Doğu Anadolu Kara Büründü - Son Dakika
Genel

Doğu Anadolu Kara Büründü

Doğu Anadolu kara büründüKARS - Sarıkamış'ta, etkili olan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü.

03.01.2018 13:05

Doğu Anadolu kara büründü

KARS - Sarıkamış'ta, etkili olan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise kar karınlığı 70 santimi buldu.

Sarıkamış'ta güneşli ve sıcak hava yeniden yerini kar yağışına bıraktı. Gece sabaha doğru yağan kar, etrafı beyaza bürürken, vatandaşlar ise ev ve iş yerlerinin önünün karını temizledi.

Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Sarıkamış'ta, kar yağışı en çok kayakseverleri sevindirdi. Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde son yağan kar ile birlikte kar kalınlığı 70 santim olarak ölçüldü.

Sarıkamış'a karın yakıştığını ifade eden Ali Yıldırım, "Sabah kalktığımızda her taraf bembeyaz olmuştu. Şehitler diyarı Sarıkamış'ın en güzel yönü de kar. Evlerimizin, iş yerlerimizin önünün temizlemeye başladık" dedi.

Öte yandan Sarıkamış'ta kar yağışının aralıklar devam edeceği öğrenildi.

ERZURUM - Doğu Anadolu'daki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle ve köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da eksi 17 derece olarak ölçüldü.

Erzurum'da, aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası kentteki 360 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli personel ve iş makineleri hem kent merkezinde caddelerde kar temizleme çalışmaları yürütüyor hem de kapalı köy yollarını açmak için çalışıyor.

Kars'ta ise 2 gündür süren kar yağışı yüzünden ilçelerden Akyaka'da 3, Digor'da 4, Sarıkamış'ta 8, Susuz'da 5, Kağızman'da ise 5 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

Özellikle yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olan Ardahan'da da 30 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şehirdeki yoğun kar yağışından dolayı il merkezinde belediye görevlileri, cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıyor.

Kar yağışı ve tipi, kentin Ardahan- Artvin ve Ardahan- Posof karayollarında ulaşımı aksatıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilin tamamında hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, gece saatlerinden itibaren Erzincan ve çevresinin aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Rüzgarın güneyden hafif, zaman zaman orta ve gece saatlerinden itibaren 30-50 kilometre hızda esmesi beklenen bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 17, Erzurum'da 12, Kars'ta 11, Ağrı'da 9, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının ise Erzincan ve Iğdır'da 7, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da 2 derece olması bekleniyor.

ARDAHAN - Ardahan'da, kar yağışı sonrasında karın keyfini kartopu oynayıp, karda yuvarlanan üniversite öğrencileri ve çocuklar çıkardı.

Ardahan'da, kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Üniversite öğrencileri yağan kardan dolayı memnun. Milli Egemenlik Parkı'nda Kartopu oynayıp kartpostallık manzaralarda selfie yapan öğrenciler doyasıya eğlendi.

Kar yağışına çok sevindiklerini söyleyen İlkokul öğrencileri ise okul bahçesinde kartopu oynayarak yağan karın tadını çıkardı.

VAN - Van'da, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı ve sis, yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkiledi.

Van'da bir haftadır etkili olan karla karışık yağmur, önceki gün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Rüzgarlı havanın ardından etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Van- Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücüler araçlarının sis lambalarını yakarak seyretti. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, sürücülerin etkilenmemesi için bölgede sürekli tuzlama ve yol açma çalışması yürüttü.

Doğu Anadolu Kara Büründü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Doğu Anadolu Kara Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement