Alman Çiftin Bisikletle Dünya Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Alman Çiftin Bisikletle Dünya Yolculuğu

Alman Çiftin Bisikletle Dünya Yolculuğu

Çalıştıkları işlerini bırakarak üç yıllığına bisikletle dünya yolculuğuna çıkan Alman çift, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.

15.03.2013 09:49

Çalıştıkları işlerini bırakarak üç yıllığına bisikletle dünya yolculuğuna çıkan Alman çift, Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.

Psikolog 29 yaşındaki Jana Gabriel ile Sosyolog 28 yaşındaki Alex Gabrielle, bisikletle dünya turuna çıkmak için çalıştıkları kurumlardaki işlerini üç yıllığına bıraktı. 6 Ekim 2012 tarihinde Almanya'nın Münster şehrinden yola çıkan Jana Gabriel ile Alex Gabrielle Slovenya, İtalya ve Yunanistan'ı gezdikten sonra 30 Ocak 2013 tarihinde gemiyle İzmir'in Çeşme Limanı'na geçti. Ege ve Akdeniz sahillerini izleyerek Antalya'nın Demre İlçesi'ne gelen Alman çift, 6 Ekim'den bugüne 3 bin kilometre pedal çevirdi.

Geceleri, çadırda veya internetten tanıştıkları bisikletseverlerin evlerinde konaklayan Alman bisikletçiler Demre'de bir arkadaşlarının evinde iki gün kalarak, tarihi yerleri gezdi.

Antalya ve Konya'yı geçerek, Nevşehir'e gideceklerini söyleyen Jana Gabriel ile Alex Gabrielle, Konya'dan otobüsle Trabzon'a geçerek, Trabzon'dan Ermenistan üzerinden İran'a gitmeyi planlıyor. İran'dan sonra Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Moğolistan üzerinden Çin'e gideceklerini anlatan Jana Gabriel ile Alex Gabrielle, Çin'den Vietnam, Tayland'a geçeceklerini, oradan Avustralya'ya gidip 2 yıl sonra da Yeni Zelanda'yı görmek istediklerini belirtti.

İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve biraz da Arapça bilen Alman çift, insan ve toplum bilimi üzerine yüksek öğrenim gördüklerine değinerek şunları söyledi:

"Sosyolog ve psikolog olarak çalışıyoruz. Dünyayı, değişik insanları ve kültürleri, insanları tanıma merakımızdan ötürü bu yolculuğa çıktık. Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Özellikle Türkiye'de insanlar çok içten ve konuksever. Bize bir şeyler ikram etmek, yardımda bulunmak için can atıyorlar. Kendimizi güvende hissediyoruz. Bu yolculukta bisikletle yaklaşık 20- 25 bin kilometre yol yapmayı planlıyoruz. Turun sonunda uygun bir iş bulabilirsek, Yeni Zelanda'da çalışmayı planlıyoruz." - Antalya/ Demre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Çiftin Bisikletle Dünya Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement