Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını 4. Kez Açtı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını 4. Kez Açtı

Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını 4. Kez Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı.

12.05.2012 14:32

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Uluslararası İnterteks Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Kocaeli AK Parti milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcısı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Kocaeli Baro Başkanı Mustafa Solakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kütür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri,

Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İl Genel Meclisi Başkanı Fehim Kılıç, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki ilk konuşmayı fuarın onur konuğu tarihçi -yazar Orhan Koloğlu yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin bundan önce düzenlediği kitap fuarlarında yazar olarak yer aldığını hatırlatan Koloğlu, "Bu yıl fuarın onur konuğu olarak şereflendirildim. Büyükşehir Belediyesi'ni

tüm toplumların birleştirilmesine yönelik gerçekleştirdiği kitap fuarı nedeniyle tebrik ediyorum. 4.Kocaeli Kitap Fuarı'nın bu yıl Türkiye'nin en büyük ikinci kitap fuarı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Orhan Koloğlu'na çiçek vererek, teşekkür etti.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise sözlerine. "Kitap tüm medeniyetlerin tarlasıdır. Kitapsız bir medeniyet düşünmek mümkün değildir" diyerek başladı. Allah'ın son kitabı Kur-an'da insanlara "Oku" dediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Okumak, ibret almak, araştırmak, akıllı ve sorumlu insanın görevidir. Okumadan ne kendimizi, ne de teknoloji geliştirebiliriz. Bilenle bilmeyen, ölü ile diri, aydınlıkla karanlık bir değil. Kitapla diri olmayı, gelişmeyi özlüyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca ktabın bir dosta verilebilecek en güzel hediye olduğuna da dikkat çekti.

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'ndeki tüm hemşehrilerini kitap fuarına davet ederek, bu yıl fuarın "Bi Bana bi Van'a" sosyal sorumluluk projesine katılmaya çağırdı. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nın Kocaeli'ne ve tüm kitapseverlere yararlı olması dilekleriyle tamamladı.

Açılışta son konuşmayı ise Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaptı. Okudukça insanın ufkunun geliştiğini söyleyen Vali Topaca, gençleri, çocukları ve aileleri daha çok kitap okumaya çağırdı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından protokol üyeleri "Bi Bana Bi Van'a" kampanyası katılarak alanda kurulan dev kumbaraya kitap attı. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra konukları ile birlikte kurdela keserek 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Kitap Fuarı Kapılarını 4. Kez Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement