ATO'dan genç girişimcilere "Güçlerinizi birleştirin" çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

ATO'dan genç girişimcilere "Güçlerinizi birleştirin" çağrısı

ATO\'dan genç girişimcilere "Güçlerinizi birleştirin" çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, dünyada ticaret yapma şeklinin değiştiğini belirterek, "Ufak paralarla ticaret yapma imkanımız kalmadı.

17.11.2021 12:02  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, dünyada ticaret yapma şeklinin değiştiğini belirterek, "Ufak paralarla ticaret yapma imkanımız kalmadı. Gelin bir iş yeri açıp, girişimcilik teşebbüsünde bulunurken güçlerimizi birleştirelim. Önemli sermayelerle bu arenaya çıkmamız lazım." dedi.

ATO koordinatörlüğünde TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen "Ankara Girişimcilik Zirvesi 2021" etkinliği, Kurulun İcra Komitesi Başkanı Hakan Tarhan'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Baran, burada yaptığı konuşmada, dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çok zor bir süreçten geçtiğini ancak şu anda durumun biraz daha iyiye gittiğini söyledi.

Önceden açılışlara, kongrelere, düğünlere ve toplantılara yetişemediklerini ifade eden Baran, artık yavaş yavaş toplantı ve fuarların başladığını bildirdi.

Baran, yakın zamanda katıldıkları gıda fuarında, 13 holden birinin Türk girişimcilere ait olduğu bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük gıda fuarında ağırlığımızı hissettirdik. Türkiye adına önemli bir gösteriydi. Girişimcilik çok önemli, buna çok ihtiyacımız var. Gençler bizim geleceğimiz. Sizlerin ufkuna ihtiyacımız var. Günümüz dünyasında artık ticaret de değişiyor. Ufak paralarla ticaret yapma imkanımız kalmadı. Gelin bir iş yeri açıp, girişimcilik teşebbüsünde bulunurken güçlerimizi birleştirelim. Önemli sermayelerle bu arenaya çıkmamız lazım. Sorunlarınızla problemlerinizle ilgili atılması gereken adımları atma gayretinde oluruz. Lütfen sorunlarınızı bizlere iletin."

"Şu anda girişim yapmanın tam zamanı"

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır da salgın ve kriz dönemlerinin toplumda umutsuzluğun geliştiği zamanlar olduğunu fakat girişimciler için yeni fırsatlar ve heyecanlar barındırdığını dile getirdi.

Salgının herkesi çok etkilediğini vurgulayan Hazır, disiplinler arası çalışma, inovatif yaklaşım ve küresel iş birliklerinin çok daha anlamlı olduğu bir döneme girdiklerini anlattı.

Girişimcilik zirvesi kapsamında 300'den fazla etkinlik yaptıklarına dikkati çeken Hazır, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin her yerinde girişimcilik etkinliği yapılıyor. Şu anda girişim yapmanın tam zamanı. Her yıl Dünya Girişimcilik Kongresi yapılıyor. 100'den fazla ülkenin katıldığı, 7 binden fazla kurumun bir araya geldiği kongre önümüzdeki mart ayında Suudi Arabistan'da yapılacak. Ben inanıyorum ki kongrede Türkiye olarak fark yaratacağız. Ciddi anlamda Türkiye'nin lansmanı yapılacak. Dünyadaki girişimcilik ekosisteminde olmamız gereken yerde olacağız diye düşünüyorum. Bu vesileyle yeni çalışma biçimleri ve anlayışların üzerine eğilmemiz gerekiyor. Gelecek, dijital kaslarını güçlendiren, yeni çalışma ortamları ve biçimlerine hazır olan kurumlar ve bireyler üzerinde yükselecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ATO'dan genç girişimcilere 'Güçlerinizi birleştirin' çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı
    14:49 AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol Mal Varlığını Açıkladı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, mal varlığını açıkladı. Demirkol, 8 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve başhekimlik yaptığını belirterek, mal varlığına ilişkin bilgileri paylaştı. Mal varlığının içinde bir otomobil, arsalar ve tarlalar bulunduğunu ifade eden Demirkol, nakit kısmını da seçim döneminde harcadığını söyledi.

  • Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi
    14:49 Edirne'de devlet desteğiyle kurulan 40 sera üreticilere teslim edildi

    Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Edirne Örtü Altı Üretim Alanlarının Revizyonu' ve 'Sera Kurulumu' projeleri kapsamında kurulan 40 sera, törenle üreticilere teslim edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, törende yaptığı konuşmada kentte üretimin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Sezer, sera alanlarının genişletilmesi ve seracılığın geliştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Advertisement