Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Artık tamamı sorgulanabilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Artık tamamı sorgulanabilecek

18.03.2026 19:39  Güncelleme: 20:40

Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların ulaşımlarını güvenli hale getirmek için ülke genelinde trafik tedbirleri artırıldı. İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı tatili tedbirlerini açıkladı. EGM Trafik Başkanlığı Denetleme Şube Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Aydın, "Sürücüler, İçişleri Bakanlığımızın web sayfasında yer alan bir uygulama ile gidilecek güzergah üzerinde toplamda kaç adet denetim gerçekleşeceğini sorgulayabilirler" dedi.

Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların ulaşımlarını güvenli şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla ülke genelinde trafik tedbirleri artırıldı.

EK ÖNLEMLER DEVREDE

Ankara-Konya kara yolundaki kontrol noktasında bayram tatili süresince gerçekleştirilecek denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Başkanlığı Denetleme Şube Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü Zafer Aydın, kazaların yoğunlaştığı 16 il ve 20 güzergahta ek önlemlerin devreye alındığını bildirdi.

Bayram tatilinde güvenli ulaşım için trafik tedbirleri artırıldı

Aydın, "19-23 Mart tarihleri arasında kara yoluna özel yük taşıma izin belgesiyle çıkabilen araçların kara yoluna çıkışı kısıtlandı bayram süresince. 21 Mart saat 16.00'dan 23 Mart saat 01.00'e kadar özellikle kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların özellikle Tekirdağ'dan Bursa'dan Bozhüyük'ten Sakarya, Yalova ve Ankara istikametinden İstanbul istikametine geçişi kısıtlandı. Bu çerçevede vatandaşlarımızın daha sakin bir trafik ortamında, güvenli şekilde İstanbul'a dönüşü bekleniyor." dedi.

Mezarlık ve alışveriş merkezleri gibi yoğun bölgelerde ilave önlemler alındığını kaydeden Aydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla D2 yetki belgeli otobüslerin ek seferlerle yolcu taşımacılığına destek vereceğini anlattı.

Bayram tatilinde güvenli ulaşım için trafik tedbirleri artırıldı

"OTOBÜS KAZALARI ÇOK İNCE BİR ÇİZGİMİZ"

Aydın, şehirler arası otobüs terminallerinde emniyet kemeri kullanımıyla ilgili anonsların aralıksız süreceğini belirterek, seyahat güvenliğinin en üst seviyede tutulacağını vurguladı.

Tedbirlerin 13-23 Mart arasındaki 11 günlük süreci kapsadığını aktaran Aydın, şunları kaydetti: "10 bin 867 ekip devriye ve toplamda 45 bin 694 personel ile bayram süresince trafik tedbirlerinde yer almış olacağız. Bayram süresince 9 ilde helikopter ile 81 ilde dron ile trafik denetimleri gerçekleştirilecek. Bunun dışında merkezden 75 tane polis başmüfettişi marifeti ile illerimizde alınan tedbirler yerinde incelenecek ve yine trafik başkanlığımızın 14 ekibi farklı tarihlerde tedbirlerin kontrolü maksadıyla güzergahtaki illerde bulunacaklar. Yine otobüs kazaları çok ince bir çizgimiz bu noktada bayram tatili süresince 896 personel de 1194 otobüs seferinde yolcu olarak sivil görevli polislerimiz seyahat edecek."

Bayram tatilinde güvenli ulaşım için trafik tedbirleri artırıldı

DENETİM NOKTALARI SORGULANABİLECEK

Aydın, vatandaşların zaman zaman gidecekleri güzergahlardaki denetim noktalarını merak ettiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: "İçişleri Bakanlığımızın web sayfasında yer alan bir uygulama ile gidilecek güzergah üzerinde toplamda kaç adet denetim gerçekleşeceğini sorgulayabilirler. Özellikle bir ceza yazmak için değil vatandaşlarımızın daha bilinçlenmesi, kurallara uygun hareket etmesi amacıyla denetimleri gerçekleştirdiğimizi bir kez daha hatırlatmak isteriz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayramda yola çıkacaklar dikkat! Artık tamamı sorgulanabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Mesut Vatansever Mesut Vatansever:
    İşte Devlet işte Emniyet ve Jandarma. Allah razı olsun sizlerden, önceleri görevini yapmıyorlar diyenler cezayı yiyince de söyleyecek yine bişeyler buldu. İnadına ….. 5 4 Yanıtla
  • Cenk Cenk:
    Tedbir değil de tebdili kıyafet Trafik cezaları desek daha doğru olur. 3 6 Yanıtla
  • btnjpg5v9g btnjpg5v9g:
    yazı yazıp siliyorum 3 2 Yanıtla
  • Kayra Can Kayra Can:
    her bayram vatandaşa zehir zemberek cezalar yağıyor. Vatandaşa kara bayram 3 2 Yanıtla
    akil çelik akil çelik:
    Allah korusun Trafik kazası çok olursa nerede bu devlet niye denetleme yapmıyor diye en başta senin gibi pravakatör ler bağırır Bu cezalar yalnızca TÜRKİYE de uygulanmıyor tüm dünyada uygulaniyor 0 0
  • Eyup BAYDERE Eyup BAYDERE:
    Gelsin paralar artık bir bakanlığın bütçesi bu bayramda çıkar. Ama gerçek şuki gerçek kural tanımazlar o kadar şeref yoksunuki adam tanpona kadar sıkıştırıyor polisin olduğu yerleri bildiği için orada sağa geçip yavaşlıyor. Daha sonra tekrar sola geçip yine araçları sıkıştırıyor. Bu şeref yoksunlarını tespit edilmezse aynı tas aynı hamam gider. Bence bir şekilde kamera olur sivil araç olur. Tespit edilmeli. 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement