Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birçok yere havaalanı, yol hizmeti götürdüklerini belirterek, "Ancak ne hikmetse başta örgüt, o bildiğiniz terör örgütü ve onun yandaşları, bu yatırımların yapılmasını istemiyor.

26.05.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birçok yere havaalanı, yol hizmeti götürdüklerini belirterek, "Ancak ne hikmetse başta örgüt, o bildiğiniz terör örgütü ve onun yandaşları, bu yatırımların yapılmasını istemiyor. Defalarca engellediler, iş makinelerini yaktılar, müteahhitleri kaçırttılar, mühendisleri, çalışan elamanları rehin aldılar" dedi.

Arınç, Hatay'ın Altınözü ilçesinde Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliğince yapımı tamamlanan Sofular-Emek yolu ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi köprülü kavşağı ile Antakya-Altınözü çevreyolu toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, Hakkari Yüksekova'da yıllar sonra bir hayalin gerçekleştiğini anımsatarak, bu ilçeye mükemmel bir havaalanı kazandırdıklarını belirtti.

Iğdır ve Şırnak'a da havalimanı yaptıklarını, Silopi'ye de aynı hizmeti götüreceklerini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Pek çok yere havaalanı, yol inşaatı götürüyoruz ancak ne hikmetse başta örgüt, o bildiğiniz terör örgütü ve onun yandaşları, bu yatırımların yapılmasını istemiyor. Defalarca engellediler, iş makinelerini yaktılar, müteahhitleri kaçırttılar, mühendisleri, çalışan elamanları rehin aldılar. Silvan'da baraj yapmaya çalışıyoruz. Maalesef şimdi bir birlik onu muhafaza ediyor ama yüzlerce defa haraç alındı, araçları yakıldı, çalışan elemanlar kaçırıldı, rehin tutuldu. Bunu şunun için anlatıyorum, bu ülkeye yatırım gelmesin, insanlar mutlu olmasın, zenginleşmesin, devlete teşekkür etmesin, hükümetine şükran duymasın diye bu alçaklığı yapabiliyorlar."

Örgüt sempatizanlarının, Yüksekova'da havalimanı açılış törenine gitmemeleri için insanları tehdit ettiğine dikkati çeken Arınç, "Tehdit ediyor, baskı yapıyor, şantaj yapıyor. 'Kim ki Cumhurbaşkanının, Başbakanın açacağı bu törene katılır, bizim kara listemize yazıldı' diyorlar. Buna rağmen gidenler olacaktır, yapılacaktır" diye konuştu.

Arınç, Türkiye'de, Hatay'da, Altınözü'nde, Yayladağı'nda ve çevre ilçelerde yapılan her hizmetin, 13 yıllık hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı tören, kurdele kesilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement