Elvan: 10 Milyar Dolarla İstanbul'da Trafik Sorunu Bitecek - Son Dakika
Ekonomi

Elvan: 10 Milyar Dolarla İstanbul'da Trafik Sorunu Bitecek

Elvan: 10 Milyar Dolarla İstanbul\'da Trafik Sorunu Bitecek

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'un trafik sorunu için yeni projelerin devreye alındığını söyledi.

15.09.2014 10:40  Güncelleme: 10:47

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "İstanbul için 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak" dedi.

İstanbul giriş ve çıkış trafiğini azaltmak için projeler geliştirdiklerini dile getiren Elvan, "Şu anda sadece iki ana aks üzerindeki trafiği rahatlatacak adımları atacağız. Marmara Bölgesi'nin etrafında daire çizeceğiz. Sakarya'dan Kocaeli, Gebze otoyoluna bağlanıp Kurtköy'e oradan da Üçüncü Köprü'den Tekirdağ'a geçilecek. Çanakkale, Balıkesir'den İstanbul- İzmir otoyoluna bağlanılacak. Çanakkale üzerinde bir köprü yapacağız. 5 milyar dolarlık yatırım olacak." dedi.

EGE BÖLGESİ, YURT DIŞINA İSTANBUL'A UĞRAMADAN ÇIKACAK

İzmir, Manisa, Kütahya, Bursa, Balıkesir gibi Ege Bölgesi'ndeki illerden gelen trafiğin yurtdışına çıkışlarını İstanbul üzerinden yapmayacaklarını belirten Bakan Elvan, "Tekirdağ üzerinden çıkış yapacaklar. Sakarya'dan İstanbul'a uzanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun kalan kısmı için ihale sürecine başladık. Yap-İşlet- Devret modeliyle 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak." diye konuştu.

OTOYOL İNŞAATLARI HIZLANACAK

Duble yolların yapımına tüm hızıyla devam edileceğinin altını çizen Elvan, "Kuzey-güney aksını tamamlayacağız. Karadeniz Sahil Yolu'nun Batı Karadeniz kısmına devam edeceğiz. Araç yoğunluğu fazla olan yerlere de bölünmüş yol yapacağız.

Karayolları Genel Müdürlüğü yıllık ortalama 8 milyar lira yatırım yapıyor. Bu yıl 12 milyar liranın üzerinde yatırım hedefliyoruz. Artık otoyol çalışmalarını da hızlandıracağız. Türkiye'nin kuzey-güney doğu- batı ekseninde yeni otoyol yatırımlarımız olacak." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Elvan: 10 Milyar Dolarla İstanbul'da Trafik Sorunu Bitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement