Gündem / 2 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 2 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaret edecek, Adalet Caddesi'nde düzenlenecek toplu açılış töreninde konuşacak.

02.05.2015 09:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiliği ziyaret edecek, Adalet Caddesi'nde düzenlenecek toplu açılış töreninde konuşacak.

Erdoğan, Valilik ziyaretinin ardından İstasyon Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katılacak, Kolordu ve Garnizon Komutanlığına ziyarette bulunacak.

(Batman/12.30/13.00/Diyarbakır/15.30/17.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB ETÜ'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'na katılacak.

-Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti'nin mitinginde konuşacak.

-Partisinin mitingine katılacak Davutoğlu, Valiliği ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/Osmaniye/13.10/14.00/Samsun/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu'na katılacak, partisinin Antalya mitinginde halka hitap edecek.

(Ankara/09.30/Antalya/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gördes ilçesinde, Şehit Hanım Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve halkla buluşma programına katılacak.  Köprübaşı ilçesinde, halka hitap edecek Arınç, Salihli ilçesinde Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıda bulunacak.

(Manisa/11.00-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'ndaki  "Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Fransa'da DİTİB Bölge Teşkilatı üyeleriyle bir araya gelecek, Milli Görüş Merkezi ile Türk İslam Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek.

(Lyon)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, valilik ziyaretinin ardından Sarıçam ve Kozan ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Adana/ 08.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Erciyes Mirada Del Mar Otel'de, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, Kayseri Lisesi'nde, Kayseri Liseliler Buluşması'na iştirak edecek, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde, AK Parti Kadın Kolları Kongresine katılacak.

(Kayseri/09.30/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dalaman Seçim Koordinasyon Merkezi önünde düzenlenecek mitingle Ula'da okul açılışına katılacak, Valiliği ziyaret ettikten sonra Milas'ta, Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Muğla/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çameli Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde bulunacak, Acıpayam Devlet Hastanesi'ni ziyaret edip, Denizli Diş Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirecek, Çivril Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılacak.

(Denizli/11.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8 - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'da miting yapacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9 - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Almanya'da düzenlenecek dayanışma etkinliğinde bulunacak.

(Stutgart) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10 -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin il kadın kolları üyeleriyle bir araya gelecek, Son Nokta gazetesini ziyaret edecek, Muhtarlar Derneği toplantısına iştirak edecek, Pazarkapı esnafıyla bir araya gelecek ve sandık yönetim kurulları toplantısına katılacak.

(Trabzon/10.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop,  bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, Avcılar İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, Trakya ve Balkan Türkleri ile Avcılar ilçe Başkanlığı Gençlik Kollarının toplantılarına katılacak.

(İstanbul/10.30/14.30/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, partisinin Pursaklar İlçe Başkanlığı ile çeşitli dernekleri ve esnafı ziyaret edecek.

(Ankara/13.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 2. Kocatepe Gençlik Fuarı'nın açılış törenine katılacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yedinci gününde, Selçuk- İzmir etabı geçilecek.

(İzmir/09.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'na,  Garanti Koza Arena'da yarı final müsabakalarıyla devam edilecek.

(İstanbul) (Fotoğraflı)

3- At yarışlarında, 53. TBMM Kupası Koşusu, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda yapılacak.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta heyecanı, İstanbul Başakşehir- Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu- Torku Konyaspor, Kardemir Karabükspor- Çaykur Rizespor, Fenerbahçe-Balıkesirspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/13.30/19.00/Mersin/16.00/Karabük/19.00) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinde, Galatasaray Odeabank ile Abdullah Gül Üniversitesi arasındaki ilk maç, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

6- Türkiye Basketbol Ligi'nde 29. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Galatasaray Liv Hospital, Rönesans TED Ankara Kolejliler- Pınar Karşıyaka, NSK Eskişehir Basket-Royal Halı Gaziantep karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/16.00/Ankara/Eskişehir/17.00) (Fotoğraflı)

7- Bayanlar Voleybol 1. Lig klasman etabı 2. devre ikinci gün maçlarında, Antalya Atatürk Spor Salonu'nda, Nilüfer Belediyespor-Sarıyer Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-İdmanocağı karşı karşıya gelecek.

(Antalya/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbolda Bayanlar Spor Toto Türkiye Kupası Dörtlü Final organizasyonunun ilk gününde, Nilüfer Spor Salonu'nda, Yenimahalle Belediyespor- İzmir Büyükşehir Belediyespor, Muratpaşa Belediyespor- Ardeşen Gençlik karşılaşacak.

(Bursa/13.00/15.00) (Fotoğraflı)

9- PTT 1. Lig'de 31. hafta, Giresunspor- Şanlıurfaspor, Albimo Alanyaspor-Karşıyaka müsabakalarıyla başlayacak.

(Giresun/14.00/Antalya/18.30) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement