Balıkesir - Fay Hatları Tır´I Bilinçlendiriyor Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Balıkesir'e Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Balıkesir - Fay Hatları Tır´I Bilinçlendiriyor Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Balıkesir'e Ulaştı

Balıkesir - Fay Hatları Tır´I Bilinçlendiriyor
Batı Anadolu Fay Hatları Tır\'ı Balıkesir\'e Ulaştı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (dask) 10'ncu Kuruluş Yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü İşbirliğiyle Oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Bursa'dan Sonra Balıkesir'in Konuğu Oldu.

30.09.2010 18:28

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 10'ncu kuruluş yıldönümünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle oluşturduğu Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ı Bursa'dan sonra Balıkesir'in konuğu oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden jeofizik mühendisi Yavuz Güneş, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla öğrencileri deprem ve zorunlu deprem sigortası konusunda bilgilendirdi. Semineri Sivil Savunma İl Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarının müdür ve yöneticileri ile sivil savunma uzmanları da izledi. Seminerle ilgili üç soruyu doğru bilen iki öğrenciye ise deprem çantası hediye edildi. Öğrenciler seminer sonrası TIR'ı gezerek, TIR'ın ev gibi düzenlenmiş köşesinde 6 şiddetindeki bir deprem anını yaşadı ve depremde nasıl davranmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. TIR'ı ziyaret edenlere ''deprem geçecek, hayat devam edecek' temalı depreme hazırlık eğitim seti dağıtıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Yavuz Güneş, ''54 günde Batı Anadolu Bölgesi'ndeki 10 il, 14 ilçeyi dolaşıp, deprem ve deprem sigortası konusunda bilgi vereceğiz. Tırımızda Elazığ'da olan 6 büyüklüğündeki depremi yaşatıyoruz. 50 bin kişiyi hedefliyoruz' dedi.

KONUTLARIN YÜZDE 25'NİN SİGORTA POLİÇESİ VAR

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren yaklaşık 13 milyon konuttan 3.3 milyonunun yani yüzde 25'inin poliçesi bulunduğu, bu çalışmayla poliçe sahibi konut sayısının 5.5 milyona çıkarılmasının hedeflendiği açıklandı. Uzman psikolog Üstün Dökmen'in de yarın (cuma) bu etkinliğe katılıp ve saat 13.00'de Salih Tozan Merkezi'nde halka erteleme psikolojisinin deprem tehdidi altındaki bir ülkede yaratacağı kaotik sonuçları ve bunun önüne geçme yöntemlerini anlatacağı bildirildi.

Batı Anadolu Fay Hatları TIR'ının turu, fay hattı üzerindeki ilçe ve illerle sürecek. TIR, Bergama, İzmir, Manisa, Akhisar, Salihli, Simav, Afyon, Dinar, Burdur, Denizli, Nazilli, Aydın, Kuşadası, Milas, Bodrum, Muğla, Marmaris ve Fethiye'den geçecek. Tur 12 Kasım'da İstanbul'da sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesir - Fay Hatları Tır´I Bilinçlendiriyor Batı Anadolu Fay Hatları Tır'ı Balıkesir'e Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement