Gündem / 26 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 26 Kasım 2016

Gündem / 26 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

26.11.2016 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katılacak.

Erdoğan, Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'yi Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/14.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı'nın kapanış programına iştirak edecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı Toplu Açılış Töreni ve Temel Atma Programı'na, Ataşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'ne ve Öğretmenler Günü resepsiyonuna katılacak.

(İstanbul/14.00/15.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'de TÜRKEN yetkilileri ve Türk öğrencilerle bir araya gelecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Malatya Merkez Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ile yapımı devam eden stadyumda incelemelerde bulunacak, AK Parti İl Başkanlığında partililerle buluşacak.

(Malatya/13.00-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, şehit Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenaze törenine katılacak, şehit Uzman Çavuş Murat Özer'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Eskişehir/12.50/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılışı ve 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

Yılmaz, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu, Bursa Özel Yedirenkli Çınar Okulları açılışı ile Sınav Okulları Özlüce, Kestel ve Mustafakemalpaşa tesislerinin açılışına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Bursa/14.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray ve Kırşehir'de valilikleri, belediye başkanlıklarını, AK Parti il teşkilatlarını ziyaret edecek, DSİ Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni'ne katılacak.

(Aksaray/09.30-11.30/Kırşehir/14.00-17.30)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti Güney ve Honaz teşkilatlarının ilçe danışma toplantılarına katılacak.

(Denizli/14.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 59 esnaf oda başkanıyla bir araya gelecek, AK Parti İl Danışma Meclisi'ne iştirak edecek.

(Şanlıurfa/09.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sebze ve Meyve Ticareti Mevzuatı Değerlendirme Toplantısı'na, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılacak, incelemelerde bulunacak.

(Malatya/10.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaşa ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Tasarım Merkezi, İsmail Erdoğan yönetiminde, İsmail Güneş, Enver Gülşen ve Güven Adıgüzel'in konuşmacı olarak yer alacağı, "Sinemada Yeni Dil Arayışları ve Ahmet Uluçay" konulu etkinlik düzenleyecek.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

2- Edebiyat Mevsimi kapsamında Ensar Altay, İsmail Halis ve Aslıhan Eker'in konuşmacı olacağı "Darbeler ve Belgeseller Paneli" gerçekleştirilecek, ödül töreni düzenlenecek.

(İstanbul/15.00/19.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 12. haftaya Kardemir Karabükspor- Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor- Kasımpaşa, Antalyaspor- Adanaspor, Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçlarıyla devam edilecek.

(Karabük/13.30/Manisa/16.00/Antalya/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftası, Beşiktaş Sompo Japan-Demir İnşaat Büyükçekmece, İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Pınar Karşıyaka, Gaziantep Basketbol- Banvit, Trabzonspor Medical Park-TOFAŞ karşılaşmalarıyla başlayacak.

(İstanbul/14.00/16.00/Gaziantep/17.00/Trabzon/18.00) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 5. haftası, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Adana ASKİ, Yakın Doğu Üniversitesi- Galatasaray, Bellona AGÜ- Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi-MBK Doğuş Hastanesi müsabakalarıyla başlayacak.

(Mersin/14.00/İstanbul/15.30/16.00/Kayseri/16.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 6. haftasının ilk maçında Eczacıbaşı VitrA ile VakıfBank, Eczacıbaşı Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Efeler Ligi'nin 8. haftası, 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

6- Hentbolda Erkekler Challenge Kupası 3. tur rövanşında Göztepe, deplasmanda Hollanda'nın JMS Hurry- Up takımıyla karşılaşacak.

(Emmen/22.00)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig'in 9. haftası 4 müsabakayla başlayacak.

8- TFF 1. Lig'de 12. haftaya, Bandırmaspor- Boluspor, Sivasspor- Eskişehirspor, Büyükşehir Gaziantepspor- Şanlıurfaspor maçlarıyla devam edilecek.

(Balıkesir/Sivas/13.00/Gaziantep/18.30)

9- Spor Toto 2. Lig'de 14. haftanın ilk maçında Kırmızı Grup'ta 1461 Trabzon ile Aydınspor 1923 karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/13.00) (Fotoğraflı)

10- Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta Darıca Gençlerbirliği ile Tarsus İdmanyurdu karşılaşacak.

(Kocaeli/13.30)

ÖZEL HABER

1- Kızılay, günlük 12 bin ünite kan toplayacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:

"Günlük 10 bin ünite civarında kan topluyoruz. Bu rakamı yaklaşık 12 bin üniteye çıkaracağız, 250 noktayı da 300'e doğru taşıyacağız"

"Sağlık Bakanlığımız ile çalışmalarımız devam ediyor. Bin 200 civarında hastaneden 39'u geçici kan bankası ruhsatına sahip, kendi kanlarını toplama hakları var ama bunlar da peyderpey Kızılay'a geçecek. Dolayısıyla Kızılay olarak topladığımız kan 3 milyon üniteye çıkacak"

(Ayşe Yıldız/Antalya)

2- FETÖ, "kaymakamları" için de soru çalmış

Tokat'ta, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan tanıklar, kaymakamlık sınavı sorularının FETÖ'ye bağlı evlerde toplanan örgüte yakın kaymakam adaylarına dağıtıldığını anlattı

Tanık ifadelerinden:

"Sınav soruları çalınarak adaylara verilirdi ve sınavı kazanan kaymakam adaylarından evlilik durumlarına göre himmet parası toplanırdı"

(Ekber Türkoğlu/Tokat)

3- Enerjisa'dan cihaza bağlı yaşayanlara sürdürülebilir enerji

Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler:

"Cihaza bağlı yaşayan hastanın olduğu yere enerji veren trafo merkeziyle dağıtım şirketimizin SCADA sistemi arasında entegrasyonu gerçekleştirip elektrik kesintisine gidilmemesini sağlıyoruz"

"Beklentimiz serbest tüketici limitinin sıfırlanması, düzenlenmiş tarifelerin kaldırılması yönünde"

(Muhsin Barış Tiryakioğlu/Adana)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement