Erdoğan'ın "müjde" olarak lanse ettiği konut destek paketine muhalefet tepkisi: Müjde dediği yandaşlara kaynak yaratmak! - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan'ın "müjde" olarak lanse ettiği konut destek paketine muhalefet tepkisi: Müjde dediği yandaşlara kaynak yaratmak!

Erdoğan\'ın "müjde" olarak lanse ettiği konut destek paketine muhalefet tepkisi: Müjde dediği yandaşlara kaynak yaratmak!

Erdoğan'ın konut satışlarının artırmak için açıkladığı 3 pakete siyasiler ve ekonomistler tepki gösterdi: Müteahhitler zenginleşsin diye yapmadıkları kalmadı. CHP Sözcüsü "müjde" olarak açıklanan paketi "Müjde dediği beton, beton, beton" sözleriyle yorumlarken; ekonomist Veysel Ulusoy ise "Beton yiyin" yorumu yaptı.

10.05.2022 07:51  Güncelleme: 07:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında konut satışlarını artırmak amacıyla belirledikleri 3 ayrı paketten oluşan yeni teşvik programlarını açıkladı. "Kısa vadede konut satışını artırmayı hedefliyoruz. 10 yıl vadeli yüzde 0.99 faizli kredi verilecek" diyen Erdoğan ayrıca, döviz hesaplarının veya fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak alınacak konutlar için ise 0,89 faizle kredi verileceğini söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarına bazı siyasiler ve ekonomistler tepki gösterdi.

"MÜJDE DEDİĞİ BETON"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Müjde dediği; Beton, beton, beton… 'Benim oğlum bina okur, Döner döner yine okur." ifadelerini kullanırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise "Milyonlarca işçi, emekçi, emekli açlık sınırı altında bir gelirle kirasını, faturasını dahi zor öderken Erdoğan faizli konut sözü veriyor. Müteahhitler zenginleşsin diye yapmadıkları kalmadı" dedi.

"KAZANANLAR İNŞAAT FİRMALARI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "Kazananlar: müteahhitler, inşaat firmaları, sermaye sahipleri. Kaybedenler: Türk halkı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Beton endüstrisine hizmet veren, müteahhitleri kurtarma paketleri için çaba veren, milletin Cumhurbaşkanı'na minnettarız (!)" dedi.

"MİLLET GERÇEK BİR ÇÖZÜM BEKLİYOR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise "Millet ekonomi için kalıcı ve gerçek bir çözüm bekliyor, Erdoğan, batmış ekonomik düzene makyaj yapmaya, zenginin faizini fakire ödetmeye devam ediyor..." ifadelerine yer verdi.

"YANDAŞLARA KAYNAK YARAT"

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Konut satışları için faizler düşürülmüş, finans desteği sağlanmış. Hangi konut? AKP'li müteahhitlerin elde kalan konutları. Çiftçinin faiz borcunu silme. Esnafın kredisine destek verme. KYK borçlarına çare olma. Yandaşlara kaynak yarat. İşiniz gücünüz kayırmacılık. Yazıklar olsun." dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, "Türk milleti yoksullukla boğuşurken Sn. Erdoğan'ın müjdesine bakın! Bu müjdeyle 1 milyon TL'lik bir konut için aylık 14 bin 277, 2 milyonluk konut için 28 bin 555 TL taksit ödemek gerekiyor. Bu müjdeden sadece 5 maaşlı bürokratlar ve tuzu kurular yararlanır. Yeter Sandık Gelsin" dedi.

Ekonomistler ise konut satış paketini şöyle değerlendirdi:

Veysel Ulusoy, "A: Açız, enflasyon altında ezildik. B. Ucuz konut kredisi verelim... Beton yiyin." ifadelerini kullanırken, Alaattin Aktaş, "On yıl vadeli, yüzde 0.99 faizli, 2 milyon TL kredinin anapara+faiz maliyeti 3.426.674 TL. 3.426.674 TL/120 ay=28.555,62 TL. Yani bu krediyi kullanarak konut alan on yıl boyunca her ay 28.555 TL ödeyecek. "2 milyonluk değil de 500 binlik konut al" diyebilirsiniz. Bulursak alalım!" dedi.

Emrah Lafçı ise "Ekonomi teorisine 'Faiz sebep enflasyon sonuç'tan sonra yeni bir dahiyane katkı daha; Konut kredisi faizlerini düşürmek suretiyle konut fiyatlarını düşüreceğiz. Ekonomi bilimine hayırlı olsun!" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan'ın 'müjde' olarak lanse ettiği konut destek paketine muhalefet tepkisi: Müjde dediği yandaşlara kaynak yaratmak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement