Başbakan Erdoğan'ın 2014 Mesajı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın 2014 Mesajı

Başbakan Erdoğan\'ın 2014 Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında gündemdeki konulara vurgu yaparak 2014 yılının Türkiye için bir milat olası temennisinde bulundu.

31.12.2013 14:44  Güncelleme: 15:14

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılan sokak eylemleri ile 17 Aralık operasyonun asla ve asla tek başına Hükümeti, AK Parti hedef almadığını belirterek, "Doğrudan doğruya milletimizi, ülkemizi, vatanımızı, istikbalimizi hedef alan saldırılardı. Gerek Gezi eylemlerinde, gerek 17 Aralık komplosunda, Türkiye içindeki aktörler, ajanlar, maşa ve taşeronlar kullanıldı; ama bu tuzaklar yurtdışında kuruldu ve düğmeye de Türkiye dışından, Türkiye aleyhtarı çevreler tarafından basıldı" dedi.

"2014 TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR MİLAT OLSUN"

Başbakan Erdoğan 2013 yılının son millete hizmet yolunda konuşmasını yaptı. 2013 yılının sona erdiğini belirterek konuşmasına başlayan Erdoğan, yepyeni umutlarla, yepyeni heyecanlarla, yeni bir yılın, 2014 yılının karşılandığını vurguladı.

2014 yılının Türkiye'ye, millete ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini dileyen Erdoğan, "2014'ün; 2013 ve önceki tüm yıllardan çok daha iyi geçmesini; dünyanın her yerinde, çatışmaların sona erdiği, acıların dindiği, yoksulluğun azaldığı; dostluk, kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Ülkemizde de 2014 yılının, barış, huzur ve refah atmosferinde, istikrarla ve güvenle kalkınan, sorunlarını çözmüş, daha ileri demokratik standartlara doğru ilerleyen bir Türkiye için yeni bir milat olmasını gönülden arzu ediyorum" ifadelerini kullandı.

"2023 HEDEFLERİ ASLA HAYAL DEĞİL"

2023 yılına ve bu yıl için belirlenen hedeflere ulaşılmasına sadece 9 yıl kaldığını aktaran Başbakan Erdoğan, "Bakınız, geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisi 3,6 kat büyüdü. Dünyada birçok ülkenin ekonomisi daralırken, gelişmiş ülkelerin ekonomileri yerinde sayarken, Türkiye, 2013 yılının son çeyreğinde 4,4 oranında büyüme kaydetti ve ilk 9 aylık büyüme oranımız yüzde 4 oldu. 11 yıl önce, 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimiz, şu an itibariyle, 822 milyar doları aştı" dedi. Erdoğan, 9 yıl içinde, milli geliri 2,5 kat artırılması durumunda, 2023 yılında, hedeflenen 2 trilyon dolar milli gelir seviyesine ulaşılmış olacağını savunarak, "11 yılda 3,6 kat artırdığımız milli gelirimizi, önümüzdeki 9 yılda 2,5 kat daha artırabileceğimize yürekten inanıyoruz. Aynı şekilde, 11 yıl içinde ihracatımızı 4 kattan fazla artırdık, 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara yükselttik. Önümüzdeki 9 yıl içinde ihracatımızı 3,5 kat daha artırdığımızda, belirlediğimiz 500 milyar dolar hedefini yakalamış olacağız. 11 yılda 4 kattan fazla artırdığımız ihracatımızı, önümüzdeki 9 yılda 3,5 kat daha artırabileceğimize, bu büyük hedefe de kolaylıkla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Kişi başına milli gelirin 25 bin dolara ulaştığı, yoksulluğun çok azaldığı, işsizliğin gelişmiş ülke ortalamalarına çekildiği, yüksek enflasyon, yüksek faiz gibi sorunların kalmadığı bir Türkiye'ye şurada sadece 9 yıl kaldı. 2023'te, inşallah, kendi denizaltılarını, kendi uçaklarını imal eden, kendi ürettiği uyduları kendisi uzaya fırlatan, genç ve dinamik iş gücüyle, her sektörde rekabet gücü olan, uluslararası büyük markalara sahip bir Türkiye'miz olacak. Demokrasinin çok daha ileri standartlara ulaştığı, kardeşliğimizin daha da güç kazandığı, herkesin birbirine hoşgörüyle yaklaştığı, birbirinin yaşam tarzlarına, özgürlüklerine, değerlerine saygı gösterdiği; dünyada Hakk'ın, adaletin, vicdanın savunucusu konumunda bir Türkiye'nin vatandaşları olarak hayatlarımızı sürdüreceğiz. İçerde ve dışarıda kronik sorunlarımızı çözmüş şekilde, geleceğe güvenle bakan, çalışan, üreten, emeğinin hakkını alan, sofrası bereketli, evi huzurlu, ülkesi ve milleti güvenlik içinde bir Türkiye'ye 2023 yılında inşallah ulaşmış olacağız" dedi.

2023 hedeflerinin asla hayal olmadığının altını çizen Erdoğan, "Zamanda biraz geriye giderek, bugünün Türkiye'sine 2002 yılından bakmanızı sizlerden önemle rica ediyorum. 2002 yılının şartlarında, 2013 Türkiye'sini hayal etmek bile mümkün değildi. Ama biz, önce hayaller inşa ettik, sonra hayalleri hedefe dönüştürdük, 11 yıl boyunca bu hedefler için mücadele verdik ve işte bambaşka, çok farklı bir Türkiye'ye kavuştuk. Birçoklarına gelecekte ulaşılamaz görünen, bir hayal gibi görünen nice seviyeye de ulaşacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Çok çalıştığımızda, dayanışma ve birlik içinde olduğumuzda, birbirimize inandığımız ve güvendiğimizde, özellikle de, özgüven içinde, inançla hareket ettiğimizde, emin olun, bizim için hiçbir hedef ulaşılamaz olmayacaktır. 11 yıl içinde nice zoru başaran, nice zorluğu aşan, nice engeli, engellemeyi geride bırakan Türkiye, önümüzdeki 9 yıl ve sonrasında da, tarihinden ve ecdadından aldığı ilhamla, bu kutlu yürüyüşe devam edecektir" diye konuştu.

"BİZ, DUALARLA YÜRÜYEN BİR MİLLETİZ"

Konuşmasında "dua" vurgusu yapan Erdoğan, "Biz, dualarla yürüyen bir milletiz" dedi. Selçuklu Devleti'nin temel harcında duaların olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: " Osmanlı Devleti'nin hamurunda, başta Şeyh Edebali olmak üzere, nice gönül erinin hayır duaları vardır. Türkiye Cumhuriyeti, 23 Nisan 1920'de, Ankara Hacı Bayram Camii'nde okunan hatmi şerifle, Ulus'ta, Eski Meclis binasının önünde yapılan dualarla kutlu yürüyüşüne başlamıştır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da en güzel şekilde ifade ettiği gibi, gökten şehitlerin dahi "Âmin' dedikleri dualarımız vardır. Büyük Şair Arif Nihat Asya'nın dizelere döktüğü gibi, biz, Allah'a, bizi sevgisiz, susuz, havasız, ama en önemlisi vatansız bırakmaması için her daim dua eden bir milletiz. Biz çalışkan bir milletiz, cesur, kahraman bir milletiz. Ama Şair Sezai Karakoç'un da ifade ettiği gibi, en nihayetinde, kaderin üstünde bir kader olduğuna, göklerden gelen bir karar olduğuna yürekten inanan bir milletiz.

"UMUTSUZLUK KARAKTERİMİZ OLMADI"

Evet Bizim vatanımız, bizim Cumhuriyetimiz, fedakârlık üzerine, kahramanlık üzerine, şehitlerimizin kanı üzerine olduğu kadar, hayır dualar üzerine bina edilmiş, hayır dualarla ayakta duran ve dualarla geleceğe yürüyen bir ülkedir. Şundan emin olunuz ki, bu topraklar üzerinde ezanlar okunduğu müddetçe, bu milletin fertlerinin iki dudağından, ihlasla, samimiyetle, inançla dualar döküldüğü müddetçe; bizler de milletçe çalıştığımız, emek sarf ettiğimiz, gayret ettiğimiz sürece, hiç kimse, hiçbir el, hiçbir emel, bağımsızlığımızı, kardeşliğimizi ve dirliğimizi bozamayacaktır. Sıkıntılar aşılır, zorluklar geride bırakılır, badireler tek tek atlatılır ve bu kutlu millet, kutlu yürüyüşüne kesintisiz olarak devam eder. Yeis, keder, karamsarlık, umutsuzluk, bizim millet olarak hiçbir zaman karakterimiz olmadı.

"DUALARDAN ASLA VAZGEÇMEDİK"

Tarihte, en çaresiz zamanlarda, elimizle, dilimizle bir şey yapamaz hale geldiğimiz dönemlerde, kalbimizle ettiğimiz samimi dualar işte bunun sayesinde aydınlık şafaklarla kucaklaştık. Sarıkamış'ta on binlerce yiğidimizi kaybetsek de, Çanakkale'de bir o kadar zayiat versek de, onlarca cephede nice Mehmet'i yitirsek de, topraklarımızın neredeyse yarısı işgal edilse de, dualardan ve duanın yüreğimizde açtığı inşirahtan asla vazgeçmedik."

"TÜRKİYE'NİN ALDIĞI YARALARI YIL İÇİNDE TEK TEK TEDAVİ ETTİK"

2013 yılı, her bakımdan, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde müstesna konuma sahip bir yıl olduğunu belirten Erdoğan, "2013 yılı boyunca, iç politikada, demokratikleşmede, sosyal hayatta, dış politikada, özellikle de ekonomide tarihi nitelikte başarılar elde ettik, rekorlar kaydettik, küresel ölçekte projeler başlattık" dedi. Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümünün kutlandığı 2013 yılının, adeta 2023'ün bir müjdecisi, bir ön habercisi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bütün dünyada küresel finans krizinin etkileri en ağır şekilde devam ederken, Türkiye, rekorlarına rekor, reformlarına reform ekledi.

"TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI YILI HEDEF ALINDI"

90 yıllık Cumhuriyet tarihimizin en parlak, en umut verici yılını yaşarken, işte bu başarılara, yani milletimizin umuduna, yani ülkemizin istikbaline ve istiklaline yönelik maalesef yıl içinde 2 büyük saldırıya maruz kaldık. Mayıs ve Haziran ayında yapılan sokak gösterileri ile 17 Aralık'ta kurulan komplo, Türkiye'nin bu en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef aldı. Mayıs ve Haziran aylarında yapılan sokak eylemleri ile 17 Aralık'ta başlatılan komplo, asla ve asla tek başına Hükümetimizi, partimizi hedef alan değil; doğrudan doğruya milletimizi, yani sizleri, ülkemizi, vatanımızı, istikbalimizi hedef alan saldırılardı. Gerek Gezi eylemlerinde, gerek 17 Aralık komplosunda, Türkiye içindeki aktörler, ajanlar, maşa ve taşeronlar kullanıldı; ama bu tuzaklar yurtdışında kuruldu ve düğmeye de Türkiye dışından, Türkiye aleyhtarı çevreler tarafından basıldı.

Türkiye'nin istikrarla büyümesinden, kararlı reformlar yapmasından, küresel bir güç haline dönüşmesinden, ekonomisini büyütmesinden, terörü sona erdirerek kardeşliğini yüceltmesinden rahatsız olan çevreler, içerdeki piyonlarını kullanmak suretiyle kutlu yürüyüşümüze kastettiler. Türkiye'ye ağır bir fatura yüklendi. Biz, bu süreci sabırla ve suhuletle aştık. Yeniden yaparız, daha iyisini yaparız dedik ve Türkiye'nin aldığı yaraları yıl içinde tek tek tedavi ettik, kayıplarımızı telafi ettik" şeklinde konuştu.

"YOLSUZLUKLARIN OLDUĞU BİR ÜLKEDE BUNLAR OLABİLİR MİYDİ?"

Ekim, Kasım, Aralık aylarında, Türkiye'nin yeniden atağa geçtiğini, yeniden şaha kalktığını anlatan Başbakan Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İlk 9 aylık büyüme oranımız yüzde 4 olarak gerçekleşti. Kasım ayında tarihimizin en yüksek ihracat seviyesine ulaştık. Turizm gelirlerimiz ve turist sayısında aynı şekilde tarihimizin rekorlarını kaydettik.

Borsa İstanbul yeniden canlandı, faizlerdeki artış durdu. Merkez Bankası döviz rezervimiz bir kez daha rekor kırarak, 136 milyar dolarla Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Enerji noktasında, Türkiye'ye çok büyük kazanımlar sağlayacak adımlar atıldı. Marmaray adını verdiğimiz, Türkiye'nin 153 yıllık hayali, küresel ölçekte bir proje tamamlandı ve İstanbul'a, Türkiye'ye hizmet vermeye başladı. Asya-Avrupa kıtaları böylece birbirine bağlandı. Ankara İstanbul Hızlı Tren Projesi tamamlanma ve açılma aşamasına geldi. Bütün bunlara ek olarak, Diyarbakır'da tarihi bir buluşmayı gerçekleştirdik. Terörün sona erdiği, artık şehirlerimize şehitlerin gelmediği, silahların sustuğu, siyasetin süreçlere egemen olmaya başladığı bir anda, Diyarbakır'da, Sayın Barzani'nin, 38 yıldır ülkesinden uzak kalan Şivan Perver'in, değerli sanatçımız İbrahim Tatlıses'in ve onbinlerce Diyarbakırlının bulunduğu tarihi bir buluşmaya şahit olduk. Diyarbakır'da da, diğer 80 vilayette de, insanlar sevinç gözyaşları döktüler. 76 milyon, Diyarbakır'daki buluşmayı, Yeni Türkiye'nin, güçlü, büyük ve kardeşlik içindeki Türkiye'nin buluşması, kucaklaşması olarak değerlendirdi. İşte bu üst üste gelen başarıların, bu büyük kucaklaşmanın hemen ardından, 17 Aralık komplosuyla Türkiye'ye yeni bir saldırı daha düzenlendi. Türkiye'nin başarılarından, büyüyen ekonomisinden, aktif dış politikasından, küresel ölçekli projelerden rahatsız olan çevreler, Türkiye'ye karşı kurdukları yeni bir tuzağı uygulama planına geçirdiler. Gezi olayları nasıl Ağaç, Park, Çevre kılıfına saklandıysa, 17 Aralık komplosu da, yolsuzluk kılıfına saklandı. Bizim, Hükümet olarak, daha en başından itibaren, daha partimizi kurduğumuz andan itibaren, yolsuzluk konusundaki tavrımız son derece nettir. 11 yıl boyunca yolsuzluklara asla göz yummadığımız gibi, yolsuzluk yapanlar karşısında bir an olsun tereddüt etmedik, onlarla yolumuzu ayırdık, onları derhal hukuka teslim ettik. Yolsuzluklara karşı dik bir duruş sergilediğimiz için Türkiye'yi 3 kattan fazla büyüttük. Yolsuzluklara müsamaha göstermediğimiz için, çalışanların 13,5 katrilyon zorunlu tasarruf borcunu, 3,5 katrilyon Konut Edindirme Yardımını ödedik; ülkemizin 23,5 milyar dolar IMF borcunu sıfırladık, Merkez Bankası rezervlerimizi 136 milyar dolara biz çıkarttık. Yolsuzluklara göz yummadığımız için, 17 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Düşünün ki Cumhuriyet tarihinde 6100 kilometre bölünmüş yol, 79 sene bu. Öbür tarafta 10 yılda 17bin kilometre bölünmüş yol. 205 bin yeni derslik açtık, 99 yeni üniversite kurduk, 2 bin 203 yeni sağlık tesisi, hastane, sağlık ocağı; 615 bin yeni konut yaptık. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede bunlar olabilir miydi?"

"BU KOMPLO SİZİN CEBİNİZDEKİ PARAYI, SİZİN ALINTERİNİZİ HEDEF ALMIŞTIR"

Yolsuzluklara asla geçit vermedikleri için, Türkiye'nin dış yardımlarını 3,5 milyar dolara çıkardıklarını, Moğolistan'dan Şili'ye kadar; Somali'den, Eritre'den Kırım'a kadar, yoksulların, mazlumların, mağdurların yanında olduklarını söyleyen Erdoğan, "Şehitliklerimize, ata yadigârı eserlerimize sahip çıktık" dedi.

Milletin hazinesinden çalanların, bunu milletten gizleyebilseler bile, Allah'tan gizleyemeyeceklerine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Biz işte böyle bir şuurla hareket eden, milletin de, Allah'ın da huzurunda hesaba çekileceğini bilen ve buna göre hareket eden bir kadroyuz. Milletin ve Allah'ın huzuruna alnımız ak çıkmak bizim yegâne gayemizdir ve inşallah son nefesimize kadar bu gaye uğruna yaşamaya devam edeceğiz. Tekrar ediyorum: 17 Aralık komplosu, yolsuzluk ambalajına gizlenmiş bir suikast girişimidir. 17 Aralık komplosu, milletin Hükümetini hedef almıştır. 17 Aralık komplosu, bunun da ötesinde, milli iradeyi, demokrasiyi, sandığı hedef almıştır. Bu komplo, Türkiye'nin ekonomisini, Türkiye'nin uluslararası ölçekte başarılı bir bankası olan Halkbank'ı, Türkiye'nin enerji yatırım ve anlaşmalarını, Türkiye'nin aktif, onurlu dış politikasını hedef almıştır. Düşünebiliyor musunuz? 10 yıl önce biz iktidara gelmeden Halk Bankasının ederi 1 milyar doların çok altındaydı. Ama şimdi Halk Bankasının ederi 25 milyar dolar. Acaba Halk Bankasına karşı yapılan bu komplo ne ile izah edilecek?

Bu komplo, hangi partiye oy verirseniz verin, hangi partinin gönüldaşı olursanız olun, ayrım yapmaksızın sizleri, sizin sofranızdaki ekmeği, sizin cebinizdeki parayı, sizin alınterinizi hedef almıştır" dedi.

"MİLLETİM! BİZE GİT DEDİĞİNİZDE GİDERİZ"

17 Aralık komplosunun Çözüm Sürecine de karşı gerçekleştirildiğine işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "En önemlisi de bu komplo, Diyarbakır'da oluşan kardeşlik tablosunu, 1 yıldır susan silahları, çözüm sürecini, kardeşliğimizi, artık güç kazanan siyaseti hedef almıştır. Yargı ve Emniyet başta olmak üzere, devlet kurumları içine yerleşmiş bir örgüt, dışarıdan aldığı talimatlarla, Türkiye'nin istikrarına, güven ortamına, Türkiye'nin büyüyen ekonomisine ve kardeşliğine suikast girişiminde bulunmuştur.

Tabi ki dürüst davranan gerek yargı mensuplarını gerekse emniyet teşkilatımızdaki mensuplarımızı tenzih ederim. Ama bu oyunun içerisine bulaşan bu oyunda aktif rol alanları tarih affetmeyecektir. Ne yazık ki, bu ihanete, büyüyen Türkiye'den çıkarları zedelenen malum bazı medya kuruluşları, bazı sermaye çevreleri, bazı siyasi partiler de, fırsatçılık saikiyle destek vermişlerdir.

Yargı içinde, örgütlü olarak hareket eden bazıları, egemenliği milletten alıp yargıya devretmek için bu kirli tuzakta piyon olmuş, adeta bir yargı darbesi gerçekleştirmek için sorumsuzca ve militanca hareket etmişlerdir. Aziz milletim. Şunu burada bir kez daha vurgulamak isterim ki; millet egemenliğinin ve demokrasinin bir gereği olarak, siz bize "git' dediğinizde, biz, bir an bile tereddüt etmez ve emaneti size teslim ederiz. Ama siz bize "kal' dediğiniz müddetçe, yetkiyi bize verdiğiniz müddetçe, Allah'tan başka hiçbir gücün bizden bu emaneti almasına müsaade etmeyiz.

Türkiye'de hükümetlerin sandık dışı yollarla değiştirildiği dönem artık geride kalmıştır.

Türkiye'de Hükümetleri, sadece ve sadece millet iş başına getirir, sadece ve sadece millet, yani sizler görevden alırsınız. Yargı, içinde oluşmuş örgütlerin, ya da dış güçlerin menfaatine değil, sizin adınıza ve ülkemizin menfaatine vazife yapmak zorundadır. Yargı, egemenlik hakkını milletten alamaz.

Medya, geçmişte yaptığı gibi, millete istikamet çizemez. Sermaye, geçmişte yaptığı gibi, Hükümet kurup yıkamaz. Uluslararası şer odakları, geçmişte sıkça yaptıkları gibi, içerdeki hain örgütleri kullanarak benim ülkemi karıştıramaz, kaos oluşturamaz, benim bu güzel ülkemde ameliyat yapmaya yeltenemez. Eski Türkiye de, Eski Türkiye'nin alışkanlıkları da artık geri gelmemek üzere tarihte kalmıştır."

"SİZLER ZATEN BU KOMPLOYU, BU TUZAĞI BOZDUNUZ"

76 milyonun her bir ferdini, kendi iradesine sahip çıkmaya, demokrasiyi savunmaya, ülkesine yönelik bu "çirkin saldırılara" karşı tek yürek olmaya davet eden Başbakan Tayyip Erdoğan, "Eğer, bizim Hükümetimize yönelik bu saldırılara göz yumulur, bu siyaset mühendisliği görmezden gelinirse, biliniz ki, ilerde bu tür saldırılar başka hükümetlere karşı da gerçekleşir" uyarısında bulundu. 76 milyondan, bir partiyi, bir hükümeti değil, siyaseti, demokrasiyi, milli iradeyi samimi ve güçlü şekilde savunmalarını beklediklerini aktaran Erdoğan konuşmasında, "Zira mesele, bir parti ya da bir Hükümet meselesi değil; büyük Türkiye, yeni Türkiye meselesidir. Bu saldırılardan, sadece belli bir kesim, belli bir partinin mensupları değil, 76 milyon zarar görmüş, 76 milyon bedel ödemiştir; vesayete karşı alınacak ortak bir tavır da, inanın, 76 milyonun tamamına, tüm Türkiye'ye kazandıracaktır. Gençlerimizin, çocuklarımızın, daha özgür, daha demokratik bir ülkede yaşamaları, bağımsız Yeni Türkiye'yi muhafaza edebilmeleri için, bugünden tercihinizi yapmanızı, bu saldırılara karşı yekvücut olmanızı, ülkemize, siyasete, demokrasiye ve kardeşliğimize daha güçlü şekilde sahip çıkmanızı sizlerden bekliyor ve arzu ediyorum. 30 Mart Yerel Seçimlerine sadece 3,5 ay kala ortaya çıkan bu komplonun, iradenizi teslim almasına, iftiraların, algı operasyonlarının sizleri umutsuzluğa sevk etmesine asla izin vermeyeceğinizi biliyorum. Sizler zaten bu komployu, bu tuzağı bozdunuz. Buna benzer komplolara cüret edilmemesi için, dimdik duracağınıza, Büyük ve Yeni Türkiye hedefine, 2023 hedeflerine sımsıkı sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'NİN UFKUNU VE UMUDUNU DAHA DA GENİŞLETECEĞİZ"

Yapılan 2 büyük saldırıya rağmen, Türkiye'nin, 2013 yılını başarılarla, rekorlarla, önemli reformlarla geride bıraktığını bildiren Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi: "Bu 2 saldırı, hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'yi daha da güçlendirdi. 2014 yılı, inşallah, 2013 yılından çok daha iyi, çok daha başarılı bir yıl olacak. Ekonomide, bu saldırıların yol açtığı kayıpları telafi edecek, inşallah yeni ve daha yüksek rekorlarla ülkemizi tanıştıracağız. Her 2 saldırının da hedef aldığı, hızlı tren, 3'üncü köprü, Havalimanı, Nükleer Santral, Boğaz'a ikinci tüp geçit gibi, onun yanında Kanalistanbulgibi küresel projelerimizi hız kesmeden sürdürecek, inşallah yenilerine başlayacağız.

Çözüm sürecini, bu saldırı ve sabotaj girişimlerine rağmen güçlü şekilde muhafaza edecek, süreci daha ileri seviyelere taşıyacak, kardeşliğimizi pekiştirecek ve Türkiye'nin ufkunu ve umudunu daha da genişleteceğiz. En önemlisi de, demokratikleşme reformlarımıza ivme kazandıracağız.

Her saldırıyla birlikte kan kaybeden vesayet sistemi, bilesiniz ki Türkiye'ye de daha fazla reform yapma imkânı tanıyor. Vesayet girişimleri zayıfladıkça, Türkiye'nin reform iradesi güçleniyor.

2014 yılı, Avrupa Birliği tam üyelik müzakerelerinin ve yeni demokratikleşme reformlarımızın hız kazanacağı bir yıl olacak. Korku, sindirme ve istismar siyasetinin devre dışı kaldığı bir ortamda, siyasetin reform kapasitesi daha da artacak, 76 milyonu kucaklayan, 76 milyonun her bir ferdinin sorunlarına daha fazla ihtimam gösteren bir süreç başlamış olacak. Sizlerden, 2023 hedefleri için, 2053 ve 2071 hedefleri için, Büyük Türkiye ideali için, umudunuzu, heyecanınızı her daim diri tutmanızı özellikle rica ediyorum."

"BU DUAYA ÂMİN DİYOR"

Erdoğan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Hiç endişeniz olmasın: Türkiye emin ellerde, geleceğe doğru yürüyüşünü kararlı şekilde sürdürüyor. Dualarla kurulmuş devletimiz, milletimizin hayır dualarıyla, elbette emekle, gayretle, adaletle, çok daha aydınlık yarınlara doğru koşuyor. Bu süreçte hayır dualarınızı ülkemiz ve milletimizden esirgemeyin. 2013 yılına artık veda ederken, ben de, vefatının 77'inci yıldönümünde hürmetle ve rahmetle yâd ettiğimiz Merhum Mehmet Akif'in, İstiklal Marşımızın dua niteliğindeki şu dizelerini sizlerle paylaşmak arzusundayım: "Ruhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.'

Bu duaya Âmin diyor, yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar hayırlara vesile olmasını diliyor; ailenizle, sevdiklerinizle, 76 milyon hep birlikte, barış, huzur, refah dolu nice yıllara erişmenizi Rabbimden niyaz ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın 2014 Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • ZAFER: DİNİN DİNİMİZ,ÜLKEN ÜLKEMİZ,ŞEREFİN ŞEREFİMİZ,YÜREĞİN YÜREĞİMİZDİR..BÜYÜK USTA..BİZ NE ŞAHIZ, NEDE PADİŞAHIZ, BİZ MİLLETİZ MİLLETTTT..DURMAK YOK YOLA DEVAM... 17 19 Yanıtla
  • tutku: dik dur her zaman durduğun gibi eyilme biz arkandayız baba 15 20 Yanıtla
  • KARSLI36: EY TAYYIP ERDOGAN COK YANLIS YAPTIN COOK SANA NE ISTIKRARDAN SANA NE BARISTAN HUZURDAN SAN MI KALMIS BU SALAK MILLETI DÜSÜNMEK SENI NEYINE IMF BORCUNU KAPATMAYA SENIN NEYINE ÜLKEDE BARIS ORTAMINI SAGLAMAYASENIN NEYINE ÜCÜNCÜ KÖPRÜ SENIN NEYINE ÜCÜNCÜ HAVALANI SENIN NEYINE ISTANBUL KANAL SENIN NEYINE NÜKLÜER ENERJI SENIN NEYINE DEMOKRASI COK SUCLUSUN COK ABD ILE ISRAILE AVRUPAYLA CEMMATLE ERGENEKONLA NE ISIN VAR KIMSEYE DOKUNMA ARAP SEYHLERI DIKTATÖRLERI GIBI KRALLAR GIBI YASA HALKINA IHANET ET AMA BILIYORUM SENIN VICDANIN BUNA ELVERMIYOR YÜCE RABBIM YARDIMCIN OLSUN 12 19 Yanıtla
  • MOSAD: Türkiye nin ilerledigi bi an da geriye götürme cabalari tasiyan bir beyin, benim fikirlerimce asla Vatansever olamaz, ancak Vatan haini olabilir. TAYYIP ERDOGANA SAHIP CIKIN BOYLE BIR ADAM DAHA TÜRKIYEYE GELMEZ BENDEN DEMESI 9 18 Yanıtla
  • felix: dualarla yürütüyoruz diyecekti şaşırdı recep bey 18 5 Yanıtla
  • bush: yüzündeki kine öfyeye ben seytan bush ta bile böyle kin öfke intikam yeminleri görmemiştim 17 6 Yanıtla
  • AKEPE: Kara para AKLARIM, Kutularda SAKLARIM, Eğer Polis Gelirse Kızarır Yanaklarım, Zile Basıp ÇALDILAR, İçeriye DALDILAR, imdat Baba Deyince, Gözaltına ALDILAR, Euro Dolar Sayıldı, Ebru Düşüp Bayıldı, Güzel Ülkemin Adı, Yolsuzlukla ANILDI, İddaname Dürüldü, Dava Çabuk Görüldü, Hırsız Yağız Olunca Onca Müdür SÜRÜLDÜ, Allah Allah Dediler, Türkiye'yi Yediler, İş Hesaba Gelince, SÜT DÖKMÜŞ AK KEDİLER... 12 11 Yanıtla
  • kürşat: ağzına sağlık başbakanım türk milleti senle merak etme. sen yeterki türkiyeyi geliştir biz daima arkandayız sen satılık medyaya satılık sanatçılara aldırma 7 9 Yanıtla
    osman: Satın aldıklarını saymıyon. onlarıda saysana 0 0 kürşat: şimdiye kadar gelen hükümetler arasında türkiyeyi en iyi yöneten ekonomik alanda geliştiren birçok askeri ve diğer alanlarda yatırımlar yapan tek lider budur işte asıl milliyetcilikte budur sözle olmaz büyük türkiye ile olur milliyetçilik 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement