Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kilis'te (Yeniden) (2)GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak ve birlikleri denetlemek üzere Kilis'e geldi.

23.11.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kilis'te (Yeniden) (2)

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Suriye sınırında incelemelerde bulunmak ve birlikleri denetlemek üzere Kilis'e geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar sabah yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'la birlikte uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi. Havalimanından helikopterle Kilis'e hareket eden Orgeneral Akar ve Orgeneral Çolak, ilk olarak Vali İsmail Çataklı'yı ziyaret etti. Yoğun güvenlik önlemleri alınan ziyaret yaklaşık 50 dakika sürdü.

Ardından Orgeneral Akar ve Orgeneral Çolak, yine sıkı güvenlik önlemleri arasında Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesine hareket etti. Komutanların sınır hattında incelemelerde bulunacağı ve Fırat Kalkanı harekatının yürütüldüğü Elbeyli ilçesindeki merkezde brifing alacağı, birlikleri denetleyeceği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Valiliği ve alınan önlemler

Genelkurmay başkanının çıkışı

Orgeneral Akar ve askerlerin araçlara binmesi

Konvoyun hareket etmesi,

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================================

Erzurum Karayazı'da çıkan çatışmada 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetledi, Erzurum Karayazı ilçesi Güllü Mahallesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Erzurum Karayazı Güllü Mahallesi'nde 20 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin-4 Operasyonu" esnasında, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aramaları sonucunda 2 PKK'lı ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 2 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 tabanca, 2 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 4 el bombası, 120 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği fişeği, 4 adet AK-47 Kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 1 el telsizi, 1 dizüstü bilgisayar, örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Operasyon sırasında çekilen fotoğraflar

Haber:

=====================================

Bitlis Sehi ormanları bölgesinde PKK'ya dev operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bitlis Sehi ormanları bölgesinde düzenlenen operasyonlarda PKK'ya ait farklı noktalarda muhtelif yaşam alanları, sığınaklar, yaşam malzemeleri, 6 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ve 9 adet Anti Personel Mayın bulunarak imha edildiğini açıkladı.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10'uncu Komando Tugay Komutanlığı tarafından PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla 15-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Bitlis Sehi ormanları bölgesinde düzenlenen Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt- 91 Operasyonu'nda yapılan arazi aramasında PKK'ya ait farklı noktalarda muhtelif yaşam alanları, sığınaklar, yaşam malzemeleri, 6 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ve 9 adet Anti Personel Mayın bulunarak imha edildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Operasyon fotoğrafları

Haber: BİTLİS

========================================

HDP'li Milletvekili Öztürk'e mübbet hapis istemi

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 48 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, dokunulmazlığı kaldırılan ve halen yurtdışında bulunan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalarla ilgili başlattığı sorşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. 3 sayfalık iddianame Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Milletvekili Öztürk'ün, "terör örgütü propagandası yapmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek, yönetmek ve bunların hareketlerine katılmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 48 yıla kadar hapsi istendi.

BOMBACININ CENAZESİNE KATILIP TERÖRİSTİN TABUTUNU TAŞIDI

Hazırlanan iddianamede, PKK terör örgütünün yapısı ve eylemlerine de yer verildi. Milletvekili Öztürk'ün Tunceli'de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Sıdıka Yıldız'ın Başkale İlçesi'ndeki cenazesine katılarak tabutunu taşıdığı ve bunun terör örgütü mensubunun eylemini öven bir hareket olarak değerelendirildiğine dikkat çekildi. Milletvekili Öztürk'ün ayrıca 17 Şubat 2015'te Ankara'da Merasim sokakta aralarında asker ve sivillerin de bulunduğu 29 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine katıldığı belirtildi. Milletvekili Öztürk'ün taziyeye katılarak Terörist Abdulbaki Sömer'in gerçekleştirdiği terör eylemine olan desteğini göstermek, saldırıyı kutsamak amaçlı milletvekilli sıfatı ve sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekilde bilerek ve isteyerek hareket etmek suretiyle terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği ifade edildi.

Hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı verilen Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, hala yurtdışında bulunuyor.

Haber: VAN,

=======================================

Özalp'te 3.6 büyüklüğünde deprem

VAN'ın Özalp İlçesi'nde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)Deprem Bilgilendirme Servisi'den alınan bilgiye göre Richter ölçeğine gören 3.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Van'a 60 kilometre uzaklıktaki Özalp İlçesi olarak belirlendi. Yerin 1.1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadı.

Haber: VAN,-

==========================================

Bakan Müezzinoğlu: Yapılandırmada 32 milyar 150 milyon liraya ulaştık

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlık Mehmet Müezzinoğlu, işveren ve esnafın bağkur ve SGK borçlarını ödemeleri veya yapılandırmaları için son tarihin 25 Kasım olduğunu belirterek, şimdiye kadar 32 milyar, 150 milyon lira gibi bir rakama ulaşıldığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, son 2 günde bu rakamın 35 milyar liraya ulaşacağına inandığını söyledi.

Siirt'in Şirvan İlçesi'nde meydana gelen göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmalarını dün yerinde inceleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün sabah saatlerinde Batman'a geldi

Türk Petrolleri tesislerinde düzenlenen Batman İl Değerlendirme toplantısına Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Demir, Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada bağkur ve SGK borçlarının ödenmesi yada yapılandırılması için tanınan sürenin 25 Kasım tarihinde sona erdiğini söyledi. SGK ve bağkur borcu bulunan işveren ve esnafın 25 Kasım tarihine kadar bu borcunu ödeyebileceğini yada yapılandırabileceğini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Bu yapılandırma ile ilgili son iki gün, 25 Kasım müracaatların bittiği son gündür. Bu güne kadar 32 milyar 150 milyon gibi bir rakama ulaştık. Son iki günde de 35 milyarın üzerinde ki bir rakama da, borçlu mükelleflerimiz müracaatlarını yaparda bu büyük imkandan istifade ederlerse inanıyorum ki hem SGK olarak biz arzu ettiğimiz tahsilatı yakalamış olacağız. Hem de borçlularımız borç yükünü planlayarak ve bu avantajdan istifade ederek borç yükünden kurtulmuş olacaklar. İnşallah son iki günde de tüm borçlularımız, mükelleflerimiz iyi değerlendiriler. Bu anlamda gerek maliyenin gerekse bizim SGK'nın alacakları konusunda ki vatandaşın yükünü azaltacak ve faiz yükünden ve diğer yüklerden kurtaracak bu yapılandırmanın mükelleflerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"İHMALİ KUSURU ARAŞTIRIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan İlçesi'ndeki madende yaşanan göçük ile ilgili ihmal ve kusurun olup olmadığı konusunda teftiş kurulunun bir çalışma başlattığını belirterek, "Bu tür hadiselerde gönlümüz istiyoruz ki hiç kazalar olmasın. Ama bize düşen de bir taraftan kaza sonuçlarını bir an önce normalleştirmek, diğer taraftan da hatası, ihmali, kusuru olan kim varsa bu anlamda da gerekli tespitleri yapmak. Gerek teftiş kurullarımız, gerekse uzmanlar çalışmalarını devam ettiriyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------------

-Bakanın havaalanında karşılanması

-Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=================================

HİLALDER Koordinatörü Başol: Eğitilmeyen Suriyeli çocuklar, ciddi risk

HİLAL Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Çevre Derneği Koordinatörü Beytullah Başol, Kayseri'de 60 bin 125 Suriyeli'nin yaşadığını, bunların 12 bin 911'ini çocukların oluşturduğunu ifade ederek, "Kayseri'de okula gitmeyen ve eğitim almayan Suriyeli çocukların oranı yüzde 67 civarında. Yaklaşık 9 bin civarında olan bu çocuklarımız, eğitilmez ise toplumumuz açısından ciddi riskler meydana gelebilecektir. Zaten yaşanan adli vakalar da bu durumu gözler önüne seriyor" dedi.

Dernek Koordinatörü Beytullah Başol, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında Suriyeliler'in eğitimi konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı. Başol, "Suriyeli muhacir kardeşlerimize 'Ensar' olabilme çabası içerisindeyiz. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde 2 bin 683 aile ve toplamda 13 bin 698 muhacir kardeşimize gıda, soba, kömür, her türlü ev eşyası ve insanı malzemesi ile hayırsever Kayseri halkının desteği ile yardımlarımızı ulaştırdık. Yaraların henüz tam olarak sarılamadığı, neredeyse her ailede bir şehit ve gazinin bulunduğu Suriye halkı halen zor şartlar altında ülkemizde yaşamlarını sürdürmektedirlerö şeklinde konuştu.

Kayseri'de resmi verilere göre 60 bin 125 Suriyeli'nin bulunduğunu kaydeden Başol, bu rakamın yüzde 24'ünü çocukların oluşturduğunu belirtti. Suriyeli çocukların eğitim sorunları ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Başol, bu konuda bazı kurumlarla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Kayseri'deki göçmenlerin oranının ülke ortalamasından iki kat daha yüksek olduğunu bildiren Başol, şunları kaydetti: "Şehrimizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yüzde 24'ünü yani 12 bin 911'ini çocuklar oluşturmaktadır. Sahada yardımlaşma faaliyetlerini yürütürken bu çocukların çoğunun okula gitmediği gözümüzden kaçmadı. Konuyla ilgili yaptığımız araştırma ve hazırladığımız rapor daha acı bir tablonun gerçekte olduğunu sayısal olarak ortaya koymuştur. Eğitim bir insanın en doğal hakkıdır, hele de Suriyeli Göçmen kardeşlerimiz gibi dezavantajlı grupların bu olanağa daha çok ihtiyaçları vardır. Derneğimizin 2013 yılında yürüttüğü 'Suriyeli Gençlerin Yüksek Öğrenime Uyum ve Entegrasyonu' projesi ile derneğimizi 100 üniversite çağındaki çocuğun üniversiteye gitmesi sağlanmıştır. Devletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız ise bu konu ile ilgili olarak şehrimizde 3 adet Yabancı Eğitim Merkezi açmıştır, bununla birlikte bütün okullarda Suriyeli öğrenciler kabul edilmektedir. Ama maalesef üzülerek söylüyoruz ki şehrimizde okula gitmeyen ve eğitim almayan Suriyeli çocukların oranı yüzde 67 civarındadır. Yaklaşık 9 bin civarında olan bu çocuklarımız eğitilmez ise toplumumuz açısından ciddi riskler meydana gelebilecektir.ö

"UYUM SÜRECİNDE ZORLUKLAR ÇIKARILIYOR"

Kayseri'de yaptıkları araştırma sonrası rapor hazırladıklarını ve raporda dikkat çeken önemli ayrıntının, geçici eğitim merkezlerinin sayısının ve kapasitesinin yetersizliği olduğunu da anlatan Başol, "Öğretmenlerin ve çocuklarımızın Suriyeli çocukların uyum sürecinde onlara destek olmak bir yana, zorluklar çıkarıldığı da göze çarpan konular arasındadır. Bu konuda da Dernek Başkanımız İbrahim Avcı'nın girişimleri ile Kayseri Valimiz ve diğer yetkili kurumlar ziyaret edilerek, rapor sonuçları hakkında bilgilendirdik. Bununla birlikte sivil toplum kuruluşları ile de görüşmeler yapılarak konu hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıyoruz" dedi. Kayseri'de, Suriyeliler'in en yoğun yaşadığı bölgenin Eskişehirbağları olduğunu kaydeden Başol, bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüştüklerini ve önümüzdeki yıl içinde bölgede yabancılara yönelik bir eğitim merkezi açılması için yer tahsisinin yapılacağını ifade etti.

"ADLİ VAKA ORANLARI DA MAALESEF ARTMIŞ DURUMDA"

Suriyeli çocukların mutlaka eğitim alması gerektiğini belirten Başol, bu konuda vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Lütfen etrafınızdaki Suriyeli çocukların eğitimi konusunda onlara destek olalım, rehber olalım, eğitim almalarını sağlayalım. Unutmayalım ki bu çocuklar geleceğin Suriyesini ve dünyasını inşa edecektir. Eğer bu konuda gerekli çalışmaları yapmazsak, diğer önemli bazı sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Zaten adli vakalar da bu konudaki sorunun boyutunu gözler önüne seriyor. Adli vaka oranları da maalesef artmış durumda. Kayseri halkını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.ö diye konuştu.

Görüntü dökümü:

-------------------

-HİLAL Eğitim Kültür Derneği Koordinatörü Beytullah Başol'un açıklamaları

-Detaylar

Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

===================================================

Merzifon'da FETÖ'den 17 kamu görevlisi adliyeye çıkarıldı

AMASYA'nın Merzifon İlçesi'nde FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 17 kamu görevlisi adliyeye sevk edildi.

Merzifon İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan 17 kamu görevlisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında doktor, hemşire, memur ve öğretmenlerin de bulunduğu K.K., N.K., A.K., Y.Ş., O.A., N.Ç., M.E., M.B., A.Y., M.A., H.M., M.A., H.T., F.K., M.E., S.S., K.K. bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Şüphelilerin adliyeye çıkarılması

Haber-Kamera: Hakan UMAN/MERZİFON (Amasya),

======================================

Kanser hastası Berra, evinde TEOG sınavına katıldı

SİVAS'ta lenf kanseri hastalığı nedeniyle evde eğitim gören 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Berra Şeker, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına da evinde girdi.

Kent merkezindeki Ece Mahallesi'nde ikamet eden Berna ve Haluk Şeker çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan Berra Şeker'e 7 ay önce lenf kanseri teşhisi konuldu. Selçuk Ortaokulu 8'inci sınıfında öğrenim gören Şeker, kanser teşhisinin ardından öğrenimine okulundan gelen 6 öğretmen eşliğinde evinde devam etmeye başladı. Berna Şeker bugün rahatsızlığı nedeniyle okula gidemediği için TEOG sınavına gözetmenler Ahmet Üstündağ ve Hasan Aydoğan eşliğinde evinde girdi. Şeker, TEOG ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da, Şeker'e moral ziyaretinde bulundu.

"İNŞALLAH BİRAN ÖNCE SAĞLIĞINA KAVUŞUR"

Burada konuşan Altınsoy, "TEOG sınavı tüm ülkemizde yapılıyor. Sivas'ta da bugün 8 bin öğrencimiz sınava giriyor. Ancak bazı öğrencilerimize hastalıklarından dolayı ve farklı sebeplerden dolayı evde, hastanede, cezaevlerinde eğitim veriyoruz ve sınavlarını da bulundukları yerde yapıyoruz. Bugün de burda Berra Şeker kızımız hastalığından dolayı okula gidemediği için sınavıda evinde yapılıyor. Şuan sınav arasındayız. Biz de kendisine bu sınavda hem moral ve motivasyon vermek, başarılar dilemek amacıyla buradayız. Berra kızımız inşallah biran önce sağlığına kavuşarak kendi arkadaşlarıyla, kendi sınıfında eğitim göreceğine inanıyoruz. Berra kızımız sınavda da çok güzel bir puan alacağına inanıyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

