Eskişehir'in Hemşehri Profili - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'in Hemşehri Profili

2014 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Eskişehir’in hemşehri profili belli olurken, kentte en fazla Afyonkarahisarlı’nın, en az ise Hakkarili’nin yaşadığı ortaya çıktı.

24.02.2015 13:41

2014 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Eskişehir'in hemşehri profili belli olurken, kentte en fazla Afyonkarahisarlı'nın, en az ise Hakkarili'nin yaşadığı ortaya çıktı.

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Eskişehir'de ikamet edenlerin hangi illerin nüfusuna kayıtlı olduğu yani Eskişehir'de yaşayanların hemşehri profili de belirlendi. Eskişehir'de yaşayan yabancı uyrukluların dışındakilerin yüzde 63'ü kent nüfusuna kayıtlı olduğu halde, yüzde 37'si ise Eskişehir dışındaki diğer 80 ilin nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Çeşitli nedenlerle ikamet için Eskişehir'i en çok tercih eden 5 il sıralamasında; Afyonkarahisar ilk sırada yer alırken sıralamada diğer iller Bilecik, Ankara, Konya ve Kütahya illeri oldu. İkamet için Eskişehir'i en az tercih edenlerden sırasıyla; Hakkari, Yalova ve Bartın illerinin nüfuslarına kayıtlı olan vatandaşlar olduğu tespit edildi.

ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI İLÇELERİNİN NÜFUS PROFİLİ

Odunpazarı ilçesinin yüzde 62'si Eskişehir nüfusuna kayıtlı iken yüzde 38'i ise diğer illerin nüfusuna kayıtlı oldukları görüldü. Odunpazarı'nda en çok Afyonkarahisar ve Konyalı var iken en az Hakkari ve Yalovalı bulunuyor. Tepebaşı ilçesinin yüzde 56'sı ise Eskişehir nüfusuna kayıtlı iken yüzde 44'ü diğer illerin nüfusuna kayıtlı oldukları belirlendi. Tepebaşı'nda en çok Bilecik ve Afyonkarahisarlı, en az ise Hakkari ve Şırnaklı yaşıyor.

ESKİŞEHİRLİLER EN ÇOK İSTANBUL'DA YAŞIYOR

Eskişehir nüfusuna kayıtlı olanların yüzde 68'i Eskişehir'de ikamet ederken, yüzde 32'si ise diğer illerde ikamet ediyor. Eskişehir nüfusuna kayıtlı olanların çeşitli nedenlerle ikamet etmek için en çok tercih ettiği ilk beş il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu. Eskişehirlilerin ikamet etmek için en az tercih ettiği iller sırasıyla; Kilis, Bayburt, Ardahan, Gümüşhane ve Karaman olarak belirlendi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'in Hemşehri Profili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement