Tunceli-Erzincan Kara Yolu 6 Gündür Kapalı! Kars'a Tren Seferleri de Yapılamıyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli-Erzincan Kara Yolu 6 Gündür Kapalı! Kars'a Tren Seferleri de Yapılamıyor

Tunceli-Erzincan Kara Yolu 6 Gündür Kapalı! Kars\'a Tren Seferleri de Yapılamıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine yapılan bombalı saldırı üzerine Kars tren seferleri iptal edildi. Tunceli-Erzincan arasındaki yol da 6 gündür kapalı.

05.08.2015 11:50  Güncelleme: 13:51

Tunceli- Erzincan arasındaki yol 6 günden bu yana kapalı. Bu iki ilden diğerine gitmek isteyenlerin alternatif olarak kullanabilecekleri yollar ise Elazığ ve Elazığ'ın Kovancılar ilçesi... Ancak bu durum, gidilecek mesafeyi 4 kata yakın artırıyor. Öte yandan benzer bir sorun ise Kars'taki tren seferlerinde de yaşanıyor. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine yapılan bombalı saldırı üzerine Kars tren seferlerini iptal edildi. Ankara'dan Sivas üzeri Erzurum'a gelen Doğu Ekspresi yolcuları, Kars'a minibüslerle taşınıyor.

TRENE BOMBALI SALDIRI

Sarıkamış ilçesine bağlı Soğanlı Mevkii'nde geçen 30 Temmuz günü Erzurum'dan Kars'a Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için boru taşıyan 44 bin 882 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin raylara döşediği bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Trenin lokomotif kısmındaki makine bölümünde hasar meydana gelirken, rayları kontrol ve onarım için bölgeye giden 4 demir yolu çalışanına teröristler ateş açtı. Açılan ateş sonucu yol çavuşu Nejdet İnanç da öldü.

TUNCELİ-ERZİNCAN ARASI 2,5 SAAT

Tunceli-Erzincan yolu 6 gündür kapalı. Her iki il arasında tek bir ulaşım aracı dahi kullanılamıyor. Normal zamanlarda, Tunceli'den Erzincan'a veya Erzincan'dan Tunceli'ye ortalama 2,5 saate gidilebiliyor.

ALTERNATİF ULAŞIM KOVANCILAR ÜZERİ

Ancak mevcut yol kapalı olduğu için alternatif bir yol kullanılabiliyor. Bu da, Erzincan'dan Kovancılar'a veya Elazığ'a giderek Tunceli'ye ulaşılabiliyor. Benzer şekilde Tunceli'den Erzincan'a gitmek isteyen bir kişi de aynı yolu kullanmak zorunda.

2,5 SAATLİK YOL 9 SAATE GİDİLEBİLİYOR

Alternatif olarak kullanılan yol ise ortalama 9 saat sürüyor. Hurriyet.com.tr'ye bilgi veren Erzincan ve Tunceli'de faaliyet gösteren otobüs firması yetkilileri, yolun ne zaman açılacağı konusunda ise bir bilgilerinin olmadığını aktardı. Aynı kaynaklar, kapalı yol nedeni ile yolcuların ciddi sorunlar yaşadığını kaydetti.

Alternatif olarak kullanılabilecek yollardan ilki şöyle: Erzincan'dan Erzurum'a; Erzurum'dan da ilçesi Çat'a, buradan da Bingöl Karlıova'ya gidiliyor. Karlıova'dan da Bingöl merkeze oradan da Kovancılar'a (Elazığ) gidiliyor. Kovancılar'dan da Tunceli'ye gidilebiliyor. Bu yol 6-6,5 saat kadar sürüyor.

Alternatif olarak kullanılan bir diğer yol ise şöyle: Erzincan-Sivas-Gürün-Malatya-Elazığ-Tunceli… Bu yıl ise 9-9,5 saat sürüyor.

VALİLİK: TUZAKLANMIŞ PATLAYICILAR VAR

Tunceli Valiliği ise dün yaptığı açıklamada, PKK'lıların beş gün önce yol kesip araçları yakmasının ardından kapanan Erzincan kara yolunda tuzaklanmış patlayıcılar bulunduğunu belirterek, kara yolunun bu nedenle kapalı olduğunu açıklamıştı.

KARS'A ULAŞIMI MİNÜBÜSLERLE SAĞLANIYOR

Bombalı saldırı üzerine TCDD, Kars tren seferlerini iptal etti. Ankara'dan Kırıkkale-Kayseri-Sivas ve Erzincan üzerinden Erzurum'a gelen Doğu Ekspresi yolcuları minibüslerle Kars'a gönderiliyor. Biletlerin daha önce satılması nedeniyle yolcuları mağdur etmemek için Erzurum-Kars arasını kara yolu ile sağladıklarını belirten yetkililer, "Erzurum-Kars arası trenle 9 lira. Biz kara yolu ile göndermek için kişi başına 25 lira ödüyoruz. Gişelerden Kars'a bilet satışını durdurduk. Vatandaşları mağdur etmemek için minibüslerle taşıyoruz." dedi.

YOLCULAR TEDİRGİN

Ailesi ile birlikte memleketine gittiğini anlatan 20 yaşındaki Recep Kaçan, terör saldırıları nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Erzurum'a yaklaştıkları sırada Kars yolcularının tren garı önünden araçla gönderileceği anonsun yapıldığını söyleyen Kaçan, "Trene yapılan bombalı saldırıyı televizyondan duyduk. Akrabalarımız yol boyunca arayıp 'neredesiniz?' diye endişe ediyor. Kara yolu ile ne olur onu da bilmiyoruz. Tedirginlik yaşıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli-Erzincan Kara Yolu 6 Gündür Kapalı! Kars'a Tren Seferleri de Yapılamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement