10 Ekim Gar Katliamı Davasını Sanıklarından Resul Demir'den Mahkeme Heyetine: "İğrenç Bir Yargılamaya Maruz Kaldık. - Son Dakika
Güncel

10 Ekim Gar Katliamı Davasını Sanıklarından Resul Demir'den Mahkeme Heyetine: "İğrenç Bir Yargılamaya Maruz Kaldık.

10 Ekim Ankara Gar katliamı davası için Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün 19. duruşma yapıldı. Tutuklu sanık Resul Demir, “İğrenç bir yargılamaya maruz kaldık. Onlar da memnun değil, biz de memnun değiliz. Sizin güvendiğiniz şu anki iktidar var. Karşı tarafın güvendiği gelmesi muhtemel iktidar var. Ben bu devletin başına gelen musibetlerden ders almadığını düşünüyorum” dedi. Duruşma 15 Haziran’a ertelendi.

23.03.2023 13:28  Güncelleme: 14:22

GÜRKAN DEMİRTAŞ

10 Ekim Ankara Gar katliamı davası için Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 19. duruşma yapıldı. Tutuklu sanık Resul Demir, "İğrenç bir yargılamaya maruz kaldık. Onlar da memnun değil, biz de memnun değiliz. Sizin güvendiğiniz şu anki iktidar var. Karşı tarafın güvendiği gelmesi muhtemel iktidar var. Ben bu devletin başına gelen musibetlerden ders almadığını düşünüyorum" dedi. Duruşma 15 Haziran'a ertelendi.

Ankara Gar katliamı davasına bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu bulunan sanıklardan bir kısmı SEGBİS ile cezaevinden katılırken; katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında duruşmaya CHP milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Ali Şeker ile HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

Geçen duruşmada, tutuklu bulunan ve "insanlığa karşı suç işleme" gerekçesiyle yargılanan Erman Ekici'den; firari sanıklar yönünden devam eden dava ve ana davanın birleştirilmesi ile birlikte hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yeni düzenlenen iddianame hakkında savunma yapması istenmişti. Fakat Ekici, yeni düzenlenen iddianamenin eline ulaşmadığı ve avukatının hazır bulunmadığı gerekçesiyle savunmasını yapmamıştı. Ekinci bu duruşmada da avukatı hazır bulunmadığı için savunmasını yapamadı.

Olay günü patlamanın etkisiyle bayılan, hastaneye kaldırılan Talip Yıldırım "Olay günü patlamanın etkisiyle bayılmışım. Gözlerimi hastanede açtım. Hatta kendime gelmemden 4-5 saat kadar sonra dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, beni hastanede ziyarete geldi. Olayda sorumluluğu bulunan herkesten sonuna kadar şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.

MAHKEME BAŞKANI: "BELKİ DE HEYET DEĞİŞİR"

Katılan avukatları, davanın sanığı Ahmet Güneş'in içinde infaz görüntülerinin bulunduğu dosyanın istenilmesini talep etti. Katılan avukatlarından İlke Işık, "Bu 14 Mayıs seçimleri öncesindeki son duruşma. Müvekkillerimizin inadıyla bu davayı sürdürdük. Seçimlerden sonra bu yargılama nasıl olacak hep beraber göreceğiz. Seçim sonrasında da eğer hükümet değişirse heyetin tavrının da nasıl değişeceğini hep beraber göreceğiz" dedi. Işık'ın bu konuşmasına karşı mahkeme başkanı, "Belki heyet de değişir" dedi.

Avukat Işık, olay yerinin canlandırılmasının yapılmasını, TEM'e Ekinci hakkındaki kayıtların sorulmasını, hakkındaki bilgilerin istenmesini, firari sanıklar hakkında en son bilgilerin ne olduğunun da MİT'e sorulmasını talep etti.

"İĞRENÇ BİR YARGILAMAYA MARUZ KALDIK"

Tutuklu sanıklardan Resul Demir ise şöyle konuştu:

"Daha önce taleplerimiz oldu fakat yerine getirilmedi. Sizden ne istesek, ne dilekçe yazsak gelmiyor. Sizden daha önceki heyet daha iyiydi. Ne istesek geliyordu. Burada hayatlarımız söz konusu. İğrenç bir yargılamaya maruz kaldık. Onlar da memnun değil, biz de memnun değiliz. Sizin güvendiğiniz şu an ki iktidar var. Karşı tarafın güvendiği gelmesi muhtemel iktidar var. Benim sadece güvendiğim Allah var. Her gün sizi ona şikayet ediyorum. Ben bu devletin başına gelen musibetlerden ders almadığını düşünüyorum."

Mahkeme heyeti, verdiği yarım saatlik aranın ardından; firari sanıklar hakkında verilen yakalama kararlarının devamına, Ahmet Güneş ve Erman Ekinci hakkındaki diğer dosyalardaki delillerin istenmesine, MİT'e yazı yazılarak sanıklar hakkındaki son bilgilerin ne olduğunun sorulması talebinin reddine karar vererek duruşmayı 15 Haziran'a erteledi.

10 Ekim Gar Katliamı Davasını Sanıklarından Resul Demir\'den Mahkeme Heyetine: "İğrenç Bir Yargılamaya Maruz Kaldık.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 10 Ekim Gar Katliamı Davasını Sanıklarından Resul Demir'den Mahkeme Heyetine: 'İğrenç Bir Yargılamaya Maruz Kaldık. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement