9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika
Güncel

9. Dostluk ve Barış Rallisi

9. Dostluk ve Barış Rallisi

20 ülkeden, 300 araç ile 600 sporcunun katıldığı 9. Dostluk ve Barış Rallisi Van'a ulaştı İl Kültür ve Turizm Müdürü Aktuğ: "Sporcular, geldikleri araçlarını son ziyaret ettikleri Ürdün'e yardım amacıyla bırakıp kendi ülkelerine dönecekler"

14.05.2014 17:56

Dünyanın önemli macera rallilerinden biri olan ve 20 ülkeden, 300 araç ile 600 sporcunun katıldığı 9. Dostluk ve Barış Rallisi Van'a ulaştı.

Almanya, ABD, Türkiye, Japonya, İtalya, İsviçre ve Bosna Hersek'in de aralarında bulunduğu 20 ülkeden, 20 yaş ve üzeri 300 araç ile 600 rallici bugün Van'a geldi. Araçlarıyla şehir merkezinde tur attıktan sonra Van Kalesi yakınlarındaki boş araziye çadır kuran ralliciler, geceyi burada geçirecek.

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, İstanbul Valiliği, Fatih ve Sancaktepe belediyelerince desteklenen yarışçılar, Van Kalesi, tarihi Van Evi ve bahçesinde gezerek Van kedileriyle fotoğraf çektirdi.

Sporcuların yarın Akdamar Adası'na yapılacak gezinin ardından Diyarbakır'a gitmek üzere kentten ayrılacağı belirtilirken, Almanya'dan başlayan yolculuğun Ürdün'de son bulacağı ifade edildi.

Van Kalesi'nde yarışçıları karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, grubun bir yardım kuruluşu olduğunu ve 3 Mayıs'ta Almanya'dan yola çıktıklarını söyledi.

Sırasıyla Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan'ı geçen sporcuların Türkiye'ye geldiğini anlatan Aktuğ, İstanbul'dan Karadeniz istikametini kullanarak Ağrı'ya oradan da Van'a geldiğini vurgulayan Aktuğ, sporcuları Van'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

600 sporcunun, akşam saatlerinde Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında hayatını kaybedenler için anma töreni düzenleyeceği belirtildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Dostluk ve Barış Rallisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement