Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması: Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması: Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz

Son dönemde yaşanan fahiş fiyat artışları ve enflasyonun milleti bunalttığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ve memur zammıyla vatandaşı önemli ölçüde rahatlattıklarını söyledi. Erdoğan, "Asgari ücreti hiç düşünmedikleri, tahmin bile edemedikleri bir seviyeye çıkardık mı? AK Parti işte bu. Enflasyona karşı vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.

15.01.2022 16:50  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, ülkemize yönelik önce ekonomik kriz sonra sosyal kaos çıkarmak için sayısız denemede bulunulduğunu ancak alınan önlemlerle bunun etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Hizmetlerimizle konuşmaya, övünmeye devam edeceğiz. Bugün burada açılışını yaptığımız tüm eser ve hizmetlerimizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin, yalan ve iftira dolu polemiklere değil, terör örgütüyle yol yürüyenlere değil, bu tür hizmetlere ihtiyaç var. Savunma ve kalkınma hamlelerimizin önü cumhuriyet tarihi boyunca sinsi planlarla kesildi. 2023'te Aydın inanıyorum ki CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde son 20 yılda attığımız her adımda merhum Menderes'i yad etmemizin nedeni hizmetlerinin yanı sıra onurlu duruşudur.

"BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ"

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eserler üzerine inşa edeceğimiz büyük Türkiye hedefine ulaşacağız. Ülkemizi bugünlere getirirken hangi badireleri atlattığımızı en iyi sizler biliyorsunuz. Terör örgütlerinden darbecilere kadar ellerindeki bütün güçleri üzerimize saldılar.

"BİZ BU YOLDA EMİN ADIMLARLA İLERLEYECEĞİZ"

Son bir kaç yıldır ekonomimizi hedef aldılar. Döviz kurları üzerinden sayısız denemelerde bulundular. Önce ekonomik kriz, sonra sosyal kaos çıkarmak için sayısız denemede bulundular. Aldığımız tedbirlerle yurt dışında kullanılan araçları etkisiz hale getirdik. Kura endeksli Türk lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar, biz bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biz çalışıyoruz yapıyoruz, CHP laf üretiyor.

"ENFLASYONA KARŞI VATANDAŞIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu kez yurt içi piyasalarda panik havası oluşturarak yapmaya çalıştılar. Yine gereken adımları attık. Fahiş fiyatların ve enflasyonun milletimizi bunalttığını da biliyoruz. İnsanlarımızı asgari ücret, memur ve emekli zamları ile önemli ölçüde rahatlattık. Asgari ücreti hiç düşünmedikleri, tahmin bile edemedikleri bir seviyeye çıkardık mı? AK Parti işte bu. Enflasyona karşı vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz.

"ABD'YE BAKIN ENFLASYON FELAKET"

Gelişmiş ülkelerin 6-7 katına çıkan enflasyonlarla sağa sola yalpaladıkları bir dönemde Türkiye emin adımlarla yola devam ediyor. ABD'ye bakın enflasyon felaket. Gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz. Hamdolsun Türkiye'nin böyle bir sorunu yok.

KILIÇDAROĞLU'NA ÜCRETSİZ ELEKTRİK YANITI

Bay Kemal Şanlıurfa'da belediyeyi bize verin elektriği çiftçilere bedava vereceğiz dedi. Aydın bir tarım kenti mi? Çiftçilerimiz burada mı? Bay Kemal 2023-2024'ü beklemeye de gerek yok. Ver belediye başkanına talimatı, hadi yapabiliyor ise hodri meydan. Çiftçimize elektrik bedava verilsin. Hadi görelim. Az önce belediye başkanına bir nükte yaptım, 'Elektriği bedava vermeye başladınız mı?' dedim. O da bana nükte yaptı. Böyle bir şey yok. Elektriğin yönetimi belediyede mi? Enerji Bakanlığı'nda. Sen bunu bilmeyecek kadar da cahilsin. Söyleyin versinler bedava elektriği. Böyle bir yetkileri var mı, hakları var mı? Biz bu yalanlardan çok çektik. Gelin hesabını 2023'te beraber soralım.

"SIKINTILARI BİZ ÇÖZERİZ"

Buradan tüm milletimize sesleniyorum. Siz kendi kifayetsizliklerini gizlemek için karamsarlık havası pompalayanlara tenezzül etmeyin. Siz dünyanın tamamında çok daha fazlasıyla yaşanan sorunları Türkiye'ye mahsus gibi gösterenlere aldırış etmeyin. Enflasyon başta olmak üzere çözüm yoluna koymamız gereken sıkıntıları biz çözeriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması: Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat ve enflasyon açıklaması: Vatandaşımızı korumaya devam edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Murat Ercan: Nasıl sayın Başkan? Nasıl? Fırsatçılar da en küçük bir çekince olmuyorsa bunu nasıl yapacaksınız? Dolar düştü ancak şu ana kadar esnafta 1 kuruş bile indirim görülmedi, üstüne üstlük dahada yüzsüzleşerek gramajda hileye yöneldiler, büyük bir cesaretle. Nasıl yapacaksınız bunu? 1 0 Yanıtla
  • Murat Sarıal: elektrige akaryakıta zam yaparak mı koruyorsunuz vatandaşi. 1 0 Yanıtla
  • Recep Yılmaz: Yaptığnız fahiş zamlardan belli oluyor.Ne kadar düşündüğnüz. 1 0 Yanıtla
  • Zeynep Yedidağ: Daha almadan eridi bitti o zam!!! 0 0 Yanıtla
  • Kamil Toygar : Allah razı olsun yaptığınız zam elimize almadan elektriğe, doğalgaza yetmedi arabaya binmeyi de bıraktık yaptığınız yollar ancak size siyasetçilere,iş adamlarına,sanatçı futbolculara açık vatandaşın aracına akaryakıt alıp yola çıkacak hali kalmadı bütün yollar saydığım kişilere hizmet etsin 0 0 Yanıtla
  • Deniz Demir: Zamları durdurun 0 0 Yanıtla
  • Ayhan Sezer: Bu zamlar vatandaşı korumuş halinizmi reis. ABD 40 yıl sonra enflasyon %7 olmuş bizde olsa bayram ederiz kötü durumda diyorsunuz 0 0 Yanıtla
  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?
    14:24 Niğde'de ilaçlanan patatesler neden kırmızıya dönüştü?

    Türkiye'nin patates üretiminde lider konumunda olan Niğde'de, üzerine ilaç sıkılan patateslerin neden kırmızıya döndüğü merak konusu oldu. Sağlık açısından herhangi bir zararının olup olmadığı ise bilinmiyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement