29. Hotelequipment'ta Tasarım Şöleni - Son Dakika
Ekonomi

29. Hotelequipment'ta Tasarım Şöleni

29. HotelEquipment'ta tasarım şöleni 2018'de otellerde "retro" rüzgarı esecek ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer: "2 dev fuarı aynı çatı altında gerçekleştirme fırsatını bulacağız" "40 bin metrekare alanın yüzde 85'i satılmış durumda" "ANFAŞ'ta 7 dil konuşuluyor" POYD Başkanı Hakan Duran: "Bu iki...

12.10.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29. HotelEquipment'ta tasarım şöleni

2018'de otellerde "retro" rüzgarı esecek

ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer:

"2 dev fuarı aynı çatı altında gerçekleştirme fırsatını bulacağız"

"40 bin metrekare alanın yüzde 85'i satılmış durumda"

"ANFAŞ'ta 7 dil konuşuluyor"

POYD Başkanı Hakan Duran:

"Bu iki fuar konaklama sektörü için çok başarılı bir organizasyon"

ANTALYA - Antalya'nın marka fuarı 29'uncu HotelEquipment'ta, Hotel Design Show heyecanı 2018'de de devam ediyor. Fuar kapsamında kurulacak 10 odada 10 farklı iç mimari grubun tasarımlarını sergileyeceği Hotel Design Show 2018'in tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Bu sene retro temasıyla sergilenecek etkinlik için otel yöneticileri ve yatırımcılarına çağrı yapıldı.

ANFAŞ-Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından 29'uncu kez hayata geçirilecek HotelEquipment-Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nın sevilen etkinliği Hotel Design Show 2018'de tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğin yeni dönemdeki içeriği ve detaylarına ilişkin Antalya Expo Center'da tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Profesyonel Otel Yöneticileri DerneğiBaşkanı Hakan Duran, Antalya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya İç Mimarlar Odası Başkanı İlker Biner, Akdeniz Turistik Otelciler BirliğiBaşkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, Talya Ajans Başkanı Müzeyyen Taşçı, Yönetim Kurulu Üyesi İçmimar Buket Şanlılar Özcan, Yönetim Kurulu Üyesi İç Mimar Serkan Eşmeli katıldı.

"2 dev fuarı aynı çatı altında gerçekleştirme fırsatını bulacağız"

Otel ekipmanları ve gıda fuarının 17-20 Ocak'ta birlikte düzenleneceğini ifade eden ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer Murat Özer, "Bu ANFAŞ'ın fiziksel yapısının büyümesiyle, aynı zamanda katılımcılarla beraber alınmış bir karar. Katılımcılardan gelen yoğun istek üzerine fiziksel şartlarda elverdiğinden dolayı ilk kez uzun sürelerden sonra 2 dev fuarı aynı çatı altında gerçekleştirme fırsatını bulacağız" dedi.

"40 bin metrekare alanın yüzde 85'i satılmış durumda"

Geçen seneye göre otel ekipmanlarında yüzde 15'lik bir büyümenin olduğunu söyleyen Özer, gıdada yüzde 10'luk bir büyümenin olduğunu kaydetti. Murat Özer, "Toplamda 40 bin metrekare alanın yüzde 85'i satılmış durumda. Çok az bir alanımız kaldı. Buradaki en büyük etken geçtiğimiz sene yurt dışı ziyaretçisinin, yurt dışı alım heyetlerinin çok iyi şekilde ağırlamamış olmamız. Yurt dışından 17 farklı ülkeden ziyaretçiyi fuar alanına getirdik. Bu da bizim satışta elimizi güçlendirdi. Bu sene de yurt dışı acentalarıyla beraber 25-30 ülkeden alım heyetini getirmeyi hedefliyoruz. Bunların çoğunun ön anlaşmaları imzalandı. İçinde bulunduğumuz dönemde, ihracat öne çıkıyor. Hem Antalya ekonomisi için, hem Türkiye ekonomisi için ihracatı arttırmak bizim hedefimiz. Sektöründe bizden beklediği yurt dışından gelecek alım heyetleri ve Türkiye'nin 81 ilinden gelecek olan alıcılar. Biz her iki ayağı güçlendirerek devam ediyoruz" diye konuştu.

"ANFAŞ'ta 7 dil konuşuluyor"

ANFAŞ'ta 7 dilin konuşulduğunu söyleyen Özer, "Bu da bizim yurt dışından gelen alım heyetlerinde elimizi kuvvetlendiriyor. İngilizce ve Almanca'nın yanı sıra, Rusça, Farsça ve Arapça'yı biz bu yıl ANFAŞ'ın yurt dışı tanıtım ve yurt dışı ziyaretçi departmanına ekledik. Yanında İtalyanca ve Fransızca da var. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya coğrafyası ve Avrupa coğrafyası bizim hedef pazarımız. 7 dil dediğimiz zaman bizim coğrafyamızın yüzde 90'ını kaplıyor. Bu dillerle biz Avrupa, Afrika ve Türki coğrafyalarını kapsamış oluyoruz. Daha önceki yıllarda böyle bir uygulamamız yoktu. ANFAŞ'ta bu departman yaklaşık 8 ay önce kuruldu. Konuşan arkadaşlarda o ülkelerin kendi vatandaşları. Farsça konuşan arkadaşımız İranlı. Burada dil önemli ama dilin yanında ülkenin kültürünü bilmek, o ülkeye gittiğinde ticaret odalarıyla, sanayi odalarıyla iyi ilişkiler kurarak, onların Antalya'ya gelmesini sağlayacak olan donanımlı insanlarla çalışmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Fuara 40-50 bin ziyaretçi bekliyoruz"

Geçen sene iki fuarda toplam 40 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade eden ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "Geçen seneki fuarları iki farklı tarihte yapmıştık. ANFAŞ'ın alanı ikisini eş zamanlı yapmaya yeterli değildi. Geçen sene fiziksel alt yapıyı büyüttük. Bugün itibariyle 40 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Dolayısıyla ikisini eş zamanlı yapacağız. 40-50 bin arasında ziyaretçiyi 17-21 Ocak tarihlerinde ağırlayacağız" dedi.

Duran: "Bu iki fuar konaklama sektörü için çok başarılı bir organizasyon"

Her sene fuara çok güzel şeyler eklediği için ANFAŞ'ı tebrik ettiğini ifade eden Profesyonel Otel Yöneticileri DerneğiBaşkanı Hakan Duran, "Bunun en büyük avantajı konaklama sektörüne, kente, her şeye çok büyük katkısı var. Fuarcılığın ana dönemi, sezonların bittikten sonra başlıyor olması sebebiyle bölgedeki birçok tesis buraya dışarıdan gelen katılımcıları ağırlamakta. Restoranlar, lokantalar, diğer kulüpler olsun hepsi bu gelen misafirleri ağırlamakla aslında Antalya şehrine çok büyük katkısı var. Bunun dışında da hem otel hem de gıda ve içecek fuarı bizim sektörümüz için çok önemli. Her sene yeni bir şeyler çıkıyor. Artık tesisler belli bir zamana ulaştılar ve yenileme dönemine gelmeye başladılar. Buraya gelip ziyaret edecek otel yatırımcısı, işletmecisi olsun buraları izledikleri takdirde hem yenileme açısından yapmak istedikleri şeyleri daha iyi planlayabilir. Servis ve hizmet kalitemizi arttırmada büyük imkanlar sağlayabilir. Keza gıda ve içecek fuarında kullanılacak ürünler, alternatifler, misafire verebileceklerimiz, çünkü biz hizmetimizle varız. Konaklama sektörü iyi hizmet verdiği takdirde daha çok misafir alıyoruz. Her misafir sayısı arttığı sürece, talep arttığı sürece fiyatlarımız yükseliyor. Klasik bir ekonomi kuralı. Onun içinde ben fuarcılığı, özellikle bu iki fuar konaklama sektörü için çok başarılı bir organizasyon diyorum" dedi.

ANFAŞ, TMMOB İç Mimarlar Odası ve Talya Ajans tarafından organize edilen Hotel Design Show'da; fuar alanı içerisinde bin metrekarelik alanda, 10 otel odası, karşılama bankosu ve lobiden oluşan özel alan kurulacak. TMMOB İç Mimarlar Odası'na üye 10 farklı iç mimari grup tarafından projelendirilen 10 farklı otel odası, uygulamaya sponsor olacak tedarikçiler ile işbirliği içerisinde tamamlanarak HotelEquipment Fuarı ile birlikte açılacak. Fuar bitimine kadar devam eden bu etkinlik yurt içi ve yurt dışından gelecek olan turizm yatırımcısı ile işletmecilerinin en çok ziyaret edeceği bölüm olacak.

Retro rüzgarı esecek

Her sene farklı bir temayla kapılarını açan Hotel Design Show, bu yıl da otellerin konseptini belirlemeye devam edecek. Organizasyonun detayları için bir araya gelen etkinlik komitesi; bu yıl ki Hotel Design Show'un tasarım temasını "Retro" olarak belirledi. Bu yıl retro rüzgarının eseceği organizasyon, özel çağrılan sektör profesyonelleri ve ziyaretçileri bir araya getirecek.

Bu yıl 29.HotelEquipment; gıda sektörünün önde gelen organizasyonu 25. FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda alan yetersizliği nedeniyle farklı tarihlerde gerçekleştirilen fuarlar, bu yıl yüzde yüz büyüyerek 20 bin metrekareden 40 bin metrekare kapalı 20 bin metrekare açık olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik alana ulaşan Antalya Expo Center sayesinde tek çatı altında gerçekleştirilecek. Katılımcı ve ziyaretçi profilleri benzerlik gösteren fuarlar, sektörün talebi doğrultusunda 17-20 Ocak 2018 tarihilerinde eş zamanlı olarak kapılarını açacak. Fuara katılan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair tüm paydaşlara, ikili iş görüşmelerine, etkinliklere, konferanslara eş zamanlı olarak ulaşabilecek.

29. Hotelequipment\'ta Tasarım Şöleni
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 29. Hotelequipment'ta Tasarım Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement