1- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bankaları uyardı:
"Suçtan elde edilen gelirlerin tespiti ve terörizmle mücadele açısından MASAK'la etkili iş birliği yapmayan bankalar var"
"Özellikle 3 bankayı bu kapsamda uyardık"
"Söz konusu alanlarda başarılı olmak için tüm bankalarımızın şüpheli işlem bildirimi noktasında MASAK'la daha etkin işbirliği yapmalarını bekliyoruz"
(Recep Demir/Ankara)
2- Bakan Avcı, Milli Eğitim Şurası'nı AA'ya değerlendirdi:
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı:
( AİHM'in zorunlu din dersi kararı) Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararı üzerine yaptığı bir çalışma var. Ona yönelik bir savunma metni de hazırlanmıştı. Bunlar zaten, İçişleri ve Adalet Bakanlığı üzerinden, hükümet gündemine de alınabiliyor. Bu müşterek yürüyen bir çalışma"
-"Bu konunun önümüzdeki dönemde Anayasa değişikliği bağlamında yeniden düşünüleceğini, tartışılacağını ve belki Avrupa'daki uygulamalarında göz önüne alınacağı bir düzenlemeyle, olabildiğince değişik kesimleri bir asgari müşterekte buluşturacak bir çözümün üretileceğini düşünüyorum."
-"Karma eğitim bütün kurumlarda zorunlu bir eğitim türü değil. Bugün de bizim pek çok okulumuzda kız öğrencilerimiz için ayrı okullarımız var zaten"
(Selma Kasap/Yıldız Aktaş/Ankara)
3- Afetlerde "ortak dil" oluşturuldu
AFAD koordinasyonunda, afet ve acil durumlarda aynı dilin kullanılması, böylece afetlere hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında etkinliğin artırılması amacıyla "Açıklamalı Afet Yönetimi Terimleri Sözlüğü" yayımlandı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
"AFAD, hazırladığı bu sözlükle ülkemizde afet terimlerinin doğru kullanılarak dil birliğinin sağlanmasında önemli bir eksiği tamamlamış olacak"
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay:
"İlk kez hazırlanan bu sözlüğün, uygulamadan elde edilen deneyimler ve afet yönetimi sistemindeki ulusal ve uluslararası gelişmelere paralel olarak sürekli yenilenmesi ve geliştirilmesi anlayışı temel esas olarak benimsendi"
(Esra Altınmakas/Ankara)
4- Konut kredisine yoksul 373 lira, yüksek gelirli 151 bin lira taksit ödüyor
Türkiye'de geçen yıl "yoksul" sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksiti 373 lira, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin 151 bin lira oldu
2013'te konut kredisi kullanan 583 bin 200 kişinin 342 bin 800'ü, aylık geliri 892 ile 2 bin 673 lira arasında olan tüketicilerden oluştu
Konut kredisine en düşük talep ise aylık geliri 89 bin 101 liranın üstünde bulunan tüketicilerden geldi. Bu grupta geçen yıl 400 civarında kişi konut kredisi çekti
(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)
5- "Papa Franciscus, Türkiye ziyaretinden memnun"
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı:
"Gezi sonrasındaki ilk vaazında Türkiye'ye bu şekilde yer ayırması, Türkiye'nin insanlık adına yaptıklarını gördüğünü ortaya koyan çok önemli bir tavrıdır"
"Türkiye'nin ( Ermenistan'la ilişkiler konusunda) elini uzatmış olduğunu Papa Franciscus da tespit etmiş durumda. Bu jesttir diyor"
(Barış Seçkin/Vatikan) (Fotoğraflı)
6- Türk fon yöneticisi ABD'nin en iyisi oldu
"Para piyasasının sihirbazları" arasında gösterilen Ahmet Okumuş'un yönettiği fon, 10 ayda dolar bazlı yüzde 46 getiri ile ABD'deki serbest yatırım fonları (hedge fonları) arasında en yüksek getiriyi elde etti
Okumus Opportunistic Value Fund Yöneticisi Ahmet Okumuş:
"Fonu henüz pazarlamıyoruz ancak 2015 yılında dış müşteriye açacağız ve en az yatırım tutarı 5 milyon dolar olacak"
"Şu anda en pahalı borsalardan biri ABD borsaları. 2015 yılı için Avrupa'da, Almanya ve İngiltere gibi gelişmiş ülkeler cazip olabilir"
(Bekir Gürdamar/İstanbul)
7- Doğalgaz Irak sınırına kadar ulaşacak
BOTAŞ, inşa edilecek S¸ırnak Dogˆalgaz Boru Hattı Projesi ile doğalgazı Tu¨rkiye-Irak sınırına kadar ulaştıracak
Yaklaşık 200 kişinin çalışması planlanan ins¸aat is¸lerinin 2015'in ikinci yarısında bas¸layarak 24 ay ic¸erisinde bitirilmesi hedefleniyor
(Göksel Yıldırım/Ankara)
8- Yunus Emre Enstitüsü'nden 15 bin gence Türkçe eğitimi
Enstitünün 30 ülkede Türkçe öğrettiği kişi sayısı 15 binin üzerine çıktı
Başkan Prof. Dr. Hayati Develi:
"Biz elbette Yunus Emre'yi, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi de araştırır tanıtırız anlatırız ama asıl işimiz yurt dışında Türkiye'yi tanıtmak. Türkiye'nin vitrini olarak faaliyet gösteriyoruz"
"Sürecin 1 yıl içinde tamamlanmasını ve Türkçe Yeterlilik Sınavı TYS'nin, TOEFL ve IELTS gibi uluslararası geçerliliği olan bir sınav olmasını bekliyoruz. Yakın zamana kadar Türkçe çok talep edilen bir dil değildi. Ama bugün dünyanın birçok yerinde Türkçe'ye geniş bir talebin olduğunu gözlemliyoruz. Araştırmalar da Türkçe'ye gösterilen ilgi ve talebin artacağını gösteriyor"
(Ahmet Esad Şani/Ankara) (Fotoğraflı)
9- "Hibrit otomobiller, gelecek 30 yıla damgasını vuracak"
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt:
"Hibrit otomobiller bence hayatımıza en az 20-30 yıl damgasını vuracak"
"Bütün dünyanın uyguladığı birkaç teşvikin yakın gelecekte Türkiye'de de hayata geçirilerek hibrit teknolojilerin kullanımının yaygınlaşması konusunda adım atılmasını ümit ediyoruz"
"(Yerli otomobil) Bugün düğmeye bassanız ilk modelinizi 5-10 yıl içerisinde ancak üretebilirsiniz"
(Mücahid Eker/İstanbul)
10- Türk Kızılayı, kentlerdeki sığınmacıları da unutmayacak
Türk Kızılayı Göç İdaresi Müdürü Pehlivanlı:
"Önümüzdeki dönemde özellikle şehirlerde yaşayan, Türkiye'nin 72 iline dağılmış mültecilere yönelik çalışmalar yürüteceğiz"
"1,6 milyon Suriyelinin Türkiye'de olduğunu ve bunların 1,4 milyonunun da şehirlerde yaşadığını düşünürsek, bundan sonraki dönemde, şehirlerde yaşayan mültecilere yönelik projeler geliştirme gayreti içinde olacağız"
(Tuğba Yardımcı/Kırşehir) (Fotoğraflı/Görüntülü)
11- 21 kilometre yolun maliyeti iki havalimanına bedel
Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ve 4 viyadük bulunan 21,4 kilometre uzunluğundaki çevre yolu, yaklaşık 600 milyon liralık maliyetiyle, kentte deniz yüzeyi doldurularak 270 milyon liraya yapılan havalimanının maliyetini ikiye katladı
Vali İrfan Balkanlıoğlu:
"İlimizde maalesef kamuya ait arazi hemen hemen hiç yok, dolayısıyla kamulaştırma bedeli işin içine girince fiyatların nereye gideceğini biz de bilemiyoruz"
(Gökhan Gücüklüoğlu/Ordu) (Fotoğraflı/Görüntülü)
12- Kardeşinin fedakarlığıyla "altına" uzandı
Turkish Open Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcu Yunus ve Talha Sarı kardeşler, çekilen kura sonucu ilk turda rakip oldu
Talha Sarı, olimpiyatlara katılmak adına puana ihtiyacı olan Yunus'un lehine turnuvadan çekilince, ağabeyi şampiyonada Türkiye'ye altın madalya kazandıran tek isim oldu
"Olimpiyatlar için puana ihtiyacım vardı. Talha bu konuda benim için fedakarlık yaptı. İkimiz de kilonun favorisiydik. Farklı gruplarda olsak, ikimiz de madalya alırdık"
(Abdulhamit Yaşar/Konya) - Ankara
Son Dakika › Güncel › Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?