Antalya'dan Amerika'ya Uzanan Başarı Hikayesi - Son Dakika
Ekonomi

Antalya'dan Amerika'ya Uzanan Başarı Hikayesi

2003 yılında Antalya'da kurulan firma genç girişimci Fitoterapist M. Halis Ertaş tarafından kurulan firma Amerika'ya tıbbi ve aromatik bitki yağları ile gıda takviyeleri ihraç ediyor.

30.04.2019 07:27
sponsorlu içerik

Fitoterapist M. Halis Ertaş tarafından 2003 yılında Antalya'da kurulan firma TALYA markası Amerika'ya tıbbi ve aromatik bitki yağları ile gıda takviyeleri ihraç ediyor. Amerika dışında 25 ülkeye daha ürün ihracatı gerçekleştiren TALYA dünya markası olma yolunda ilerliyor.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNADI

Fitoterapist Halis Ertaş, henüz 23 yaşındayken, insanların zamanın etkisi ve yetersiz beslenme sonucu canlılığını yitirmeye başladığını gözlemler, insanların kaybettiği canlılığı bitkiler yardımı ile geri kazanabilmesinin ya da yavaşlatılmasının yollarını keşfetmek için genç yaşında Talya markası ile tıbbi ve aromatik bitkiler sektörüne girer.

Marka ilk olarak bölgenin doğasından yararlanarak uçucu ve sabit yağ üretimine başlar. Fitoterapist M. Halis Ertaş, sektörde çalışmaya başladığı ilk günden bu yana aralıksız olarak hem üretici hem de sektörün ülkemizde gelişimini desteklemek amacı ile bir çok derneğin kuruluşunda ve faaliyetinde öncü rol oynar.

AMERİKA'DA KENDİ ALANINDA ŞİRKET KURAN İLK TÜRK MARKASI

Türkiye'de üretilen gıda takviyelerinin, uçucu ve sabit yağların dünyaya pazarlanması için çalışmalar yürüten Talya, Amerika'da kendi alanında şirket kuran ilk Türk markasıdır. Amerika Chicago'da bulunan Talya Herbal LLC şirketi ile Amerika kıtasında ürünlerini tüketicilerin kullanımına sunmuştur. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'ne kayıtlı olan Talya, aynı zamanda aynı kuruluşun verdiği FDA belgesine de sahiptir. Talya Amerika'da da üniversite ve özel sektör işbirlikleriyle bilimsel çalışmalar yürütmektedir.

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMIN KAYNAĞI

Günümüzde yetersiz beslenme, çevresel faktörler ve stres insan yaşamını olumsuz etkiliyor. İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu yararlı maddelerin günlük beslenme ile yeterince karşılanamaması insan sağlığını tehdit ediyor. Talya insanların daha uzun ve sağlıklı yaşamasının yolunun doğadan alacağı yararlı maddeler olduğuna inanıyor ve bunun için çalışmalarını global standartlarda yürütüyor.

BİLİM KURULU

Talya, çalışmalarını Üniversite özel sektör işbirliği çerçevesinde yürütmektedir. Türkiye'nin endemik bitki zenginliği ve üniversitelerimizin bu alanda yaptığı sayısız çalışmayı insanlığın yararı için kullanmayı öncelik olarak belirlemiştir.

Talya, ürünlerini kendi alanında uzman bilim insanları ile birlikte geliştirmektedir. Talya Bilim Kurulunda; Kilis 7 Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi DekanıProf. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç Dr. Ayhan Altıntaş bulunmaktadır.

BÖLGENİN TEK FİTOTERAPİ AR-GE LABORATUVARI

Talya'nın, Antalya Fabrikasında kurduğu Fitoterapi Arge Laboratuvarı; Akdeniz bölgesinin bitkileriyle ilgili sürekli ürün geliştirme çalışmaları yürütmektedir. Talya Fitoterapi Arge Laboratuvar'ı dünyadaki ve pazardaki gelişmeleri sürekli izler ve çalışmalarını orta ve uzun vadeli hedeflerle ilerletir.

ÜRÜN GAMI GENİŞ

150'ye yakın ürünü bulunan Talya; ayrıca, kozmetik ve ilaç sanayi için hammadde üretiyor. Talya'nın ürün portföyünde; uçucu yağlar, sabit yağlar, gıda takviyeleri, vitaminler, yağ karışımları, esanslar ile ilaç ve kozmetik sektörü için bitki hammaddeleri bulunuyor.

Antalya\'dan Amerika\'ya Uzanan Başarı Hikayesi

Son Dakika Ekonomi Antalya'dan Amerika'ya Uzanan Başarı Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement