Wagner Ordusu İsyan Etti: Rusya'nın Askeri Güçsüzlüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika
Dünya

Wagner Ordusu İsyan Etti: Rusya'nın Askeri Güçsüzlüğü Ortaya Çıktı

Wagner lideri Prigojin'in isyanı Rusya'nın askeri olarak ne kadar zayıf olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Wagner ordusunun isyanı 24 saatte inanılmaz boyutlara ulaştı. Rostov'u tek bir mermi sıkmadan ele geçiren Wagner güçleri başkent Moskova'ya doğru ilerlemeye başladı. Wagner'in ilerleyişi Rus güçlerinde büyük bir paniğe neden oldu.

24.06.2023 22:32  Güncelleme: 22:39

Wagner lideri Prigojin'in başkaldırısı, dünyanın süper güçlerinden biri olarak gösterilen Rusya'nın olası bir isyana karşı içeride ne kadar zayıf olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

ROSTOV'U ELE GEÇİRDİLER

Prigojin, dün gece saatlerinde Rus ordusunun birliklerini vurduğunu öne sürerek başkaldırdı. Paralı asker grubu Wagner güçlerinin isyanı 24 saatte inanılmaz boyutlara ulaştı. Rostov'u tek bir mermi atmadan ele geçiren Wagner güçleri başkent Moskova'ya doğru ilerlemeye başladı.

Wagner isyanı Rusya'nın askeri gücündeki zafiyetleri gözler önüne serdi

RUSYA BÜYÜK PANİK YAŞADI

Wagner'in ilerleyişi Rus güçlerinde büyük bir paniğe neden oldu. Moskova'nın kaybedilmesinden korkan Rusların, başkenti savunmak için yaptıkları hamleler tüm dünyayı şoke etti.

Wagner isyanı Rusya'nın askeri gücündeki zafiyetleri gözler önüne serdi

WAGNER'İN KARŞISINA ÇIKMAK YERİNE HENDEK KAZDILAR

Rus ordusu Moskova'ya girişi önlemek için Wagner'in karşısına çıkmak yerine hendek kazıp kum yüklü kamyonlarla yolları kapatmayı tercih etti. Ancak Wagner güçleri barikatları aşarak Moskova'ya doğru ilerleyişini sürdürdü.

Wagner isyanı Rusya'nın askeri gücündeki zafiyetleri gözler önüne serdi

LUKOŞENKO DEVREYE GİRİNCE İSYAN SONA ERDİ

Moskova'ya 200 kilometre mesafe kalırken, Belarus Devlet Başkanı'nın araya girmesiyle isyan sona erdi. Prigojin ilerleyişini durdurup askerlerini cepheye geri gönderdi.

Wagner isyanı Rusya'nın askeri gücündeki zafiyetleri gözler önüne serdi

RUSYA'NIN ASKERİ KANADININ GÜÇSÜZLÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

ABD'nin karşısındaki en büyük güç olarak gösterilen Rusya'nın isyanı bastırmak yerine yaptığı savunma hamleleri ise akıllarda soru işareti bıraktı. Rus ordusunun Wagner güçlerinin ilerleyişini durdurmak için hendek kazıp ve yolları kapatmaya çalışması "Süper güç Rusya ülke içindeki bir isyana karşı aciz kaldı" yorumlarını da beraberinde getirdi.

Wagner isyanı Rusya'nın askeri gücündeki zafiyetleri gözler önüne serdi
Wagner Ordusu İsyan Etti: Rusya\'nın Askeri Güçsüzlüğü Ortaya Çıktı

Son Dakika Dünya Wagner Ordusu İsyan Etti: Rusya'nın Askeri Güçsüzlüğü Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Üzeyir Yücesivri: Bir ülkenin gerçek askerleri yoksa yani sözleşmeli ,yedek ,yarı sözleşmeli gibi abuk sabuk askerlerle ordu yaratmaya çalışırsan ülkenin geleceği nokta tamda bu olur. 1 1 Yanıtla
  • Eren Aydın: Putin net şekilde yenildi! 1 0 Yanıtla
  • Vezir Barut: Yeniçeriler baskaldirmis 0 0 Yanıtla
  • Taylan Kaya kurşun: Kim söyledi bu haberi amerika mı? Rusya güçsüzmus falan geçin bu işleri 0 0 Yanıtla
  • Ahmet Bey: Kaç defa Ruslarla savaştın nereden biliyorsun bu itibarsızlaştır ma da nedir kimler fonluyor sizi 0 0 Yanıtla
  • blackstyle man: Rusya kara savaşını bırakalı 30 yıl oldu. Ruslar balistik füzelerle savaş kazanıyor. ATOM bombası var. İnsana dayalı askeri savaş kavramı 1980 lerde kaldı artık. O tarz savaş yöntemi havadan bomba gücü olmayan ülkelerde mevcut. 0 0 Yanıtla

Advertisement