Doğu ve Güneydoğu Alev Alev Yanıyor: 1 Asker Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu Alev Alev Yanıyor: 1 Asker Şehit Oldu

Doğu ve Güneydoğu Alev Alev Yanıyor: 1 Asker Şehit Oldu

Şırnak'ta Cudi, Küpeli, Çırav, Besta ile Kilise Dağı, Tunceli'nin Kocakoç ile Ambar Köyleri ile Nusaybin'deki Bagok Dağı'nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor.

05.08.2015 14:06  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Kocakoç ile Ambar Köyleri ile Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Bagok Dağı'nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor. Öte yandan Suriye sınırında çıkan orman yangını Hatay'a sıçradı. Yangınlar kontrol altına alındı. Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken dumandan rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez de kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

YANGINLAR ÇATIŞMA SONRASI ÇIKTI

PKK'lıların son 10 günde çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda 5 askerin şehit olduğu Şırnak merkez ve kırsal alanda büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Askeri hareketliliğinh yanı sıra Cudi, Küpeli, Görmeç, Çırav ve Kilise Dağları ile Besta ve Tüşimya bölgesinde yangınlar meydana geldi. Güvenlik nedeniyle vatandaşların ulaşamadığı yangınlar, rüzgarın da etkisiyle giderek daha geniş alanlara yayılıyor.

Yangınlar, Şırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Kilise Dağı, Hisar ve Çağlayan bölgesinde yoğunlaşırken, yangınların bu bölgelerde bulunan yerleşim alanlarına sıçramasından endişe ediliyor.

Öte yandan, il genelinde 5 askerin şehit olmasına neden olan saldırıları düzenleyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla, başlatılan geniş kapsamlı operasyonlar devam ediyor.

AYNI ANDA OPERASYONLAR DA SÜRÜYOR

Havadan Kobra tipi saldırı helikopterleri PKK'lıların kaçış güzergahında bulunan derin vadileri yoğun bombardıman altına alırken, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterleri, Seslice ve İkizce Taburu üs bölgelerine asker taşıyor. Üs bölgelerinde 24 saat süren hareketlilik dışında, helikopterle taşınan eğitimli askerler, PKK'lıların bulunabileceği hakim tepelere konuşlandırılıyor. Karadan da özel eğitimli komandoların, farklı alanlarda bulunan ve farklı yönlere doğru kaçan PKK'lıları çembere aldığı ve çemberin, giderek daraltıldığı belirtiliyor.

IRAK SINIRINDAKİ YANGINA MÜDAHALE EDEN ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde Irak sınırında meydana gelen yangına müdahale ederken rahatsızlanan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

TUNCELİ'NİN CİĞERLERİ YANIYOR

Tunceli'nin merkeze bağlı Kocakoç ile Ambar Köyleri arasındaki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak devam ediyor. Karayolu ile bölgeye ulaşım olmadığı için alevlere müdahale edilemeyince Tunceli Belediyesi'nden sık sık anonslar yapılarak yangına müdahale edilmesi için çağrıda bulunuldu. Toplanan vatandaşlar yangın bölgesine yakın yerlere belediye otobüsleri ile taşındı. Bölgeye gidenler alevlere kazma, kürek ve diğer imkanlarla müdahale ederek daha da büyümesini önlemeye çalışıyor. Alevlerin yaklaşık 70 dekarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait tek yangın söndürme aracının geçen hafta Çiçekli Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından yakılması üzerine müdürlüğün de yangına müdahale edemediği bildirildi.

BAGOK DAĞI'NDA YANGIN

Mardin'in Nusaybin ile BMidyat ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı'nda dün gece başlayan yangın devam ediyor. Alevlere Nusaybin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katılıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için vatandaşlara sık sık anonslar yaparak çağrıda bulundu. Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, dün gece çıkan yangını söndürdüklerini, ancak yangının sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi. Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Kök, "Mardin Büyükşehir belediyemizle yaptığımız görüşmelerde Orman Bakanlığı'ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik.

BİRÇOK YERLEŞİM YERİ TEHDİT ALTINDA

Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Tahminen 60 kilometrelik alanda yangın var ve ilerleme hızı çok fazla. Böyle devam ederse çok kısa bir sürede Şırnak'ın İdil İlçesi'ne varmasından endişe ediyoruz. Şuanda kadar hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı. Söndürme çalışmaları için vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

HATAY'DA Kİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Karayılan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce yapılan saldırının ardından ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı. Kahramanmaraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu Alev Alev Yanıyor: 1 Asker Şehit Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • Xxxxx: Tc yakıyor Allah belasını versin 92 25 Yanıtla
  • malazgirt: allah bu devletin belasini bir degil bin defa versin ormanlarimizdan elinizi cekin barbar orta asya göçmenleri defolun gidin vatanimizdan 58 5 Yanıtla
  • Zaloğlu: Ülke bölünmüş bölücü Türk ırçıları tarafından.Doğudaki ağaç Türkiyenin değilse türk askerinin ne işi var doğuda. 24 36 Yanıtla
  • adnn: geberin saklanacak yeriniz kalmasın ohhhh 17 42 Yanıtla
  • Vatan: Pkk lıların bulunduğu bütün dağlar yakılsın. Şerefsizler diri diri yansın. Kurtulan infaz edilsin. Bütün dağlar temizlensin. Daha sonra çok daha güzel şekilde ağaçlandırırız... 22 35 Yanıtla
  • seyid: Gariban ailerinin çocuklarını ölüme gönderen ormanlarını geleceğini yakan tek millet tek vataniz . 51 5 Yanıtla
  • eruhlu: Ben eruhtan yazıyorum yansın hakettiler eruhluyuz 34 11 Yanıtla
  • devrim kara: bırakın yansın kurtulalım bu dertten. 10 31 Yanıtla
  • Neco: Sen aracı yakarsan böyle olur 35 5 Yanıtla
  • 159357: Devlet bombalarla pkk ya değil doğa ya zarar vermekten başka bir şeye yaramıyor 22 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement