Antalya'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan kısa kısa

Antalya\'dan kısa kısa

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 28 Temmuz'da Manavgat'ta başlayan ve Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Alanya'ya kadar uzanan orman yangınında evleri, ahırları kullanılamaz hale gelen ailelere 1 milyon 332 bin liralık maddi destek sağlayacaklarını bildirdi.

24.08.2021 13:57  Güncelleme: 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 28 Temmuz'da Manavgat'ta başlayan ve Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Alanya'ya kadar uzanan orman yangınında evleri, ahırları kullanılamaz hale gelen ailelere 1 milyon 332 bin liralık maddi destek sağlayacaklarını bildirdi.

Uysal, yaptığı açıklamada, 10 gün süren orman yangınlarında söz konusu bölgede bir kısmı yıkılan 1332 yapı tespit ettiklerini aktardı.

"Bu 1332 yapının sahibi olan komşularımıza toplam 1milyon 332 bin lira, her birine biner lira olmak üzere Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak yardım da bulunma kararı aldık." ifadesini kullanan Uysal, en kısa sürede ailelere ulaşacaklarını ve yardımların banka hesaplarına aktarılacağını söyledi.

Kepez Balık Pazarı'nın inşası sürüyor

Kepez Balık Pazarı ve doğal ürünlerin satılacağı 'organik pazar'ın inşası devam ediyor.

Kepez Belediyesince, Fabrikalar Mahallesi'nde 12 bin 500 metrekarelik alan içerisinde 30 Aralık 2020'de temeli atılarak yapımına başlanan çifte pazarın, duvarları örüldü, betonarme yapısı tamamlandı. Sıra çelik konstrüksiyonla kapatılacak çatıya geldi.

Betonarme yapının tamamlanmasıyla balıksırtına benzer mimari çizgilerin tamamı ortaya çıktı.

Balıkçılar pazarının çeşitli büyüklükte 6 balıkçı restoranı, 6 balık satış tezgahı, kafe, alakart restoran olacak. Organik pazar da çeşitli büyüklükte 18 dükkan ile 18 satış tezgahı bulunacak. Çarşıda 7 bin metrekare büyüklüğünde otopark ile 105 metrekare cami de hizmet verecek.

Kepez'in balık pazarı, Antalyalılara uygun fiyatta balık, organik pazar da doğal ürünlere ulaşma imkanı sunacak.

Konyaaltı'nda aşure günü etkinliği gerçekleştirildi

Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen aşure günü programında vatandaşa aşure ikram edildi.

Konyaaltı Cemevi önündeki etkinliğe, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği Başkanı Abidin Şahin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar da katıldı.

Aşure ikramında konuşan Esen, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla aşure etkinliğini yapamadıklarını hatırlattı.

Esen, gelecek yıllarda daha büyük kalabalıklarla bir arada olmayı istediklerini belirtti.

Konuşmanın ardından Kaymakam Köten, Başkan Esen ve beraberindekiler, kazanların başına geçerek vatandaşa aşure ikram etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement