Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında? - Son Dakika
Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?

Ana muhalefet partisi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerin ardından merak ediliyor. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

22.04.2019 14:59  Güncelleme: 15:00

Politikanın önemli simalarından CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemin en çok arananları arasında yer alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu kaç yaşında? Kemal Kılıçdaroğlu biyografisi ve hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde…

KEMAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 1948 tarihinde Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1971'de mezun oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?

Aynı yıl hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı ve 1 yıl Fransa'da kaldı. 1983'te Gelirler Genel Müdürlüğü'ne atandı. Burada önce daire başkanı olarak görev aldı, sonra aynı kurumun genel müdür yardımcılığını yaptı. 1991 yılında Bağ-Kur'a atanarak genel müdürlük görevini yerine getirdi. 1992 yılında da Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne geçti. Kısa bir süre Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" seçildi. 1999'un Ocak ayında Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden emekli oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?

SSK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AYRILDI

Kılıçdaroğlu, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Ekonomi Özel İhtisas Komisyonu'na başkanlık yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nde bir süre ders verdi. Türkiye İş Bankası'nda yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. 99 seçimlerine katılabilmek için 11 Ocak 1999'da SSK Genel Müdürlüğü'nden ayrıldı ve Nisan 1999 genel ve yerel seçimlerinde aday gösterilmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. dönem için yapılan 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimleriyle Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak Meclis'e girdi.22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimlerinde de İstanbul'dan 23. dönem milletvekili seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?
Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında?

Son Dakika Güncel Kemal Kılıçdaroğlu Kimdir ve Kaç Yaşında? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement