Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Eksi on dereceye aldırmadan banka önünde nöbet tuttularMALATYA'da başvuru önceliğine göre satılacak olan 79 TOKİ konutu için – 10 dereceye aldırmayan vatandaşlar banka önünden 2 gündür bekliyor.

28.11.2016 03:00

Eksi on dereceye aldırmadan banka önünde nöbet tuttular

MALATYA'da başvuru önceliğine göre satılacak olan 79 TOKİ konutu için – 10 dereceye aldırmayan vatandaşlar banka önünden 2 gündür bekliyor.

Malatya'da TOKİ tarafından, başvuru önceliğine göre satılacak olan 79 konut için vatandaşlar 2 gündür önünde bekliyor. Soğuk havaya aldırış etmeyen vatandaşlar bankanın açılmasına 48 saat kala kuyruğa girdi.

BATTANİYEYLE GELDİLER

90'lı yılındaki emeli maaşı kuyruğunu anımsatan görüntülerin oluştuğu Malatya'da bazı vatandaşlar araçlarının içerisinde beklerken bazıları ise battaniyelerini alarak bankanın önünden ayrılmadı. Tek umutları bir ev almak olan vatandaşlar termoslarda sıcak çay içerek ısınmaya çalıştı. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar – 20 derece olsa da beklemeye devam edeceklerini ifade ettiler. Soğuk havaya aldırış etmeden banka önündeki TOKİ kuyruğu sabah bankanın açılması ile son bulacak.

2 GÜNDÜR BANKA KUYRUĞUNDALAR

26 Kasım Cumartesi gününden sıraya giren bazı vatandaşlar ise 2 gündür kuyrukta olduklarını ifade ederek böyle bir şansı kaçırmak istemediklerini söylediler. Kendi aralarından buldukları yöntemle sıralarını kaybetmek istemeyen vatandaşlar aralarında liste oluşturarak banka camına astı. Araçlarının içerisinde ve banka kapısı önünde bekleyenlerin bazıları ise vardiyalı olarak bekleyişlerini sürdürüyor.

Devletin ve TOKİ'nin dar gelirlilere sunduğu imkandan faydalanmak için beklediklerini söyleyen Emir Kalkan, "Allahın İzni ile nasip ederse hayırlısıyla bir ev almayı düşünüyoruz. Cumartesinden beri bekliyoruz ve sabaha kadar bekleyeceğiz, ölüm hariç -10'da, -20'de olsa beklemeye devam" dedi.

"UYUMAK YOK, BEKLEYECEĞİZ BURADA"

Dünden beri beklediklerini ve sabaha kadar bekleyeceklerini ifade eden Uğur Sezer, "2 gün oldu bakın bu 3.güne girdik yarın sabah işte yani pazartesi sabah saat 09'da banka açılacak banka açılana kadar bekleyeceğiz, gelen ve bekleyen kişilerin isimlerini yazdık yapıya kendi imkanlarımızla, yanımıza da battaniye aldık oturuyoruz, uyumak yok bekleyeceğiz burada üşümemek beklemek için aldık battaniyeleri de" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Mikail PELİT/MALATYA,

=================================================

Çanakkale Boğazı'nda iki gemi çarpıştı

ÇANAKKALE Boğazı'nda, İtalyan bayraklı Grande Anversa isimli Ro-Ro gemisi ile Malta bayraklı Sider Capri isimli kuru yük gemisi çarpıştı.

İspanya'nın Valencia Limanı'ndan İzmit'in Autoport Limanı'na gitmekte olan 176 metre uzunluğundaki İtalyan bayraklı Grande Anversa isimli Ro-Ro gemisi ile Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Kıbrıs Rus Kesimi'nin Larnaca Limanı'na gitmekte olan 100 metre uzunluğundaki Malta bayraklı Sider Capri isimli kuru yük gemisi, saat 19.00'da Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişindeki Kumkale önlerinde çarpıştı.

Grande Anversa isimli geminin kaptanı, telsiz kanalından Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne çarpışmayla ilgili bilgi verdi. Çarpışma sonrası gemilerden denize sızıntı olup olmadığı ve hasar bulunup bulunmadığı belirlenmek üzere bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-4 römorkörü gönderildi.

İki gemi de kontroller için Karanlık Liman Mevkii'ne demir atmak üzere Kurtarma-4 römorkörü eşliğinde çekiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yapan gemilerden görüntü

Karanlık Liman Mevkii'nden görütü

Genel ve detay görüntü

(Kj, Haber-Kamera: Burak GEZEN/ ÇANAKKALE,

========================================

Bursa'da mobilya mağazasına giren otobüsün şoförü öldü

BURSA'da mobilya mağazasına çarpan otobüsün sürücü Fikret Tunalı hayatını kaybetti.

Kaza saat 23.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Küçük Sanayi Nilüfer Caddesinde meydana geldi. Üner Sokaktan Nilüfer caddesine çıkmak isteyen 63 yaşındaki Fikret Tunalı idaresindeki 16 SE 301 plakalı otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Mahmut Heper'e ait bebek mobilya mağazasına çarptı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ekipleri otobüs şoförü Tunalı'nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Çarpmanın etkisiyle iş yerinde maddi hasar meydana gelirken, kazanın gece olması olası faciayı önledi.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede herhangi bir fren izine rastlanmazken, şoför Tunalı'nın kazadan önce kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi. Tunalı'nın cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Kaza alanından detaylar

-Olay yeri inceleme ekipleri çalışırken

-Dağılan mobilya mağazası

-Detaylar

Mehmet İNAN/ BURSA, -

========================================

Bakan Avcı: Türkiye bugünleri aşacak (2)

BAKAN AVCI NİKAH ŞAHİDİ OLDU

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'de polis memuru Sedat Köksal ile Yasemin Öndoğan'ın nikah törenine katıldı.

Saffron Otel'de düzenlenen törende bakan Avcı genç çiftin nikah şahitliğini yaptı. Avcı, nikah cüzdanını geline vererek çifte mutluluklar diledi.

ESKİŞEHİR;

======================================================

Karabük'te kaza 2 yaralı

KARABÜK'te iki kamyon ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralanırken olay yerine giden 112 Acil ekibi de yola dökülen mazot nedeniyle kayarak yolda bekleyen TIR'a çarptı.

Kaza, Karabük - Zonguldak yolu üzerindeki Ören Köy mevkiinde meydana geldi. Zonguldak istikametine giden Uğur Özcan yönetimindeki 78 BZ 872 plakalı hafriyat kamyonu sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı yönden gelen sürücüsünün ismi belirlenemeyen aynı firmaya ait kamyona çarptı. Savrulan kamyon daha sonra da karşı şeritten gelen Ahmet Ağız yönetimindeki 06 TZB 29 plakalı kamyonete çarptı. Sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil ambulansı da kazanın ardından yola dökülen mazot nedeniyle kayarak TIR'ın dorsesine çarptı. Ambulansta görevli sağlık ekibi kazayı yara almadan atlatırken olay yerindeki yaralılara müdahale ettiler. Kazada yaralanan Uğur Özcan ile Ahmet Ağız olay yerine gelen 112 Acil ambulansı tarafından kaldırıldıkları Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Olay yerinden detaylar

TIR'ın dorsesine çarpan 112 Ambulansı

Sağlık ekiplerinin vatandaşlarla birlikte yaralı kamyonet sürücüsünü aracından çıkarması

Yaralı kamyonet sürücüsünün ambulansa taşınması

Kazaya karışan diğer hafriyat kamyonu ve sürücüsü ile röp

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/KARABÜK

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement