Automechanika İstanbul' Başladı - Son Dakika
Güncel

Automechanika İstanbul' Başladı

Automechanika İstanbul\' Başladı

Messe frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık AŞ işbirliği ile düzenlenen otomotiv endüstrisi fuarı "Automechanika İstanbul" başladı.

07.04.2016 17:40

Messe frankfurt İstanbul Uluslararası Fuarcılık Ltd. Şti ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık AŞ işbirliği ile düzenlenen otomotiv endüstrisi fuarı "Automechanika İstanbul" başladı. TÜYAP Fuar Merkezinde 10 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan "Automechanika İstanbul"un açılışında konuşan Messe Frankfurt İstanbul Başkan Yardımcısı Michael Johannes, Türkiye'nin önemli bir pazar ve başka ülkelere açılan büyük bir kapı olduğunu belirtti. Deutsche Messe Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow ise Türk dostlarıyla sohbetlerinde Alman arabalarının ne kadar imajı olduğunun kendisine söylendiğini belirterek, "Evet gerçekten öyle ama farklı parçaların nereden geldiğine kimse bakmıyor. O da Türkiye'den geliyor. Türkiye, yüksek kalite parça üretimi için mükemmel bir yer. O parçalar araba üretimi ve after market için kullanılmaktadır" diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Kaya ise ""  Otomotiv sektörümüz, teknolojik ilerleme ve yeni trendleri yakalama konusunda en hızlı hareket eden sektörlerden biridir. Gelecek hedeflerimize ulaşmak için ileri teknoloji, ARGE ve inovasyona odaklı olarak çalışmak zorundayız" dedi.

34 ÜLKE 1282 FİRMA

Bu yıl fuarda 34 ülkeden 1282 firma, 38 bin 173 metrekare alanda ürün ve çözümlerini sergiliyor. Almanya, ABD, Çin, Hindistan, Hong Kong, İran, İspanya, İtalya, Fas, Fransa, Güney Kore, Pakistan, Romanya, Singapur, Tayvan, Tunus ve bu yıl ilk kez olmak üzere Endonezya'nın ülke stantları mevcut. Firmalar, parça ve bileşenler, elektronik donanım ve sistemler, aksesuar ve tuning (ayarlama), onarım ve bakım, bilgi teknolojileri ve yönetim, servis istasyonu ve oto yıkama olmak üzere 6 kategoride ürünlerini sergiliyor. Fuar süresince 11'inci salonda klasik yarış otomobilleri sergisi bulunuyor. 6 klasik yarış otomobili, 1972 model Porsche 911 RS, 1976 model Opel Kadett GTE, 1985 model Renault 5 Turbo ve 1966 model Alfa Romeo 1600 GT dört gün boyunca stantta sergilenecek. Bu otomobillerin yanı sıra, ilk yerli spor otomobil Anadol STC ve Dünya Ralli Şampiyonluğu da bulunan FIAT 131 Abarth 131 otomobilleri de 11'inci salonda yerini aldı. Klasik otomobillerin yanı sıra Volkan Işık'ın tasarımı ilk yerli yarış otomobili "VOLKICAR" da 10'uncu salonda bulunuyor.

Fuar kapsamında Automechanika Istanbul'da bir ilk olarak tarif edilen otomobil toplaması da yapılacak. .

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Automechanika İstanbul' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement