Burhanettin Bulut: "İnsanlar Isınmak İçin Sobalarda Araba Lastiği, Plastik Ne Bulursa Onu Yakıyor" - Son Dakika
Güncel

Burhanettin Bulut: "İnsanlar Isınmak İçin Sobalarda Araba Lastiği, Plastik Ne Bulursa Onu Yakıyor"

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Seyhan’da vatandaşların ısınmak için sobalarda araba lastiği ve plastik yakması nedeniyle hava kirliliği yaşandığına dikkat çekerek, “Sebebi şu anda yaşanan ekonomik kriz ve vatandaşın kömür, odun alamaması. Zaten doğalgaz yok, doğal gaz olsa bile kısmaya başladı insanlar. Elektrikli sobalar zaten kullanılmıyor. Eğer yoksulluğu, ekonomik krizi görmek istiyorsanız akşam saatlerinde Adana’nın Seyhan ilçesine herkesi çağırıyoruz. Yoksulluğu, fakirliği, sefaleti burada görün” dedi.

13.12.2022 12:06  Güncelleme: 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Seyhan'da vatandaşların ısınmak için sobalarda araba lastiği ve plastik yakması nedeniyle hava kirliliği yaşandığına dikkat çekerek, "Sebebi şu anda yaşanan ekonomik kriz ve vatandaşın kömür, odun alamaması. Zaten doğalgaz yok, doğal gaz olsa bile kısmaya başladı insanlar. Elektrikli sobalar zaten kullanılmıyor. Eğer yoksulluğu, ekonomik krizi görmek istiyorsanız akşam saatlerinde Adana'nın Seyhan ilçesine herkesi çağırıyoruz. Yoksulluğu, fakirliği, sefaleti burada görün" dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana'nın Seyhan ilçesine giderek yurttaşların yoksulluk nedeniyle plastik yakarak ısınmak zorunda kaldığına bunun da hava kirliliğine neden odluğuna dikkat çekti. Bulut, konuyla ilgili şunları söyledi:

"EĞER YOKSULLUĞU, EKONOMİK KRİZİ GÖRMEK İSTİYORSANIZ AKŞAM SAATLERİNDE ADANA'NIN SEYHAN İLÇESİNE HERKESİ ÇAĞIRIYORUZ"

"Burası Adana'nın Seyhan ilçesi, hava henüz karardı. Ancak gördüğünüz gibi zifiri karanlık hakim. Sebebi siyah toz bulutları. Adana'da havalar çok soğuyunca buna rastlıyorduk ama daha havalar soğumaya başlamadan Adana'nın üzerine bu siyah sis bulutu çöküveriyor. Sebebi şu anda yaşanan ekonomik kriz ve vatandaşın kömür, odun alamaması. Zaten doğal gaz yok, doğal gaz olsa bile kısmaya başladı insanlar. Elektrikli sobalar zaten kullanılmıyor. Eğer yoksulluğu, ekonomik krizi görmek istiyorsanız akşam saatlerinde Adana'nın Seyhan ilçesine herkesi çağırıyoruz. Yoksulluğu, fakirliği, sefaleti burada görün. Elektrik zamları zaten maaşı eritiyor, bir de ısınmak için elektrik yakma ihtimalleri yok. 1 torba kömür 150 lirayı geçmiş durumda. Odun zaten alınamaz halde. Böyle olunca da vatandaş kurduğu sobaya araba lastiği, plastik ne bulursa, ısınmak için evinde ne bulursa onu yakıyor. O da hava kirliliğine neden oluyor. Bu yoksulluk Adana'da hava kirliliğine neden olmuş durumda. Adana'nın Seyhan ilçesi hava kararmadan zifiri karanlığa bürünüyor."

"HAVA KİRLİLİĞİ 37 BİN ERKEN ÖLÜME NEDEN OLUYOR"

Ayrıca yaptığı yazılı açıklamada "1 ton kömür fiyatı 5 bin 600 TL, 1 ton sobalık odun fiyatı 2022 yılında 5 bin ile 7 bin 500 lira arasında değişiyor" bilgisini veren Bulut, hava kirliliğinin sağlık boyutuna da dikkat çekerek "Her yıl dünya çapında 7 milyon erken ölüme sebep olan hava kirliliği, günümüzde en önemli çevresel sağlık problemlerinden biri. Birleşmiş Milletler'in hazırladığı rapora göre Türkiye'de dış ortam hava kirliliği yılda yaklaşık 37 bin erken ölüme neden oluyor" dedi.

Burhanettin Bulut: "İnsanlar Isınmak İçin Sobalarda Araba Lastiği, Plastik Ne Bulursa Onu Yakıyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Burhanettin Bulut: 'İnsanlar Isınmak İçin Sobalarda Araba Lastiği, Plastik Ne Bulursa Onu Yakıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement