Güneydoğu'ya 40 Milyonluk Dev Yatırım İçin İmzalar Atıldı - Son Dakika
Ekonomi

Güneydoğu'ya 40 Milyonluk Dev Yatırım İçin İmzalar Atıldı

Güneydoğu'ya 40 milyonluk dev yatırım için imzalar atıldı Mardin kabuğunu kırdıMARDİN - Dicle Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Mardin'den destek almaya hak kazanan milyonluk projelerin imzaları Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın...

07.11.2018 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'ya 40 milyonluk dev yatırım için imzalar atıldı

Mardin kabuğunu kırdı

MARDİN - Dicle Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Mardin'den destek almaya hak kazanan milyonluk projelerin imzaları Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman'ın katılımı ile atıldı.

DİKA'nın 2018 Yılı Mali Destek Programları olan "Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi" ile "Kentsel Altyapının İyileştirilmesi" programları kapsamında Mardin'den destek almaya hak kazanarak uygulama aşamasına geçilen 12 proje ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde hayata geçecek toplam değeri 40 milyon TL olan yatırımlar için imzalar atıldı. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ilçe kaymakamları ve kurum amirlerinin katılımı ile projeler basına tanıtıldı. Ajans, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak, bölge potansiyelinin en verimli şekilde kullanılması amacıyla mali destek programları uygulayacak. 2018 yılında toplam 40 Milyon TL bütçe ile "Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi" ve "Kentsel Altyapının İyileştirilmesi" Mali Destek Programları yürütülecek.

"Yeni yatırımcılara yeni sanayi alanları açılıyor"

Mardin Valisi Mustafa Yaman bölgede sağlanan huzur ile yatırımcının dikkatinin bölgeye çekildiğini ve yeni organize sanayi bölgelerini için çalışmaların hızla sürdüğünü kaydederek; "12 proje için imza attık. Bu proje Mardin için bölge için önemli. Hem kaymakamlıklarımız belediyelerimiz önemli yatırımlar yapacaklar. Ajansların görevi iller arasında rekabet oluşturmak illerin tanıtımı ve ajansın bölgesine dahil illeri diğer iller ile rekabet edilebilir hale getirmek. Artık bölge yeniden huzurlu günlere kavuştu. Ben DİKA yönetimine ve proje destek ekibine teşekkür ediyorum. 12 proje bu sene için destek verdik geçtiğimiz yıllarda 12 projeye 17 milyonluk bir destek sunulacak. Mardin organize sanayi bölgemizde kasite doldu. İkinci organize sanayi bölgesinin alt yapısını bitirmek üzereyiz. Ayrıca Nusaybin ve Midyat içinde yeni organize sanayi bölgeleri için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"40 milyonluk dev yatırım"

Bu kapsamda Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinden toplam 73 proje başvurusu alındığı belirtildi. Değerlendirme süreci sonunda Mardin'den 12, Batman'dan 7, Siirt'ten 7 ve Şırnak'tan 13 olmak üzere toplam 39 proje destek almaya hak kazandı. Ajansın teknik desteği ve ilgili paydaşların katılımıyla geliştirilen bu projelerin, yerel ve bölgesel kalkınma açısından büyük önem arz ettikleri bildirildi.

Basına ve kamuoyuna tanıtılan projeler, Nusaybin merkez Lozan Caddesi İyileştirme Projesi 1 Milyon TL, Mardin İli Kültür Envanteri Projesi 1.3 Milyon TL, Ömerli Meydanı ve Tarihi Çarşılarını Turizme Kazandırma Projesi 2.4 Milyon TL, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Güvenlik Altyapısının Geliştirilmesi Projesi 1.5 Milyon TL, Tarihi Savur Çamaşırhanesinin Turizme Kazandırılması Projesi 300 Bin TL, Midyat Tarihi Çarşılarının Canlandırılması Projesi 2.4 Milyon TL, Midyat'ta Mesleki Eğitimle İstihdama Katkı Sağlıyoruz Projesi 500 Bin TL, Mor Yakup Kilisesi Restorasyonu ve Zeynel Abidin Cami Turizm Altyapısının Hazırlanması Projesi 900 Bin TL, Derik Prof. Dr. Aydın Ayaydın Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi 2 Milyon TL, Nusaybin Belediyesi Spor Kompleksi Projesi 2 Milyon TL, Dargeçit Rekreasyon Projesi 1.4 Milyon TL, Engel Tanımayan Yetenekli Sınıflar Projesi 650 Bin TL destek alarak bölgede uygulamaya geçecek.

DiKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ bölgedeki olumlu gelişmelere destek vermekten mutlu olduklarını ifade ederek; "Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" Bölgenin ticaret ve sanayi alanlarının altyapısının iyileştirilerek rekabetçiliğinin artırılması ve turizm potansiyelinin değerlendirilerek rekabet edebilir düzeye getirilmesini amaçlamaktadır. "Kentsel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" Bölgemizde Mardin'de Nusaybin, Derik ve Dargeçit ilçeleri ile Şırnak'ta merkez Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde kentsel üst yapı ve ortak yaşam alanlarının geliştirilerek kent merkezlerinde yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasını amaçlamaktadır" dedi.

Güneydoğu\'ya 40 Milyonluk Dev Yatırım İçin İmzalar Atıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Güneydoğu'ya 40 Milyonluk Dev Yatırım İçin İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli
    11:27 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu: OYAK nema oranı gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmeli

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 2024 OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamlarına göre belirlenmesi gerektiğini belirtti. Bağcıoğlu, OYAK yönetim organlarında temsilde adalet ilkesi ve liyakat ilkelerine uygun şekilde tüm statülerin temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.


Advertisement