Şirket İsimlerinin Açılımlarını Merak Ettiniz mi? - Son Dakika
Ekonomi

Şirket İsimlerinin Açılımlarını Merak Ettiniz mi?

Dünyanın önde gelen bazı şirketlerinin isimlerinin bir hikayesi vardır. İsmi bazı kelimelerin ilk harflerinden oluşan şirket isimlerinin açılımlarını hiç merak etmiş miydiniz?

12.08.2016 16:01  Güncelleme: 16:41

Dünyanın önde gelen bazı şirketlerinin isimlerinin bir hikayesi vardır. Bazıları da sadece birkaç kelimenin kısaltılmasıyla ya da ilk harflerinin birleşmesiyle meydana gelmiştir. İşte ismi kısaltmalardan oluşan bazı şirketlerin isimleri ve açılımları…

BMW

Alman otomotiv devi BMW'nin kısaltılmışı "Bayerische Motoren Werke", Bavyera Motor Fabrikaları anlamına geliyor

IBM

ABD'li teknoloji devi IBM'in açılımı ise "International Business Machines" (Uluslararası İş Makineleri)

HSBC

Merkezi Londra'da bulunan İngiliz Bankacılık Devi HSBC'nin açılımı "Hong Kong and Shanghai Banking Corporation" (Hong Kong ve Şangay Bankacılık Şirketi). Banka, İngiltere'nin Asya'daki ticari faaliyetleri için 1865 yılında Hong Kong'da kurulmuştu.

FIAT

1899 yılında Giovanni Agnelli Tarafından Torino`da kurulan otomotiv devinin açılımı "Fabbrica Italiana Automobili Torino" dur. (Torino İtalyan Otomobil Fabrikası)

ADİDAS

Alman spor malzemeleri üreticileri Adidas, ismini, kurucusu Adolf Dasler'in kısaltılmış halinden almıştır.

SEAT

Otomotiv firması SEAT, Sociedad Española de Automóviles de Turismo (Türkçe adı İspanyol Binek Otomobilleri Şirketi) için bir kısaltmasıdır.

GAZPROM

Rus enerji devi Gazprom'un ismi Rusça kelimeler olan Gazovaya Promyshlennost'un (Gaz Sanayisi) kısaltmasıdır.

HP

ABD'li teknoloji devi HP'nin açılımı Hewlett-Packard'dır.

IKEA

İsveçli mobilya devinin ismi Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd kelimelerinin kısaltılmışından gelmektedir. Ingvar Kamprad IKEA'nın kurucusu, Elmtaryd doğduğu çiftlik, Agunnaryd ise IKEA'nın ortaya çıktığı bölgenin adıdır.

TOFAŞ

Koç grubuna ait yerli otomotiv üreticisi TOFAŞ'ın açılımı Türk Otomobil Fabrikası Anonim Şirketi'dir.

ENKA

Şarık Tara ve Sadi Gülçelik tarafından kurulan Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden biri olan ENKA'nın açılımı "Enişte-Kayınbirader" kelimelerinin kısaltılmışıdır.

YU-MA-TU

90'lı yıllarda ürettiği televizyonlarla Japon firması sanılan yerli teknoloji firması YU-MA-TU, kurucuları olan Yusuf, Mahmut ve Tuncer kardeşlerin isimlerinin kısaltılmışıdır.

TÜPRAŞ

Kocaeli'nde tesisleri olan ve Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan TÜPRAŞ'ın açılımı, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'dir.

Şirket İsimlerinin Açılımlarını Merak Ettiniz mi?

Son Dakika Ekonomi Şirket İsimlerinin Açılımlarını Merak Ettiniz mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement