Bolu'da 2013, Böyle Geçti - Son Dakika
Yerel

Bolu'da 2013, Böyle Geçti

Bolu\'da 2013, Böyle Geçti

Öğretmenlerinin desteğiyle 10 yıl önce atletizmle tanışan 24 yaşındaki zihinsel engelli milli atlet Neşe Çetin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle çok sayıda madalyanın sahibi oldu Kış lastiği uygulamasında yeni dönem başladı Kalp krizi geçiren babasını hastaneye kaldıran kişi, öldüğünü öğrenince kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

31.12.2013 17:05

Bolu'da 2013 yılında önemli gelişmeler yaşandı.

Ocak:

Öğretmenlerinin desteğiyle 10 yıl önce atletizmle tanışan 24 yaşındaki zihinsel engelli milli atlet Neşe Çetin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle çok sayıda madalyanın sahibi oldu.

3 Ocak'ta, kış lastiği uygulamasında yeni dönem başladı, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kış lastiği olmayan araçların Bolu Dağı'ndan geçişine izin verilmeyeceğini belirterek, "Araçlarında kış lastiği olmayan sürücüler, görevliler gözetiminde servislere kadar götürülecek ve kış lastikleri taktırılacak" dedi.

7 Ocak'ta, İl Çevre ve Orman Müdürü Akay, "Abant'ta köylüler kızak ve şambriyelle kayak yaptırmak istiyorsa doktor ve ambulans bulundurmak zorunda" dedi.

Şubat:

10 Şubat'ta, boynuna ip dolanan bebek hayatını kaybetti.

16 Şubat'ta AA ekibi, derinin serüvenini görüntüledi. Yurt içindeki mezbahalardan toplanan ve yaklaşık 40 ülkeden ithal edilen büyükbaş hayvan derileri, Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki irili ufaklı 120 tabakhanede işleniyor.

18 Şubat'ta "Kanatlı Sektöründe Atık Sorunu ve Çevresel Etkileri" çalıştayı düzenledi.

23 Şubat'ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), zorlu kış koşullarında Aladağlar'da 3 gün boyunca çadırlarda konaklayarak, senaryo gereğince kaybolan kayakçıları aradı ve düşen helikopterin enkazındaki yaralılara müdahale etti, ekiplerin kış şartlarıyla mücadelesini AA ekibi görüntüledi.

26 Şubat'ta, Bolu'da 4 yıl boyunca beton ve asfalt zeminde çalışarak hazırlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, Portekiz'in Başkenti Lizbon'da gerçekleşen Eurohockey 2013 Turnuvası'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

Mart:

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri R.G, kuruma ait yaklaşık 400 bin lirayı sahte imzayla başka hesaba aktardığı iddiasıyla 2 Mart'ta tutuklandı.

1. Etap Kulüpler Arası Türkiye Artistik Cimnastik Şampiyonası 8 Mart'ta Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda yapıldı.

12 Mart'ta Bolu'da etkili olan hortum nedeniyle 7 ahşap ev yıkıldı, 9 evin çatısı söküldü.

15 Mart'ta Bolu'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Temenni ediyorum ki bu çözüm süreci arzu edilen şekilde sonuçlansın. Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın geleceği bugünden daha güzel olsun" dedi.

16 Mart'ta Bolu'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında 318 milyar liralık vergi geliri hedeflediklerini belirterek, "Bütçede bu hedefi mutlaka tutturmamız lazım ve bu ülkenin harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle yapılması lazım" dedi.

Kayak yaptığı esnada Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kaybolan Amerikalı kayakçı 25 Mart'ta bulundu.

Nisan:

2 Nisan'da basın mensuplarına açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, 112 Acil Servis'e yapılan 240 bin aramadan 58 bininin konuşulmadan kapandığını söyledi.

2 Nisan'da Mudurnu'nun Taşkesti Belediyesinde çalışan işçinin attığı uyuşturucu iğne, sekerek bir vatandaşa saplandı.

10 Nisan'da iki grup arasında çıkan kavgada 14 kişi gözaltına alındı.

Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan çift, 13 Nisan'da düzenlenen nikah töreni ile dünyaevine girdi

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, 17 Nisan'da yaptığı açıklamada, Abant Gölü'ndeki su samurlarının zarar görmemesi için olta balıkçılarının avlanmasını yasakladıklarını söyledi.

7 ülkeden 108 sporcunun katıldığı Uluslararası Frizbi Turnuvası 20 Nisan'da yapıldı.

Avrupa ve Dünya şampiyonalarına hazırlanan Gençler Serbest Güreş Milli Takımı, 30 Nisan'da Bolu'da kampa girdi.

Mayıs:

3 Mayıs'ta tabiat parkı bölgesinde köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan geyik telef oldu.

4 Mayıs'ta  İzzet Baysal Mahallesi'nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu iki grup arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralandı.

19 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden milli cimnastikçi Murat Canbaş, ölüm yı ldönümü 7 Mayıs'ta mezarı başında anıldı.

7 yıl önce çalınan otomobil, polis ekiplerinin çalışması sonucunda 7 Mayıs'ta sahibine teslim edildi.

8 Mayıs'ta Gerede ilçesinde yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu 16 kişi yaralandı.

Köroğlu Devlet Hastanesinin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri kamu görevlisi 10 şüpheli 8 Mayıs'ta adliyeye sevk edildi.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Sebahattin Öztürk'ü tornavidayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 16 Mayıs'ta görülen davada 15 yıl hapisle cezalandırıldı.

20 Mayıs'ta ihtiyaç sahibi öğrenciler için düzenlenen kermeste, "Fırtına" isimli deve açık artırma ile 50 bin liraya satıldı.

Haziran:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca bu yıl 11'incisi düzenlenen "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası" 1 Haziran'da başladı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grup,  1 Haziran'da D-100 karayolunun İstanbul-Ankara yönünü bir süre ulaşıma kapattı.

2 Haziran'da kalp krizi geçiren babasını hastaneye kaldıran kişi, öldüğünü öğrenince kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

3 Haziran'da ambulansın takla atması sonucu içindeki hasta hayatını kaybetti, doktorla 3 kişi yaralandı.

PTT 1. Lig'de mücadele eden Boluspor, 5 Haziran'da  teknik direktör Ali Beykoz ile anlaştı.

7 Haziran'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), 162 konutluk lojman inşaatının temel atma töreninnde konuşan TOKİ Uygulama Daire Başkanı Ertuğrul Kurt, "Biz TOKİ olarak 2003 yılından beri 100 bin nüfuslu 22 şehir inşa ettik. Ülke ekonomisine katkımız yaklaşık olarak 53 milyar liradır" dedi.

Kalp krizi geçiren gazeteci, 7 Haziran'da hayatını kaybetti.

Annesi kaçak avcılar tarafından vurulduğu belirtilen, 13 Haziran'da vatandaş tarafından yol kenarında bulunan iki karaca yavrusu koruma altına alındı

Abant'ta ağaçların kesileceği iddiasına ilişkin 17 Haziran'da açıklamada bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Abant'a yeni yol yapılmak istendiğini belirterek, projenin onaylanması halinde 80 bin ila 100 bin ağacın kesilmesi gerekeceğini iddia etti.

Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından 28 Haziran'da düzenlenen 29. Abant Platformu, "Tecrübe ve İlhamlarıyla Afrika" temasıyla gerekleştirildi.

30 Haziran'da Bolu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013 yılında 3 milyon alabalığı ülkenin çeşitli yerlerindeki su kaynaklarına, derelere ve göllere yayacaklarını ifade etti.

Temmuz:

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımları, 1 Temmuz'dan itibaren Bolu'da kampa girmeye başladı.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR)  Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca, 2 Temmuz'da  yaptığı açıklamada,  geçen yıl 5 firmanın piliç eti üretimini durdurmak zorunda kaldığını belirterek, "Sektörün geleceği için hayvancılığın diğer kollarına verilen desteklerden piliç eti sektörünün de yararlandırılması gerek" dedi.

Bolu Belediyesi, Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili izinsiz afiş asan 9 göstericiye 3 Temmuz'da biner lira para cezası kesti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Matematik Sempozyumu" 4 Temmuz'da başladı.

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Özmen, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada, hastanelerin ramazan boyunca mesai bitiminden sonra poliklinik hizmeti vereceğini söyledi.

15 Temmuz'da evin çatısındaki elektrik tellerine takılan leyleği itfaiye ekipleri kurtardı.

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 79. yıl dönümü dolayısıyla 17 Temmuz'da düzenlenen toplu nikah töreninde 10 yıl önce boşanan dede ve nine ile 21 yaşındaki kız torunları dünyaevine girdi.

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 16 Eylül'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası için 20 Temmuz'da Aladağ'da kampa girdi.

Bolu'da 4 milyon lira değerindeki arazi paylaşımı nedeniyle 23 yıldır süren dava kapsamında 27 Temmuz'da 3'üncü mezar da açılarak DNA testi yapıldı.

Ağustos:

2 Ağustos'da TEM otoyolu Bolu mevkisinde, Van'da görevli uzman çavuşun kullandığı otomobilde yapılan aramada 85 kilogram esrar ele geçirildi.

3 Ağustos'da bir minibüsün çarpması sonucu devrilen elektrik direği, iki mahallenin 13 saat elektriksiz kalmasına neden oldu.

3 Ağustos'da  Bolu Belediye Başkanlığı tarafından 10 bin kişiye iftar verildi.

Guatr ameliyatının ardından ses tellerinde oluşan hasar nedeniyle 16 yıl konuşma güçlüğü çeken hasta, 4 Ağustos'ta yapılan plazma tedavisi ile sağlığına kavuştu.

7 Ağustos'da, bayram tatili nedeniyle araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar, TEM otoyolunun Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

12 Ağustos'da kadın konukevinin ihale ilanıyla ifşa edildiği iddiası nedeniyle açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necdet Baytok, "Kadın Konukevi Müdürlüğünce yapılacak ihale için hazırlanan ilan metninde olmaması gereken bilgi yer almıştır" dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olan 52 yaşındaki Sinan Ayhan'dan haber alamayan yakınları 13 Ağustos'ta savcılığa başvurdu.

21 Ağustos'ta Bolu Dağı tünelinde seyir halindeyken alev alan otomobil nedeniyle TEM otoyolunun Ankara istikametinde kilometrelerce uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, 24 Ağustos'ta Bolu'da kampa girdi

Eski Milli futbolcu ve spor yorumcusu Sergen Yalçın, 31 Ağustos'ta trafik kazası geçirdi.

Eylül:

AİBÜ'de 2013 -2014 eğitim öğretim dönemi kayıtları 2 Eylül'de başladı

2 Eylül'de, alkollü olduğu iddia edilen minibüs sürücüsü, 2 kişiye çarptıktan sonra polisten kaçarken, okulun bahçesine girdi.

9 Eylül'de Mengen ilçesinde sürüye saldıran kurtlar, 10 koyunu telef etti.

20 Eylül'de Bolu'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Daha önceleri Kurban Bayramlarında yaşanan, şehirlerin arasında hayvan kovalamalar, tüfekle yaralamalar gibi nahoş görüntülerden uzak kalarak en güzel bir şekilde bu ibadeti yerine getirmemiz gerekiyor" dedi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde 6 gündür kayıp çocuğun cesedine 20 Eylül'de, yakılıp toprağa gömülmüş halde ulaşıldı.

26 Eylül'de, guatr hastası kadından ameliyatla 800 gram ağırlığında tiroit bezi alındı.

27 Eylül'de "halk evi" binasının yıkımına karşı çıkan grup ile polis ekipleri arasında arbede çıktı.

Mengen ilçesinde düzenlenen 29. Aşçılık ve Turizm Festivali'nin 28 Eylül'de düzenlenen açılış törenine dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye'den 800 aşçı katıldı.

Ekim:

2 Ekim'de TEM otoyolunun Bolu Dağı tüneli mevkisinde tırda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bolu'nun kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'ya mevsimin ilk karı 3 Ekim'de yağdı.

9 Ekim'de fünye ile patlatılan çantadan 80 yaşındaki kadının bayram alışverişi ve kurbanlık için bankadan çektiği para çıktı.

10 Ekim'de karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti, 20 kişi gözaltına alındı.

3 gündür kendisinden haber alınamayan çiftçi, 11 Ekim'de devrilen traktörün altında ölü bulundu.

12 Ekim'de Bolu'yu ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtüsü yasağını sona erdiren yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştaya açtığı davaya ilişkin, "Artık kılıf kıyafet üzerindeki hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Biz artık kadınların ehliyetini, liyakatını, aklını, potansiyelini, kapasitesini toplumun kalkınmasının bir parçası yapmak istiyoruz" dedi.

12 Ekim'de Bolu'yu ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesinde Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC firması ile sözleşme görüşmelerine başlama kararı almasına ilişkin, "Türkiye'nin menfaatini ve önceliklerini göz önüne alarak Çin'i seçtik. Her ülkenin, ulusun kendi egemenlik hakkına dayanarak vermiş olduğu bir karardır" dedi.

1. Uluslararası Köroğlu Festivali, 27 Ekim'de başladı.Festivale katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,   "Türkiye Cumhuriyeti her zaman mazlumun yanında yer almıştır. Bu sadece bizim insanlarımızın özelliği değil, devletimizin de bir özelliğidir" dedi.

Kasım:

Bolu Dağı'nda faaliyet gösteren alışveriş merkezinin desteğiyle kurulan Highway Bolu Dağı Spor, Eğitim ve Turizm Derneği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Hokey Kulübü sporcularını 13 Kasım'da bünyesine kattı.

19 Kasım'da "Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması" başladı.

20 Kasım'da "Savunma ve Havacılık Sanayi Vizyon Buluşması"na katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz Planı davasında bazı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına hapis cezası verilmesine ilişkin, "Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Türkiye, çok büyüktür. Bir İsmet Yılmaz gider, bin İsmet Yılmaz gelir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yine kişilerden bağımsız, yine çok güçlüdür" dedi.

21 Kasım'da Göynük Termik Santrali'nin inşaatında çalışan işçiler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı.

24 Kasım'da merkez üssü Ulumescit köyü yakınları olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye Cimnastik Federasyonunun görevlendirdiği Çinli antrenör Lu Cheng, 28 Kasım'da antrenmanlara başladı.

Aralık.

Abant Platformu'nun "Aleviler ve Sünniler Barış ve Geleceği Birlikte Aramak" temasıyla düzenlediği uluslararası forum, 13 Aralık'ta başladı.

Bolu Dağı'nın gezginleri "yılkı atları" için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 14 Aralık'ta kar motoruyla yem bırakıldı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kayak sezonu 14 Aralık'ta açıldı.

Sade bir törenle 17 yıl önce dünyaevine giren kadın, eşinin evlilik yıl dönümü 16 Aralık'ta Sünnet Gölü'nde düzenlediği sürpriz kına gecesiyle kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Tatilciler, jandarma ekiplerinin uyarılarına rağmen 21 Aralık'ta buz tutan Abant Gölü'nün üzerinde horon oynadı.

23 Aralık'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Karacasu beldesindeki otelde düzenlenen "Bolu İli Doğa Turizmi Çalıştayı"nda konuşan Bakan Veysel Eroğlu, eşsiz tabiatı, gölleri ve yeşiliyle müsemma Bolu'da, Köroğlu diyarında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu anlattı.

Hamileliğinin ardından 135 kilograma ulaşan obezite hastası kadın, 27 Aralık'ta erkek bebek dünyaya getirdi

30 Aralık'ta Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) iki karşıt grup arasında çıkan kavgada darbedilen 3 öğrenci yaralandı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'da 2013, Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement