Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

Biri 10, diğeri 600 liraya koşuyor! Dolar ve altın rekor kırıyor, 5 milyar dolarlık hissesini sattı, Cari işlemler hesabı 1.6 milyar dolar fazla verdi, 1993 model Tofaş, 200 bin TL'ye satışa kondu gibi son 24 saat içinde ekonomi dünyasından derlenen son dakika haberlerine bu sayfadan erişebilirsiniz.

11.11.2021 10:40  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EYT ile ilgili soru önergesine Fuat Oktay'dan cevap, Gazinin önce güvenini kazanıp sonra dolandırdılar! Cari işlemler hesabı 1.6 milyar dolar fazla verdi, Biri 10, diğeri 600 liraya koşuyor! Dolar ve altın rekor kırıyor, gibi ekonomi dünyasının en güncel konularına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

SON DAKİKA: BİRİ 10, DİĞERİ 600 LİRAYA KOŞUYOR! DOLAR VE ALTIN REKOR KIRIYOR

Son dakika spor haberleri! Spor dünyasının güncel gelişmeleri

Dün açıklanan ABD enflasyon verisi, piyasaları hızlandırdı. Ekim ayında ABD'de tüketici fiyatları yüzde 0.6'lık beklentiye rağmen aylık yüzde 0.9 yükseldi. Yıllık enflasyon ise yüzde 5.9'luk beklentiye karşın yüzde 6.2 geldi. Verilere göre, yıllık enflasyon yüzde 6,2 ile 1990'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'de dolar ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırmaya başladı.

Dün 9,87 ile rekor kıran dolar, yükselişini yeni güne taşıyarak 9,94 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gram altın ise dünkü 589 liralık tarihi zirvesini bu sabah 592 liraya taşıdı.

SON DAKİKA: CARİ İŞLEMLER HESABI 1.6 DOLAR FAZLA VERDİ

Son dakika spor haberleri! Spor dünyasının güncel gelişmeleri

Bir önceki yılın eylül ayında 2 milyar 335 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı ayında 1 milyar 652 milyon dolar fazla verdi. Bunun sonucunda on iki aylık cari işlemler açığı 18 milyar 444 milyon dolar oldu. Bu gelişmede, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 2 milyar 730 milyon dolar azalarak 1 milyar 23 milyon dolara gerilemesi ve hizmetler dengesi kalemi kaynaklı net girişlerin 1 milyar 925 milyon dolar artarak 3 milyar 674 milyon dolarına yükselmesi etkili oldu.

TWİTTER'DA ANKET YAPMIŞTI! 5 MİLYAR DOLARLIK HİSSESİNİ SATTI

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan Tesla hisselerinin satışıyla ilgili anket düzenleyip katılımcıların önerisine sundu. Katılımcıların yüzde 58'i Musk'ın hisselerini satmasını istedi. Elon Musk, Twitter'dan anket sonrasında 5 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı.


GAZİNİN ÖNCE GÜVENİNİ KAZANIP SONRA DOLANDIRDILAR!

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

Çivril ilçesine bağlı Bucak mahallesinde yaşayan ve askerlik görevini yaparken gazi olan Kadir Garip'i kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcı aradı. Gazinin güvenini kazanmak için hesaba 28 bin TL para atan dolandırıcılar, bu parayı yanlışlıkla attıklarını ve geri çekmek için kart bilgilerini istedi. Bunun üzerine banka kartına para yattığını gören gazi Garip, bilgilerini verdi. Telefonla konuşurken, banka hesabından 19 bin 500 TL para çeken dolandırıcılar, ardından hesaba bağlı kredi kartına da para yatırıldığı bahanesiyle şifreleri aldı. Buradan da 14 bin 250 TL para çeken şüpheliler, 30 bin TL ise kredi başvurusunda bulundu.

EYT İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİNE FUAT OKTAY'DAN CEVAP: YAŞ ŞARTI YERİNE GELMEDEN EMEKLİLİK OLMAZ

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

HDP'li Gara Paylan'ın EYT ile ilgili verdiği soru önergesine cevap veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkının kazanılamayacağını dile getirdi. Oktay, "Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz." ifadelerine yer verdi.

1993 MODEL TOFAŞ, 200 BİN TL'YE SATIŞA KONDU

Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri

Kadıköy'de yaşayan Sercan Deniz henüz 3 bin 482 kilometre kullanılmış 1993 model Tofaş marka otomobilini internet üzerinden 200 bin TL fiyatla satışa çıkardı. İlanı görenler Tofaş marka otomobil için istenen 200 bin TL fiyatı görünce şaşkınlık yaşadı. Otomobili haftada sadece bir gün otoparktan çıkarıp kısa süreli kullanan Deniz, otomobilini muayeneye dahi çekici ile götürdüğünü, aracın az kullanılmış ve parçalarının orijinal olduğunu belirterek istediği miktarın normal olduğunu söyledi.

Son Dakika Ekonomi Son dakika ekonomi haberleri! Ekonomi dünyasının güncel gelişmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ersel Dinçel: bu arabayı 200 binliraya alacak adamın resmini atarmısın 0 0 Yanıtla

Advertisement