Berra Şeker ise, "Hastalığım sürecinde öğretmenlerim bana gelip derslerimi anlattı. Şu ana kadar derslerim güzel. Şimdi de TEOG sınavına giriyorum. İlk oturum çok güzel geçti. Türkçe paragraflar uzun olsa da güzeldi. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Evden görüntüler

-Sınava giren öğrencinin görüntüsü

-Milli Eğitim Müdürü konuşma

-Öğrencinin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================

Sivil polis ve belediye işçisinin dayağı kamerada

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde durması yönündeki uyarıyı dinlemeyerek babasına ait otomobille kaçan 16 yaşındaki M.K.'nin, yakalandıktan sonra bir sivil polis ile çocuğun yakalanmasına yardım eden belediye işçisi tarafından dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı. 'Darp raporu' alan M.K., kendisini döven polis memuru M.D.'den ve belediye işçisi V.B.'den şikayetçi oldu.

Olay, İncirliova İlçesi'nde geçen 4 Temmuz gecesi meydana geldi. Babasına ait otomobille evine giden M.K., iddiaya göre kırmızı ışıkta durduğu sırada, sivil polis ehliyet ve ruhsat kontrolü yapılmak istendi. Ehliyeti olmayan M.K., sivil araçla gelen ekibin polis olduğuna inanmadığını öne sürerek kaçmaya başladı. Bir süre İncirliova sokaklarında kovalamaca devam ederken polis, belediye işçisi V.B.'nin de yardımıyla M.K.'yı yakaladı. Yakalanan M.K., belediye işçisi V.B. ve İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olduğu belirtilen polis memuru M.D. tarafından dövüldü.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

M.K.'nın dövülmesi, sokakta bulunan bir işyerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülere göre M.K.'nın araçtan indikten sonra koşarak sokağa girdiği görüldü. M.K.'nin daha sonra duvar kenarında durup ellerini havaya kaldırması göze çarptı. Motosikletle gelen belediye işçisi V.B.'nin M.K.'nın yanına gelip yüzüne 3 kez yumruk attığı, ardından yanlarına ulaşan sivil polis memuru M.D.'nin tekme attığı M.K.'yı yere düşürdüğü görüldü. M.K. yerde yatarken de M.D.'nin çeşitli yerlerine tekme atması güvenlik kamerası ile kaydedildi. M.D.'nin bir ara silahını çıkartıp kabzasıyla M.K.'nın kafasına vurması da görüntülere yansıdı. O anlarda belediye işçisi V.B.'nin de motosikletinden inerek M.K.'yı tekmelediği görüldü. Daha sonra yerden kaldırılan M.K. ekip aracına götürüldü.

AVUKAT: ŞİDDET, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA GÖSTERGESİ

Dövülen M.K., polis aracında ve karakolda da dayak ve küfüre maruz kaldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Polis memuru M.D. hakkında yapılan soruşturma izni başvurusunun sonucunun beklendiğini anlatan M.K.'nın avukatı İrfan Taş, şöyle dedi: "Müvekkil çocuk, sivil polis olduğunu sonradan anladığı bir ekip tarafından camı tıklatılınca hızla kaçıyor. Arkasından ateş ediliyor, kaçarken başka bir araca çarparak duruyor. Burada çocuğun amacı evine gidebilmek. Zaten eve yakın bir yerde yakalanıyor ve darp ediliyor. Her ne kadar kaçması hata ise de kanundaki karşılığı idari para cezasıdır. Polisin şiddet uygulaması, görevi kötüye kullandığının açık göstergesidir. Biz bu konuda gerekli şikayeti yaptık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Cem ULUCAN- Kamera: AYDIN,

==============================================

TOMA bu kez göstericilere değil yangına müdahale etti

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde bulunan boş arazide çıkan yangına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) müdahale etti.

Dağlıoğlu Polis Merkezi arkasında bulunan boş arazide, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangına, karakol bahçesindeki bulunan TOMA aracı, itfaiye ekiplerini beklemeden müdahale etti. TOMA aracının müdahalesi sonucu yangın, kısa sürede büyümeden söndürüldü. Daha sonra itfaiye ekipleri boş araziye gelerek soğutma çalışması yaptı.

Çıkan yangında can ve mal kaybı olmadı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ADANA,-

================================================

25 ton ham petrol çalan hırsız yakalandı

DİYARBAKIR'ın Bismil İlçesi'nde, petrol boru hattından kaçak yollarla 25 ton ham petrol çalan bir kişi, Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yakalandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, " Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Bismil/Tepe Jandarma Karakol Komutanlığınca Petrol boru hatlarından hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edilmiştir. İcra edilen devriye faaliyeti esnasında, Bismil-Batman karayolu üzerinde bulunan bir petrol istasyonunda şüpheli bir araçta yapılan kontrolde üzeri mavi branda ile gizlenmiş özel yapım yaklaşık 30 ton kapasiteli akaryakıt tankeri ile içerisinde bulunan yaklaşık 25 ton ham petrol devriyenin müdahalesi sonucu ele geçirilmiştir. Ele geçirilen 1 adet tanker, tanker içerisinde bulunan 25 ton ham petrol ve suçta kullanılan Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile malzemelere el konulmuş olup, olay ile ilgili kimliği tespit edilen 1 şüpheli yakalanarak hakkında adli işlemlere başlanmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tankere dönüştürülmüş kamyon

Kamyon dorsesine monte edilmiş tanker

Kamyonun sağ ve solu ile üzerinden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

====================================================

DSİ Genel Müdürü Acu: Dereye televizyon, buzdolabı, yatak hatta araç atılıyor, taşkınlarda kapalı kesitler tıkanıyor

RİZE'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü' nce düzenlenen, 4'üncü Ulusal Taşkın Sempozyumu' nda konuşan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, televizyon, buzdolabı ve yatakların hatta araçların dere yataklarına atıldığını anlattı, "Bunlar da taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Rıza Diniz, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ile bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

KÜRESEL ISINMAYLA YAĞIŞLAR ÇOK ARTTI

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan sempozyumda konuşan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, daha önce Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar'da düzenlenen sempozyumun 4'üncüsünün Rize'de gerçekleştirildiğini belirterek taşkın ve heyelanların Doğu Karadeniz'in kaderi olmaktan çıkması gerektiğini söyledi. Taşkınla mücadelenin DSİ'ye bırakılmaması gerektiğini anlatan, dere yataklarına uygunsuz müdahalelerin, kapalı kesitlerdeki tıkanmaların ve büyük meblağlarla yapılan kamulaştırmalardaki hataların suyu akarına ulaştırmada zorluklar yaşattığına dikkat çeken Acu şunları söyledi: "Suyun yönetimi önemi. Doğu Karadeniz'de bölgesel olarak 250 milimetre ile 2500 milimetre arasında değişen yağış dağılımı var. Bu durum küresel ısınma ve düzensiz yağışlarla birlikte ani su baskınlarına ve kuraklıklara sahne oluyor. Dolayısıyla suyu iyi yönetmeliyiz. Suyun gücünden faydalanacağız ama zararlarından korunmak için de kurumsal olarak yapacağımız işler var. Küresel ısınma ile birlikte bölgesel yağışlar çok arttı. Su tahliye olmayınca, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde örneğinde olduğu gibi taşkınlara neden oluyor. Birkaç yerde tıkanma olduğu zaman barajlama ektisi yapıyor ve tahliye zorluğu yaşıyoruz. Bunun önüne geçmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz."

DERELERİ AKIŞINA BIRAKACAĞIZ

Halk arasında, 'Bu dereden su akmaz' denen yerler olduğuna ifade eden Acu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir cami örneği var. Sabah namazında bir sıra saf, öğlen namazında iki sıraya çıkar. Cuma namazında cami dolar, bayram namazında ise caminin dışına taşar. Bütün hesapları caminin dışına taşacak gibi yapmak zorundayız. Bin yıllık debilerle hesap yapıyoruz. Suyu akışına bırakmak zorundayız. Yoksa kendi yolunu buluyor. İnsanların maddi zararlarını karşılayabilirsiniz ama manevi zararları tazmin etmeniz mümkün değil. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşatmamak lazım. Hepimize çok büyük görev düşüyor. Uygunsuz kesitler yapanlar tekrar tekrar düşünmeli, suyun önüne hiçbir şey koymamayı prensip edinmeliyiz. Bu konuda sadece DSİ'nin takibi ve müdahalesi yeterli olmaz. Dereler sadece DSİ'nin değil hepimizin. Dereleri akışına bırakacağız."

KAPALI KESİT UYARISI

Su önleyici tesislerin gelen malzemelerle tıkandığını anlatan Murat Acu, "Dere yatağına atılan televizyonlar, buzdolapları, yataklar ve hatta araçlar taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor. Onun için kapalı kesitlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz. DSİ'den görüş ve izin alınmadan dere yataklarına müdahalede bulunulmamalı" diyerek açıklamalarını noktaladı.

Sempozyumda konuşan AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen'de, sel ve heyelanlarda Karadeniz Bölgesi'nin ilk sırada yer aldığını belirterek bundan böyle afetlerde risk azaltma çalışmalarına öncelik vereceklerini söyledi.

3 GÜN SÜRECEK

4'üncü Taşkın Sempozyumu 3 gün sürecek. Sempozyumda Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Çalışmaları ve ilgili Mevzuat, Şehir Taşkınları, Taşkın Modellemesi, Heyelan ve Taşkın Etkileşimi, Yapısal Tedbirler,Uygunsuz Müdahaleler, Yenilikçi Yaklaşımlar, Taşkınlarda Bütüncül Havza Yaklaşımı, İklim Değişikliği ve Taşkınlar, Taşkın Tahmini ve Erken Uyarı Sistemlerii ve Taşkın Risk ve Afet Yönetimi konuları ele alınacak. Sempozyum sonunda hazırlanacak raporla taşkın önleme eylem planı oluşturulacak. Sempozyumun Cuma günü yapılacak kapanışına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'da katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sempozyum detayları

DSİ genel müdürünün konuşması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

======================================================

İskenderunlu gençler sabah namazında buluştu

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen sabah namazı programı gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'Gençler Sabah Namazında Buluşuyor' adlı programı Kaptan Mehmet Paşa Cami'nde uygulandı. Namazın ardından programa katılan 150 genç ve cami cemaatine çorba ikram edildi.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, projenin daha önce de uygulandığını ve gençlerden ilgi gördüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cami içerisinde sabah namazından görüntü

Cami bahçesinde namaz sonrası dağıtılan çorba

Çorba için oluşan kuyruk

Çorba içenlerden görüntü

Çorba içen gençler ile röp.

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

======================================================

Aksaray'da kaza: 4 yaralı

AKSARAY'da 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde E–90 karayolu İl Emniyet Müdürlüğü önünde meydana geldi. Ankara'dan Konya yönüne giden 71 yaşındaki Rafet Yalman yönetimindeki 68 FP 733 plakalı otomobil, önünde giden 62 yaşındaki Fazıl Biçer'in kullandığı 06 SFB 93 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, çarpan aracın sürücüsü Rafet Yalman ile yanında bulunan 60 yaşındaki Ümmü Gülsüm Yalman, 80 yaşındaki Kahibe Arslan ve 56 yaşındaki Köksal Yalman yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar hurdaya dönerken, sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı. Yaralılardan Ümmü Gülsüm Yalman ve Kahibe Arslan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------

-Olay yeri görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdehalesi

-Yaralılardan detay

-Yaralıların ambulansa alınması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement