Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1) 2 TOKAT YÜZÜNDEN 5 KİŞİYİ KATLETTİ (HABERİNE EK)DEFİNE DEDİKODUSUKatliam zanlısı olarak gözaltında bulunan İbrahim A., soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi.

29.03.2017 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) 2 TOKAT YÜZÜNDEN 5 KİŞİYİ KATLETTİ (HABERİNE EK)

DEFİNE DEDİKODUSU

Katliam zanlısı olarak gözaltında bulunan İbrahim A., soruşturmayı yürüten jandarmaya teslim edildi. Suçlamayı kabul etmeyen zanlı hakkında ek gözaltı süresi verildi. Bu arada katliamdan önceki tartışma ve tokatlama konusunun bir 'define arama meselesi' olduğu üzerinde duruluyor. Katliamın gerçekleştiği evin yakınında bulunan yeni kazılmış bir çukurun da bu işle ilgili olduğu sanılıyor.

YAN YANA GÖMÜLDÜLER

Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki katliamda hayatını kaybeden Hüseyin, kardeşi Mehmet ve oğlu 8 yaşındaki Hakkı Doğan'ın cenazeleri ilçeye bağlı Faydalı Mahallesi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından, 3 cenaze gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. Ayşe Ayrancı resmi nikahlı eşi olan Tahsin Ayrancı'nın doğum yeri olan Pekmezci Köyü'nde, Fatma Yavuz ise Bucak Köyü'nde toprağa verilecek.

NİKAHLI EŞİ DE MEZARLIĞA GELDİ

Öldürülen kardeşlerin ikisinin de, önceki eşleri ile resmi nikahlarının devam ettiği belirlendi. Mehmet Doğan'ın, halen resmi nikahı devam eden eşi Yasemin Doğan'dan 5 kız çocuğu bulunduğu, nikahsız ikinci eşi olan Ayşe Ayrancı'nın da ilk eşi Tahsin Ayrancı ile resmi nikahının devam ettiği anlaşıldı. Yasemin Doğan da ayrı yaşadığı resmi nikahlı eşinin cenaze törenine katılıp ağladı. Hüseyin Doğan'ın resmi nikahı olmayan eşi Fatma Yavuz'un ise ilk evliliğinden 2'si kız 3 çocuğu bulunduğu öğrenildi. Resmi nikahı devam eden Ülkü Dığan'dan ise 2'si erkek 3 çocuğu bulunuyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olayın yaşandığı evin görüntüsü

Jandarmaların inceleme yapması

DHA Muhabiri Fatih KARAÇALI'nın anonsları

Olay yeri yakınında bulunan bir çukur

Muhtar ile röp.

BOYUT: 517, 6 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

Görüntü Dökümü

-------------------

Ölen Hüseyin ve Mehmet Doğan'ın ablasının ağlaması

Cenazelerin görüntüsü

Cenaze namazından görüntüler

Hüseyin Doğan'ın annesi ve kızının gelmesi

Hüseyin Doğan'ın karısı Ülkü Doğan'ın ağlaması (kırmızı eşarplı)

Cenazelerin defnedilmesi

SÜRE: 01'55" BOYUT: 215 MB

Haber: Fatih KARAÇALI - Yaşar KORKUSUZ-Kamera: Fatih KARAÇALI/KOZAN,(Adana),

========================================================

2)KILIÇDAROĞLU: GELECEĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ, DEMOKRASİMİZ İÇİN HAYIR OYU VERECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumun bir parti seçimi olmadığını belirterek, "Bu bir memleket meselesi. O yüzden hangi partiye, hangi ideolojiye inanıyorsak, ortak paydada buluşalım. Düşünce özgürlüğü, bağımsız, tarafsız yargı bizim ortak paydamız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için demokrasimiz için hayır oyu verdiğimizi gururla söyleyeceğiz" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'nin Sarız İlçesinde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandum ile ilgili görüşlerini açıklarken, "Bu anayasa değişikliği ne getiriyor? İşsizliği çözüyor mu? Refahı getiriyor mu? Hayır. Bu anayasa değişikliğinde hiçbir kelime yok. Bu ülkenin muhafazakarına sesleniyorum, milliyetçisine sesleniyorum, sosyal demokratlarına sesleniyorum. Hep birlikte hayır diyelim, hayırlı bir iş yapalım" ifadelerini kullandı. Türkiye'de demokrasinin kolay kurulmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

TEK ADAMA HAYIR DİYECEĞİZ

"Milli iradenin her zaman arkasında durduk. Tek adamlığa hep hayır dedik. Atatürk de tek adam olmadı. Hep kararlarını birlikte aldılar. Sivas'ta, Erzurum'da, Ankara'da hep birlikte karar aldılar. Şimdi diyorlar ki tek adam bu yetkileri alsın. Bu bir parti meselesi değildir. Parti seçimine gitmiyoruz, bu bir memleket meselesi. O yüzden hangi partiye, hangi ideolojiye inanıyorsak, ortak paydada buluşalım. Düşünce özgürlüğü, bağımsız, tarafsız yargı bizim ortak paydamız. Bizi tek adam yönetsinler diyorlar. Buna hayır diyeceğiz. Hayır çıkarsa kaos olur, memleket karışır, diyorlar. Niye karışsın? Niye kaos çıksın? Cumhurbaşkanı, Başbakan hep yerinde duracaklar. Bu anayasa değişikliğiyle Binali bey kendisini tasfiye etmeye çalışıyor, haberi yok. Biz onun makamını savunuyoruz. Yerinde kalsın diyoruz. Hayır çıkarsa, herkes yerinde kalacak. Ama hayır çıkarsa, neyi görmüş olacağız? Demokratik sistemde aksaklıklar var, bunları göreceğiz ve aksaklıklar düzeltilsin istiyoruz. Örneğin, seçim barajı yüzde 10, yüzde 1 oy alan da parlamentoda temsil edilsin istiyoruz."

ŞEHİT YAKINI KONUŞTU

Seçim otobüsünün üzerinden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, ezan okunurken konuşmasına ara verdi. Bu arada bir şehit yakını, mikrofonu alarak, "Ben şehit yakınıyım, biz hayır dediğimiz zaman terörist olacakmışız. Benden terörist olur mu?" dedi. Kılıçdaroğlu da konuşmasında şunları söyledi:

ÇOCUKLARIMIZ VE DEMOKRASİ İÇİN HAYIR OYU

"Bu kadar acıyı yaşayanlara terörist demek yakışık almaz. Bu ülkenin evlatları El Bab'a gider şehit olur, terörle mücadelede şehit olur. Ancak Ankara'daki bu beyler çocukları için milletvekili olma yolunu açıyorlar. 18 yaşında milletvekili seçilecekmiş. Şehitlerimiz için, gazilerimiz için, evlatlarımız için hayır demeliyiz. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor. İşçi alın terinin karşılığını alamıyor. Mazot, akaryakıt aldı başını gidiyor. Bu ortamda niye referanduma gidiliyor? Bunların hepsini biliyoruz. 16 Nisan'da sandığa gideceğiz, birinci şartımız bu. İkinci şartımız, onurumuzla, şerefimizle gideceğiz ve hayır oyu vereceğiz. Geleceğimiz için, çocuklarımız için demokrasimiz için hayır oyu verdiğimizi gururla söyleyeceğiz. Ben de söz veriyorum, Anadolu'yu köy köy gezeceğim ve hayır oyu isteyeceğim. Hep birlikte yaşayacağız, kardeşçe yaşayacağız, düşüncelerimiz farklı da olsa bir masanın etrafında huzurla oturacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarız Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Misafirhanesi'nin açılışını da yaptı. Burada kalan kadınlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Referandumda hep birlikte tek adamlığa hayır diyeceğiz" dedi. Fatma Tunç adlı genç bir anneyle de konuşan Kılıçdaroğlu, "Köylerden ilçe merkezine gelen erkekler, kahveye gidiyor, çarşıya, pazara gidiyorlar işlerini görüyorlar. Kadınların ise gidecek bir yerleri yok. Belediyenin bu misafirhanesi, kadınlar için güzel bir hizmet olmuş" dedi. Kılıçdaroğlu'na burada Dut tatlısı, yufka, peynirli ve ıspanaklı börek ikram edildi. CHP lideri, tattığı Dut tatlısını beğendiğini, güzel bir lezzet olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdarloğlu, daha sonra Sarık Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ziyaretleri

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Canlı yayın frekansı verildi

-Genel detaylar

Haber: Zafer BARIŞ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DOSYA, 7 dakika 45 saniye/246 MB

============================================================

3)BAKAN MÜEZZİNOĞLU: TÜRKİYE OTOBANDA KOŞACAK

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin 17 Nisan'dan sonra stabilize yollardan yürümeyeceğini belirterek, "Türkiye otobanda koşacak, ondan rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin hızlı büyümesinden rahatsız oluyorlar" dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kilis'te Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Belediye konukevinde düzenlenen toplantıya Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra; Kilis Valisi İsmail Çataklı, Ak Parti Kilis Milletvekilleri Reşit Polat ve Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Ak Parti İl Başkanı İzzet Toprak, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada konuşan Bakan Müezzinoğlu, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, acıların paylaşarak azaltılacağını söyledi. 2017 yılının başında 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' uygulamasıyla 1 Ocak'tan bu yana 407 binin üzerinde istihdam gerçekleştiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Çok büyük bir rakam. İnşallah 1.5 milyon rakamını yıl sonu gelmeden yakalayacağız" dedi.

Zor günlerin milletin gücüyle aşıldığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Yarınlarımızdan rahatsız olanlar var. Güçlü Türkiye, büyük Türkiye olmasından rahatsız olanlar var mı? Var. Onlar rahatsız olmaya devam etsin, çünkü biz büyük Türkiye olacağız. Büyük bir milletiz bu büyük millete Almanya'yla yarışmak düşer, bu büyük millete İngilizlerle yarışmak düşer, bu büyük millete Hollanda'yı geride bırakmak düşer. Bize tuzak kuranların tuzaklarını bozduk, bize çukur kazanları çukurlara gömdük, bizlere ihanet edenlere her türlü dersi verdik, bedelini ödeyecekler. Bizden rahatsız olanlar rahatsız olmaya devam etsin. İpin ucu milletin elinde. Millet sefa sürecek, millet rahat edecek, millet hizmet görecek, onlarsa bedel ödeyecek. Bugüne kadar alıştılar; millet bedel ödesin, onlar rahat etsin. Bu ülkede artık millet ne derse, o olsun. Milletin yetki verdiği, milletin gözünün içine baksın, milletin yarınlarını bugünden daha iyi etsin."

'TÜRKİYE OTOBANDA KOŞACAK'

17 Nisan'dan sonra Türkiye'nin artık stabilize yollarda yürümeyeceğini kaydeden Müezzinoğlu, "Türkiye otobanda koşacak, ondan rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin hızlı büyümesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin Avrupa'yla yarışmasından rahatsız oluyorlar. Onlar büyük Türkiye'den, üreten Türkiye'den, onlarla yarışan Türkiye'den rahatsız oluyorlar. Onlar bu milletin kaderiyle oynayamayacak. Bu millet ne istiyorsa o olacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Bakan Müezzinoğlu'nun karşılanması

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 430 MB

========================================================

4)BAKAN ELVAN, ESNAFTAN 'EVET' İÇİN DESTEK İSTEDİ

MERSİN'de bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, önemli bir süreçten geçen Türkiye için 16 Nisan'ın çok önemli olduğunu söyledi.Elvan, Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'nde Tırmıl Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaflarla bir araya geldi. Otobüs üzerinden esnaflara seslenerek, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için destek istedi. Elvan, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, "16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması için sizlerin huzuruna geldik. AK Parti MHP ile birlikte bu anaya değişikliğinin Türkiye'nin bekası, bir anlamda geleceğimizi teminat altına alınması için olmazsa olmaz düşüncesiyle birlikte yola çıktık. Bir taraftan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diğer taraftan Başbakanımız Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli il il, ilçe ilçe dolaşıp neden evet dememiz gerektiğini vatandaşımıza izah etmeye çalışıyorlar. Biz de size burada neden böyle bir anayasa değişikliğine ihtiyaç duyduk ona değinmek istiyoruz" dedi

Türkiye'nin 15 yıllık Ak Parti Hükümeti dönemin de büyük bir gelişme kaydederek büyüdüğünü vurgulayan Elvan, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte 15 yıllık süreçte Türkiye'yi 4'de katladık. Bir Türkiye'nin üzerine 4 Türkiye daha inşa ettik. Milli gelirimizi 200 milyar dolarlardan 860 milyar dolarlara yükselttik. Hedefimiz 2023 için 2 trilyon dolardır. Eğir güçlü hükümet varsa Türkiye dünyada güçleniyor. Zayıf hükümet varsa Türkiye küçülüyor. Manzara budur. Geçmişin tecrübeleri de bunu gösteriyor. Bunun için artık 20-30 yıl sonrasını düşünmemiz lazım. Evet, bugün güçlü bir AK Parti hükümeti var ama biz geleceğimizi düşünmek zorundayız. Biz zayıf hükümetlere, koalisyonlara o kısır çekişmelere artık ülkeyi heba etmek istemiyoruz. 7 Haziran seçimlerini düşünün. Biz tek başımıza iktidara gelemedik. 4-5 ay koalisyon görüşmeleri sürdü. Netice alınamadı. Yeni dönemde siz ne derseniz o olacak. Hükümeti doğrudan halk belirleyecek."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Toplanan kalabalıktan genel ve detay

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan otobüs üzerinden kalabalığa hitap ederken

Bakan Elvan yürürken

Elvan işyerlerinde esnaflarla konuşurken

(BOYUT: 538,88 mb) (SÜRE: 06,35 dk)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

========================================================

5)DP GENEL BAŞKANI UYSAL, ÜLKENİN BEKA SORUNU OLMADIĞINI SÖYLEYİP ELEŞTİRDİ

DENİZLİ'ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, milli şefliğe itiraz eden bir gelenekten geldiklerini, ülkenin ikinci kez milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya olduğunu, "Ülkede beka sorunu var" denilerek referandum sürecine girildiğini belirterek, "Türkiye'nin bu derece bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin beka sorunu vardır" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum çalışmaları kapsamında Denizli'ye geldi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, referandum sürecinin başladığı andan itibaren Türkiye'nin zor bir seçim yapmaya dayatıldığını, DP olarak geçmişlerinin miras bıraktığı prensiplere bağlı olarak milletin önünde tarihi bir vazife yapma gayreti içinde oldukların söyledi. Milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden geldiklerini belirten Uysal, "Bugün, 1946'da 'Yeter söz milletindir' diyerek çıktığımız yolda milli şefliğe itiraz etmiş bir geleneğin içinden gelerek, 2017 Türkiye'sinde ülkenin önüne tekrar milli şeflik teşebbüsüyle karşı karşıya kalmanın üzüntüsü içindeyiz. 1947 yılında Demokrat Parti'nin birinci büyük kongresinde, siyasi tarihimize demokrasi manifestosu hürriyet misakı olarak geçmiş o beyannamede ortaya konulduğu gibi, parti genel başkanlığının cumhurbaşkanlığıyla birleştirilmesini o gün yanlış bularak itiraz eden, düzeltilmediği sürece 'sine i millete' döneceğini ifade eden Bayar'ın, Menderes'in ruhuyla bugün millet önünde bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU YOK"

"Ülkenin beka sorunu var" denilerek anayasa teklifiyle karşı karşıya bırakıldıklarını, ancak böyle bir durumun olmadığını belirten Uysal, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha düne kadar verin Bilal'i alın iktidarı diyendi. 7 Haziran'da milletin ortaya koyduğu iradenin hilafına o gün meşru zeminde koalisyonlar kurabilecekken kurmadı. 1 Kasım sonrası geldikleri noktada hangi muhasebelerle bu hale geldiklerini bilmediğimiz bir değişikliklerle iktidarın önünü açarak 'Türkiye'nin önüne bir beka sorunu vardır', 'ümmetin beka sorunu vardır' diyerek, 'milletin beka sorunu vardır' diyerek, böyle bir anayasa değişiklik teklifiyle karşı karşıya kaldık. Ben Türkiye'nin bu derece bir beka sorunu olduğunu görmüyorum. Eğer beka sorunu varsa başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iktidar yöneticilerinin ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin beka sorunu vardır" diye konuştu.

Referandumda 'hayır' deme sebeplerini anlatan Uysal, müsaade edilen kadar demokrasiye razı olmadıkları için kabul etmediklerini ifade ederek, "Müsaade edildiği kadar adalete razı olmadığımız için 'hayır' diyoruz. Müsaade edildiği kadar fırsat eşitliğine razı olmadığımız için millet adına 'hayır' diyoruz. Çünkü bugün 'evet' diyenler, bir kişi için 'evet' diyor. 'Hayır' diyenler, o bir kişinin iyiliği de dahil olmak üzere tüm toplum için 'hayır' diyor. Parti devletine 'hayır' diyoruz" diye konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I KORUMA KANUNUDUR"

Anayasa değişikliğiyle "Türkiye'de cumhurbaşkanına sorumluluk getiriyoruz" diyerek ömür boyu dokunulmazlık zırhı getirilmek istendiğini söyleyen Uysal, "Atatürk'ü koruma kanunlarına itiraz etmiş olanların tek adamı koruma kanunları çıkartır hale geldiklerini görüyoruz. Bu anayasa değişiklik teklifinin bir adı da Recep Tayyip Erdoğan'ı koruma kanunudur. 600'de milletvekili çıktığını varsayalım. 300 milletvekiliyle meclise teklif sunabileceksiniz, 360 ile komisyonlar kurulacak, 400 ile karar verip yüce divan yolunu açacaksınız. Bunun fiiliyatta uygulanabilirliği yok" dedi.

"TÜRKİYE BU KADAR KÖTÜLÜĞÜ HAK ETMİYOR"

AK Parti'nin Barzani'yi karşılarken, Kuzey Irak Yönetimi'nin bayrağını göndere çektiğini hatırlatan Uysal, "Türkiye bu kadar kötülüğü hak etmiyor. Dün Dışişleri Bakanlığımız Barzani'yi Türkiye'de karşılarken, Kuzey Irak Yönetimi'nin bayrağını göndere çektiler. Bugün Kerkük'te o bayrak dalgalandırılıyor diye nota veriyor, protesto ediyor. Bu anlayış içerisinde yönetilirseniz, terör örgütleriyle müzakereler yaparsanız, bugün dönüp birilerine terörist deme hakkınız yoktur. Terör örgütleriyle Oslo'da İmralı'da müzakereler yaptınız, ellerine mektuplar tutuşturup kandile gönderdiniz. 7 Haziran'da seni başkan yaptırmayacağız dediklerinde onların terörist olduklarını keşfettiniz çok şükür" diye konuştu.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, referandum çalışmaları kapsamında kentte Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Ocağı ve Kamu Sen'i ziyaret edecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Basın toplantısından görüntü

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=============================================================

6)CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI AKIŞ: ANA MUHALEFET PARTSİNİN SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Mustafa Akış, ana muhalefet partisinin anayasa değişiklik paketiyle ilgili birçok konuda yalan söylediğini belirterek, "Ana muhalefet partisinin sırtında yumurta küfesi yok. Ana muhalefet partisi bu gerçek olmayan bilgileri ortaya koyarken, tekrar bir seçimde bu yalanlar üzerinde hesap vermeyi düşünmüyor." dedi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Konya'da 'Yerel Medya Buluşmaları' konulu toplantı düzenlendi. Konya, Karaman ve Aksaray'daki yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ak Parti 24'üncü dönem Konya Milletvekili Mustafa Akış, 16 Nisan'da referanduma sunulan Anayasa değişiklik paketini ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Bir soru üzerine ana muhalefet partisinin son dönemlerde, anayasa değişiklik paketiyle ilgili olmayan konularda yalanlar uydurduğunu ifade eden Akış, "Maalesef ana muhalefet partisi, doğru olmayan bilgilerle, milletimizi manipüle etmeye çalışıyor." dedi.

Ana muhalefet partisini eleştiren Akış, şunları söyledi:

"Peki burada bir siyasetçi rahatlığı nereden bulabilir? Çünkü ana muhalefet partisinin sırtında yumurta küfesi yok. Ana muhalefet partisi bu gerçek olmayan bilgileri ortaya koyarken, tekrar bir seçimde bu yalanlar üzerinde hesap vermeyi düşünmüyor. Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun temsil ettiği siyasi hareketin sırtında yumurta küfesi var. Onlar 2019 yılında tekrar seçime gidildiğinde tekrar milletin karşısına çıkacak. Bugün onlar bu sorumlulukla hareket ederken, ana muhalefet partisi çok ciddi sorumsuzlukla, milletimizi aldatmaya yönelik bu hamleler içerisine giriyor." dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Toplantıdan detay

Mustafa Akış'ın konuşması

Haber- Kamera: İsmail AKKAYA- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

=================================================

7)UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINAN 19 KİŞİ ADLİYEDE

SAMSUN Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezi, Bafra İlçesi ve İstanbul'da gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına aldığı 22 şüpheliden 19'u adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 gün önce sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. 212 polisin Samsun merkez ve Bafra İlçesi ile İstanbul'da yaptığı eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucuyu sokak köşelerinde sattıkları iddia edilen şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 6 kilo 595 gram bonzai, 110 gram kokain, 147 gram esrar, 3001 ecstasy hap, 5 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ve 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde 5 gün boyunca sorguları yapılan şüphelilerdern 3'ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 19 şüpheli ise bugün 'bireysel halde uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

--------------------

Şüphelilerden detay

Emniyetin dışından detay

(SÜRE : 1.20 - BOYUT: 42.80 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

====================================================

8)MANİSA'DA 109 STK 'EVET' İÇİN PLATFORM OLUŞTURDU

MANİSA'daki 109 sivil toplum kuruluşu (STK) bir araya gelerek, referandumda halkın 'evet' oyu kullanması amacıyla çalışma yapmak için 'Manisa Evet Platformu'nu kurdu. Aralarında sendikaların, vakıfların, cemiyet ve kadın örgütlerinin bulunduğu 109 STK, referandum için 'Manisa Evet Platformu'nu oluşturdu. Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen platform temsilcileri, referandumda neden 'Evet' dediklerini açıkladı. Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, açıklamayı yaptı.

Ülkenin bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Taydaş, "Ya eski alışkanlıklarımıza teslim olacağız ya da tekrar bir yapılanmayla, enginlere sığmayıp taşacak ruhla ezelden beridir hür yaşayacağız. Allah'tan başka hak tanımamış bu millet tekrar özgür, vesayetsiz bir yönetim şekline geçecek. Zamanın ruhu diye bir şey vardır. Tarih tekerrürden ibaret sözü bir kandırmacadır. Tarih tekerrür etmez. Hatalar tekerrür eder. Eğer siz aynı hataları tekrar ederseniz tekerrür eder. Bu sebepten dolayı bizler Türkiye olarak tekrar aynı hatalara düşmeyeceğiz. ve tarih tekerrürüne de tekerine de çomak sokacağız" diye konuştu.

Referandumda platform olarak neden 'Evet' dediğini açıklayan Taydaş, "Bir daha 1 dolara vicdanını ve milletini satan ve devletin kodlarını ele geçirmeye çalışan zihinlerin, tekrar buna yeltenmemesi için, devletin kodlarını daha sağlam oluşturmak için 'Evet' diyeceğiz. Sorumsuz bir Cumhurbaşkanı yerine yaptıklarından sorumlu denetlenebilir sorumlu Cumhurbaşkanına 'Evet' diyeceğiz. Anayasayı devlet başkanına fırlatacak şekilden ve halen çıkarıp, daha ağır ve saygı duyulur bir şekle sokmak için 'Evet' diyoruz. Türkiye için prangalarından kurtulma zamanı gelmiştir. Büyük ve güçlü Türkiye için 'Evet' diyoruz. Hiçbir eylem gerekçesinden daha yüce değildir. Bu millet evetin gerekçelerinin ne olduğunu bilecek kabiliyette bir millettir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform üyeleri, 'İstikrar ve Huzur İçin Evet' yazılı büyük pankartın arkasından fotoğraf çektirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Platformun meydandaki açıklamasından görüntü

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş'ın açıklaması

(Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/ MANİSA,

===================================================

9)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI BİSİKLETLİ YARALANDI

ŞANLIURFA'da bisikletle yolun karşısına geçmeye çalışan 12 yaşındaki İbrahim A., otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Bisikletiyle evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan İbrahim A.'ya, Mehmet Y.'nın kullandığı 63 ZA 317 plakalı otomobil çarptı. Kazada bisikletten yola savrulan İbrahim A. yaralandı. Yaralanan İbrahim A., çağrılan sağlık görevlileri tarafından Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Kazada yaralanan çocuk

Yaralı çocuğun başında toplanan kalabalık

Sağlık ekipleri yaralıya müdahalede bulunması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: ÖZEL

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 74 MB

======================================================

10)OKUMA ETKİNLİĞİNDE VATANDAŞA 700 KİTAP

NİĞDE'de Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen okuma etkinliğinde, vatandaşlara 700 kitap dağıtıldı.

İl Halk Kütüphanesi tarafından Şadırvan Parkı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar dağıtılan kitapları alıp banklara oturarak okudu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Kütüphaneler ırk, din, dil, cinsiyet farkı gözetmeksizin içinde bulunduğu topluma hizmet veren kültür kurumlarıdır. Niğde halkının ihtiyaç duyduğu bilgi kaynağının bünyesinde bulunduran halk kütüphanesi olarak farkındalık yaratmak için halkımızla birlikte bu etkinliği düzenliyoruz.. Okudukları kitapları da hediye olarak kendilerine verdik. Bugün halkımıza 700 adet kitap hediye ettik."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Öğrenciler kitap okurken

Yaşlı bir vatandaş kitap okurken

Kitap okuyanlardan detay görüntü

Niğde İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı'nın açıklaması

SÜRE: 01'52" BOYUT: 124 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

================================================

11)POLİSTEN OKUL ÖNLERİNDE DENETİM

NİĞDE'de okullar ve çevresinde polis ekipleri tarafından uygulama yapıldı.

Uygulamaya, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Uyuşturucu ile Mücadele şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Okulların önü, çevresindeki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün ürünü satılan işletmeler ve internet salonları gibi işyerlerini denetleyen ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin de kimlik sorgusunu yaptı. Okulların güvenliği ve öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik çalışmaların devam edeceği açıklandı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Polislerin internet kafeye girmesi

Kafede kimlik sorgulaması yapmaları

Okul önlerinde şüphelilere üst araması yapılması

Okul önünde polislerden görüntü

SÜRE: 01'57" BOYUT: 128 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=======================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement