----------

-Hasarlı bina görüntüsü

-Vatandaşla röportaj

- İtfaiye Amiri Osman Aktürk'le röportaj

DHA

=======================================

Komşudan kaçtı Türk sahil güvenliği yakaladı

YUNANİSTAN'ın İstanköy Adası'na (Kos) 95 mülteciyi bıraktığı öne sürülen lüks yattaki 4 kişi, fark edilince, Yunan sahil güvenlik ekiplerindan kaçtı. Ateş açılan lüks yat, Türk sahil güvenlik ekiplerince yakalanarak Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne getirildi. Yattaki 2 Suriyeli kaptan ile 2 Türk gözaltına alındı.

İddiaya göre, dün (salı) sabah saatlerinde, Bodrum'un Yalı Mahallesi Kargıcak Koyu'ndan bindirdikleri 95 Suriye ve Afgan uyruklu mülteciyi, Yunanistan'a ait İstanköy Adası'na götürüp Kumburnu Mevkii'nden sahile bıraktıktan sonra geri dönen 25 metrelik 'Bolaris' isimli ABD bayraklı lüks yattaki 4 kişi, Psemiros Adası önlerinde Yunan sahil güvenlik ekiplerince fark edildi. Durmayıp yoluna devam eden yata, ateş açıldı. Yunan ekiplerinden kaçmayı başaran lüks yattakiler, Çatal Ada açıklarında Türk sahil güvelik ekiplerince yakalandı. Suriyeli kaptanlar A.Ş. ve M.T. ile Türk organizatörler Y.A. ve M.P. gözaltına alındı, Budrum'daki Turgutreis Limanı'na getirildi. Yakalanan 4 kişi daha sonra jandarmaya teslim edildi. Yat ise Yalıkavak'ta tersaneye çekilerek yediemine teslim edildi. Şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın (perşembe) adliyeye sevk edileceği öğrenildi. İstanköy'e geçen mültecilerin ise Yunan polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Mültecilerin yolculuk için kişi başı 2 bin dolar ödeme yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaçmaya çalışan yatın uzaktan görüntü

Karaya çekilen yattan görüntü

Yunan Sahil ve Türk sahil güvenlik botu

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

======================================================

Dilendirilen çocukları bu sefer yardım için topladılar

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin), - MERSİN ilçesi Tarsus Belediyesi yetkilileri, trafik ışıklarında dilenen ve peçete satan çocukları sokaklardan alarak ihtiyaçlarını giderdi.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde trafik sinyalizasyon lambalarında dilendirilen, peçete sattırılan hayatları hiçe sayılarak araçlara cam silmeye yönlendirilen küçük yaştaki istismar edilen çocukları caddelerden topladı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Çocuklar yemek yerken

-Sosyal market tabelası

-Çocuklara kıyafet giydirilirken

-Çocuklardan detaylar

-Çocuklar ellerinde hediye poşetleri taşırken

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TOLUNAY DUMAN/ TARSUS, (MERSİN),

===============================

26 yılın bedelini oğluna böbreğiyle ödedi

Ordu'da oturan Kerim Keskin, maddi ve ailevi sorunları nedeniyle oğlu Ümit Ayaz'ı henüz 1 yaşına gelmeden Giresun Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdi. Evlat edinen ailesi yıllar sonra gerçeği açıklayınca Ümit Ayaz gerçek ailesini bulmak için Gaziantep'ten Ordu'ya gitti. Ümit Ayaz, 26 yıl sonra gerçek annesi, babası ve kardeşleriyle tanışıp hasret giderdi. Ümit Ayaz'ın 4 yıldır böbrek hastalığı ile mücadele ettiğini öğrenen Kerim Keskin, 26 yıl sonra kavuştuğu oğlunu kaybetmeyi göze alamayacağı düşüncesiyle bir böbreğini bağışlamaya karar verdi. Ümit Ayaz, 8 gün önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda babasının böbreğiyle sağlığına kavuştu. Kerim Keskin, "Üzüntümü ve şu an yaşadığım sevinci kelimelerle anlatamam. 26 yıl görmediğim oğlumu hastalığı nedeniyle kaybetmeyi göze alamazdım. Kayıp 26 yılın bedeli olamaz, ama ben bir böbreğimi ona verip sağlıkla yaşamasına vesile olduğum için çok mutluyum" dedi. Ümit Ayaz ise "Babam şu an başka biriyle evli. Öz annem de evlenmiş. Her iki aile de Ordu'nun farklı ilçelerinde yaşıyor. Kısmetimde öz babamın böbreği ile sağlığıma kavuşmak varmış. Şu an iki ailemle de görüşüyorum" diye konuştu.

(DHA YAZILI HABERE GENİŞ GEÇİLECEK)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Röp1: Ümit Ayaz

Röp2: Anne Dursun Ayaz

Röp3: Öz Babası Kerim Keskin

Detay

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

============================================================

Tamir için bıraktığı otomobili kundaklandı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki bir mağazada satış danışmanı olan Hakan Yakartaş'ın (23) elektrik aksamındaki arızanın tamiri ve yıkanması için Konacık Sanayi Sitesi'ndeki bir oto-tamircisine bıraktığı otomobili, gece kundaklandı. İşyerinin güvenlik kamerasından otomobili birkaç denemeden sonra kundakladığı belirlenen Yakartaş'ın eski tamircisi İ.T. (İsmail Tunç) (27) polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde, daha önce kullanmak için istediği otomobili Yakartaş'ın kendisine vermemesi nedeniyle ateşe verdiğini söylediği öğrenilen

İ.T., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Konacık Mahallesi'nde yaşayan Hakan Yakartaş, dün (salı) saat 16.30 sıralarında 48 UU 347 plakalı otomobilini elektrik aksamındaki bir arızanın giderilmesi ve yıkanması amacıyla Konacık Sanayi Sitesi'ndeki bir tamirhaneye bıraktı. Ancak, tamiri aynı gün tamamlanmayınca, Yakartaş otomobilin tamirhanede kalmasını kabul etti. Ancak, ertesi sabah kendisini telefonla arayan tamirhane sahibinin, otomobilinin kundaklandığını söylemesi üzerine Yakartaş şoke oldu. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobili demir yığınına dönen Yakartaş, polise başvurup, şikayetçi oldu.

OTOMOBİLİ KULLANMASI İÇİN VERMEDİĞİ İÇİN KUNDAKLAMIŞ

Şikayet üzerine işyerinin güevinlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, otomobili ateşe veren kişinin, aynı sanayi sitesindeki başka bir oto-tamirhanesinde çalışan, Yakartaş'ın eski tamircisi İ.T., olduğu belirlendi. Görüntülerden alkollü olduğu için ayakta durmakta bile zorlandığı görülen İ.T.'nin saat 04.30 sıralarında, önce otomobilin kapılarını açmak için zorladığı, başarılı olamayınca ilk olarak sol arka kapı tarafından ateşe vermeye çalıştığı belirlendi. Ancak bundan da sonuç alamayan İ.T.'nin bu defa ön tampon kısmına yönelip, otomobili ateşe vermek istediği, ancak bundan da sonuç alamayınca sol arka lastiğin etrafına kağıt parçaları koyup tutuşturduktan sonra sönmemesi için sürekli kağıt ve sandalye koyarak kundakladığı belirlendi. İ.T., gözaltına alındı. Polisteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği belirtilen İ.T., Yakartaş'ın otomobilini daha önce kullanmak için birkaç kez istediğini, vermediği için de kundakladığını söyledi. İ.T.'nin Yakartaş'ı otomobilini daha önce birkaç kez tamir ettiği için tanıdığı öğrenildi.

"KİMSE SORUMLUĞU KABUL ETMİYOR, MAĞDURUM"

Dört yıllık birikimiyle aldığı otomobilinin tamirinin tamamlandığı haberini almayı beklerken kundaklandığını öğrenince yıkıldığını belirten Yakartaş, "Konacık Sanayi Sitesi'ni kendi açımdan güevinli bir yer olarak biliyordum. Bu nedenle de otomobilimin, tamir için bıraktığım işyerinin önünde gece kalması kabul ettim. Kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Sigorta şirketi de zararımı karşılamıyor. Mağdurum. Otomobilimi kundaklayan kişiyi daha önceden aracımı tamir ettiği için tanıyorum. Aramızda alacak meselesi yok. Bugüne kadar emeğinin karşılığını da fazlasıyla verdim. Ancak, benden birkaç gezmek için otomobilimi istemişti. Vermedim, herhalde buna kafayı takmış. Aylar öncesinde yaşanan bir şey için nasıl bir kin beslediyse, böyle bir şeyi yapmış. Hem kendisinden hem de sanayi sitesinin yönetiminden şikayetçi olacağım" diye konuştu.

Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen İ.T., tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Olay anının işyerinin güvenlik kamerası görüntüleri

-Otomobili kundaklanan Hakan Yakartaş ile röp.

-Kundaklanan otomobilin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

=========================

Yangında 3 yaşındaki kızı ölen annenin feryadı

BOLU'da, 5 katlı apartmanın 2'nci katındaki evde çıkan yangında 3 yaşındaki Nisa Kabacı, hayatını kaybetti. İş yerinden koşarak gelen Dilek Kabacı, kızının öldüğünü öğrenince yıkıldı. Nisa Kabacı, bir ara acısını unutup, "Bakamadım çocuğuna. Beni de öldür" diye ağlayan annesini teselli etti.

Yangın, saat 16.30 sıralarında Dilek ve Sinan Kabacı çiftinin Karaçayır Mahallesi Yunus Emre Sitesi'nde bulunan apartmanın 2'nci katındaki evinde çıktı. Kızı ve damadı çalıştığı için gündüzleri 2 torununa bakan Hatice Ayhan, evi saran dumanları fark edince büyük torunu 10 yaşındaki Semih Kabacı'yı alarak dışarıya çıktı. Ancak küçük torunu Nisa'yı evde panik içinde bulumadı. Bu sırada dumanlar tüm evi ve binayı sardı. Bina tahliye edilirken itfaiyeye haber verildi.

KOŞARAK GELDİ, YIKILDI

Gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü. İçeriye giren itfaiye ekibi odada küçük Nisa'nın cansız bedenini buldu. Hatice Ayhan, gözyaşlarına boğulurken, yangın haberini alan Dilek Kabacı koşarak eve geldi. Elinde küçük kızına aldığı hırka ile binaya giren Dilek Kabacı, kızının öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Kızının cesedi evden çıkarılırken apartmanın içinde yıkılıp kalan Dilek Kabacı, annesiyle birlikte gözyaşı döktü.

Dilek Kabacı, daha sonra ambulansa götürülen kızının cesedinin peşinden koştu. "Beni de yanına koyun" diyerek ambulansa binmek isteyen Dilek Kabacı'ya görevliler izin vermedi. Nisa Kabacı'nın cesedi İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum Çocuk Ünitesi'ne götürülürken Dilek Kabacı, yere çökerek gözyaşı döktü. "Anne ne oldu benim kuzuma? Hırka aldım ben ona" diyerek ağlayan Dilek Kabacı, yanına gelen annesinin, "Bakamadım çocuğuna. Beni de öldür" diyerek ağlaması üzerine, "Anne tamam" diyerek onu teselli etmeye çalıştı.

Yangından kurtulan Nisa'nın ağabeyi Semih Kabacı ise "Keşke ben yansaydım" diyerek gözyaşı döktü. Aile daha sonra hastaneye giderken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Evden çıkan dumanlar

-İtfaiyenin çalışmaları

-Evde çocuk olduğunun fark edilmesi

-Annenin acı haberi alarak eve doğru koşması

-Anne, anneanne, dede ve ağabeyin feryatları

-Cesedin evden çıkarılması

-Annenin ambulansa koşması

-Dilek Kabacı'nın annesini teselli etmesi

-Aile bireylerinin birbirlerine sarılmaları

-Röportajlar

-Detaylar

Süre: 05.50 Boyut: 685 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement