Kiev hendek savaşına hazırlanırken, yıkılan Mariupol'da direniş devam ediyor! - Son Dakika
Dünya

Kiev hendek savaşına hazırlanırken, yıkılan Mariupol'da direniş devam ediyor!

Rusya, geçen hafta başlattığı Ukrayna operasyonunda ülkenin birçok kentini vurmaya devam ederken, kuşatma altındaki başkent Kiev'de de büyük bir çatışma için hazırlıklar devam ediyor. Rus ordusunun hedef aldığı 400 bin nüfuslu Mariupol kentinin savunması da Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından sürdürülüyor.

04.03.2022 13:53  Güncelleme: 14:54

Rus birliklerinin tanklarla Ukrayna'nın başkenti Kiev'e her an girebileceği belirtilirken, kent halkı barikatlar kurarak ve hendekler kazarak düşmanı bekliyor. Kentteki bir inşaat alanında, Rus tanklarının girişini engellemek amacıyla dev hendekler kazılıyor. İnşaat işçileri ve yerel halk, Rus birlikleriyle çatışmaya hazırlık için dikenli tellerle örülü barikatlar kurmak üzere hummalı bir çalışma yürütüyor. Ülkenin önde gelen inşaat şirketlerinden biri, Rusya'nın geçen hafta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından 3 milyonu aşkın nüfusa sahip başkenti korumak üzere harekete geçmişti. Şirket, kenti korumak için yönettiği inşaat sahalarını savunma hattına çevirdi.

''NASIL SAVAŞACAĞIMIZI BİLMİYORUZ''

Birçok kişi de barikatların kurulmasına yardım etmek için gönüllü oldu. Savunma hattının inşasına yardım eden işçilerden Zakhar, "Nasıl savaşılacağını bilmiyoruz ama bir faydamız olacağını biliyoruz" dedi. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da, kentte savunma birlikler oluşturulduğunu ve birçok yerde kontrol noktalarıyla sığınaklar kurulduğunu bildirmişti. Yedek asker olarak görev yapan birçok Kievlinin de silahlanarak savaşa hazır halde beklediği belirtildi.

Kiev, hendek kazıp savaşa hazırlanırken, Mariupol da direniş devam ediyor!

UKRAYNA'DAKİ DİRENİŞ, RUS BİRLİKLERİNİ YAVAŞLATTI

Ukrayna'nın farklı kentlerinde de birçok kişi Rus askerlerinin ilerleyişini durdurmaya çalışan orduya destek amacıyla sivil savunma birlikleri kuruyor. Ayrıca bağımsız milis güçler de Rus askerleriyle çatışmalara katılıyor. Ukrayna'daki direnişin, özellikle kent merkezlerinde Rus birliklerin ilerleyişini yavaşlattığı söyleniyor.

Kiev, hendek kazıp savaşa hazırlanırken, Mariupol da direniş devam ediyor!

MARİUPOL BOMBARDIMAN ALTINDA

Ukrayna'nın stratejik kentlerinden biri olan 400 bin nüfuslu Mariupol kentinin dün Rusya ordusu tarafından kuşatıldığı açıklaması yapılmıştı.Ukraynalı yetkililer, bugün sabah yaptıkları açıklamada Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından kentin savunmasının devam ettiğini duyurdu. Açıklamada, Rus birliklerinin demiryolu da dahil olmak üzere kentin altyapısını yok etmek için şehri sürekli bombalamaya devam ettiğini ve yerleşim yerlerinin de zarar gördüğü belirtildi.

Kiev, hendek kazıp savaşa hazırlanırken, Mariupol da direniş devam ediyor!

RUSYA İÇİN KİLİT BİR HEDEF

Ukrayna makamları açıklamasında, kentin savunmasının Ukrayna Ulusal Muhafızları tarafından yapıldığı ve kentin eteklerinde sabotaj gruplarına karşı da savunma yapıldığı ifade edildi.Mariupol, Rusya için kilit bir stratejik hedef olduğu ve Rusya tarafından ele geçirilmesi halinde güney yarımada Kırım'daki birliklerle güçlerini birleştirebileceği belirtildi.

Kiev, hendek kazıp savaşa hazırlanırken, Mariupol da direniş devam ediyor!
Kiev hendek savaşına hazırlanırken, yıkılan Mariupol\'da direniş devam ediyor!

Son Dakika Dünya Kiev hendek savaşına hazırlanırken, yıkılan Mariupol'da direniş devam ediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Caner kayalı: Ukrayna'nın akil adamları bir araya gelmeli ve savaş parlamentosu oluşturmalılar.Bu parlamento bir devlet başkanı seçmeli ve mevcut ekibi azletmesi gerekiyor.Bu ekip bir Avrupa ülkesine de güvenli bir şekilde götürülebilir.Sonra Putine çağrıda bulunacaklar biz görüşmek istiyoruz.Gitsinler Rusya ya heyet olarak oturup aklı selim bir şekilde görüşmeler yapsınlar.Başta bölgenin ve bölge ülkelerinin Rusya da dahil güvenliği için en akıl dolu kararına imza atsınlar.Amerika,Avrupayı asla dinlemeden. 0 0 Yanıtla

Advertisement