Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı için Şanlıurfa'da 144, Adıyaman'da 56, Kilis'te 19, Kahramanmaraş'ta 95 ve Gaziantep'te 63 kişi başvuruda bulundu

02.11.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de dün sona eren aday adaylığı sürecinde, büyükşehir, il merkezi ve ilçe belediye başkanlıkları için Şanlıurfa'da 144, Adıyaman'da 56, Kilis'te 19, Kahramanmaraş'ta 95 ve Gaziantep'te 63 kişi başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta, büyükşehir belediyesi ile 11 ilçede belediye başkanlıkları için AK Parti'den 95 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı.

Büyükşehir belediyesine 8 adayın başvurduğu Kahramanmaraş'ta ilçelerde aday adayı sayıları, Dulkadiroğlu ilçesinde 5, Onikişubat ilçesinde 13, Göksun ilçesinde 6, Elbistan ilçesinde 7, Afşin ilçesinde 4, Cağlayancerit ilçesinde 12, Ekinözü ilçesinde 9, Nurhak ilçesinde 7, Türkoğlu ilçesinde 7 ve Pazarcık ilçesinde 6 olarak gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesi ve Nurhak Belediyesi için 2 kadın aday adayı da başvuruda bulundu.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı için 9, ilçelere ise 135 kişinin müracaat ettiği bildirildi.

İl Başkanı Yusuf Eğilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkan aday adaylığı için müracaatların 1 Kasım'da mesayi bitimiyle sona erdiğini hatırlatarak, ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Başvuruların Şanlıurfa için hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini aktaran Eğilmez, şu bilgileri verdi:

"Büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı için 9 kişi, merkez ilçelerimiz Haliliye'ye 21, Eyyübiye ilçemize 23, Karaköprü ilçemizde 11 aday adayımız müracaat etmiştir. Diğer ilçelerde Akçakale'de 7, Birecik'te 6, Bozova'da 10, Ceylanpınar'da 8, Harran'da 6, Halfeti'de 8, Hilvan'da 12, Siverek'te 4, Suruç'ta 6, Viranşehir'de 13 aday adayı arkadaşımız müracaatta bulundu. İlçelerimizde aday adaylığı başvurusunda bulunanlardan 4'ü kadın,"

Kilis

Kilis İl Başkanı Reşit Polat da Kilis Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 14, üç ilçeye ise 5 kişinin müracaat ettiğini belirtti.

Başvuruların Kilis için hayırlara vesile olmasını temenni eden Polat, "AK Parti aday adaylığı için müracaatlar 1 Kasım itibariyle sona erdi. Her aday adayına hayırlı uğurlu olsun. Tabi bu güzel bir yarış. Allah bir arkadaşımıza bu işi kısmet edecek. Biz il teşkilatı olarak hangi aday çıkarsa çıksın arkasında birleşip sonuna kadar seçimi birlikte götüreceğiz. Hedefimiz Kilis'te yüzde 70 oranla seçimi sonuçlandırmak. Kilis merkezde aday adaylığı için 14 kişi, ilçelerden Elbeyli bir kişi, Musabeyli ilçesinden 2 kişi, Polateli ilçesinden de 2 kişi müracaat etti. İl merkezinden bir kadın adayı ve yine merkezden engelli aday adayı müracaatı bulunuyor" şeklinde konuştu.

Polat, AK Pati'nin icraatlarının ve hedeflerinin çok büyük olduğunu, halktan teveccüh gördüklerini ve aday adaylarının birlik ve beraberliği bozmayacak davranışlarda bulunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Adıyaman

Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, belediye başkan aday adaylığı için il genelinde 56 adayın başvuruda bulunduğunu söyledi.

Fırat, tüm adaylara başarı temennisinde bulunarak, "Her aday adayına hayırlı olsun. İl ve ilçeler olarak adaylarımız belli olduktan sonra teşkilat olarak var gücümüzle seçimlere çalışacağız. Merkezde 18 arkadaşımız belediye başkanlığına talip oldu. Kahta ve Besni'de 8, Gölbaşı'da 3,Tut'ta 4, Çelikhan'da 4, Gerger'de 3, Sincik'te 5 ve Samsat ilçesinde 3 arkadaşımız aday adayı oldu. Hepsine başarılar diliyorum. Rabbim herkese hakkında hayırlısını nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Gaziantep

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 5, 9 ilçeye ise 58 kişi müracat etti.

İl Başkanlığından edinilen bilgiye göre, kent genelinde belediye başkanlığ aday adaylıkları için 63 adayın başvuruda bulunduğu bildirildi.

İlçe belediye başkanlıkları için aday adaylığı başvuru sayıları, Şahinbey 5, Şehitkamil 5, Oğuzeli 7, Karkamış 6, Nizip 1, Araban 13, Yavuzeli 3, Nurdağı 6 ve İslahiye ilçesinde 14 kişi olarak gerçekleşti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement