Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Dha Yurt Bülteni - 19

PKK'ya ait 4 odalı mağara bulundu IRAK'ın kuzeyindeki Nirva Seytu Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya ait kazısı devam eden 35 metre uzunluğunda 4 odalı mağara, bulunarak imha edildi.

23.06.2017 03:44

PKK'ya ait 4 odalı mağara bulundu

IRAK'ın kuzeyindeki Nirva Seytu Dağı bölgesinde, terör örgütü PKK'ya ait kazısı devam eden 35 metre uzunluğunda 4 odalı mağara, bulunarak imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan bilgilendirmede, Kuzey Irak'taki Nirva Seytu Dağı bölgesinde sürdürülen Şht. P. Yzb. Özgür ÖZEKİN-2 operasyonu kapsamında güvenlik güçlerinin arazi tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK'ya ait mağarayı tespit ettiği belirtildi. Henüz kazı aşamasındaki 35 metre uzunluğunda, 4 odalı mağarada yapılan aramada, 2 elektrikli hilti, 1 el arabası, 1 jeneratör ve patlayıcı düzenekleri ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler mağara imha edilirken, bölgedeki operasyonların devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

-Operasyondan ve araziden görüntüler

Haber: ANKARA,

====================================

Bakan Özlü: Teknoloji üreten Türkiye için seferberlik halindeyiz

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini belirterek, "Teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir Türkiye için seferberlik halindeyiz" dedi.

Bakan Özlü, Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde belediyenin düzenlediği iftar programında konuştu. Türkiye'nin birçok terör örgütüyle mücadele ettiğine dikkat çeken Bakan Özlü, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın, huzur içinde yaşamanın ve geleceğe yürümenin bedeli her zaman ağır olmuştur. Bereketli ve dualı bu topraklarda büyük olmak yetmez. Önemli olan ecdadımızın bin yıl önce yurt tuttuğu, vatan bellediği bu topraklar hiç şüphesiz anamızın ak sütü gibi helalimizdir. Çünkü Bizler hep birlikte çok bedeller ödedik, ödemeye devam ediyoruz" dedi.

Bugün de çok yönlü, çok cepheli, çok bileşenli bir mücadelenin içinde olduklarını söyleyen Bakan Özlü, "Bir yandan FETÖ ile, diğer yandan PKK ile, öbür taraftan PYD ile çetin bir mücadelenin içindeyiz. Söz konusu Türkiye olduğunda bütün düşmanlarımızın ortak hareket ettiği, şer ittifakları kurdukları, aynı şeytani planlar etrafında birleştiklerini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın, bunların hepsinin üstesinden Allah'ın izniyle geliriz. Yeterki birbirimize olan inancımıza ve bizi bir arada tutan değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmayı bilelim" diye konuştu.

Bakan Özlü, milletin ekmeğini büyütme çabası içinde olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Türkiye büyüyecek, istikrar sürecek, bilimi, teknolojisi, sanayisi büyümenin merkezi olacak. Tüm bunları büyümenin merkezine koyarak planlarımızı yapıyoruz. Teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir Türkiye için seferberlik halindeyiz. Ak Parti'nin de, Sayın Başbakanımızın da Sayın Cumhurbaşkanımızın da yegane gayesi 80 milyon vatandaşımızı huzurlu ve mutlu bir biçimde geleceğe taşımaktır. Türkiye büyüyor ve büyümeye devam edecek. Bütün engellemelere, yolumuza kurulan bütün bariyerlere rağmen Türkiye daha da büyüyecek, daha da gelişecek, daha da kalkınacak. Çocuklarımızın evrensel standartlarda yetişmesi, ufuklarının alabildiğine açık olması, her koşulda kendilerine güven duymaları adına çok yönlü projeleri hayata geçiriyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakan açıklama

-İftar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

======================================

Köpeğin idrar torbasındaki 11 taş ameliyatla alındı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde rahatsızlanıp veterinere götürülen köpeğin idrar torbasında irili ufaklı 11 taş olduğu belirlendi. Taşlar yapılan operasyonla çıkarılırken, hayvan da sağlığına kavuştu.

Kumluca'da sokaktan alıp sahiplendiği 'Jolie' adlı köpeği rahatsızlanan Aslıhan Düzgit, veterinere gitti. Veteriner hekim Mert Baylan tarafından yapılan muayenesinde hayvanın idrar torbasında taş olduğu tespit edildi. Taşlar nedeniyle idrarını yapamayan hayvanın ameliyat edilmesine karar verildi. Yaklaşık 1 saat süren operasyonun ardından Jolie'nin idrar torbasından irili ufaklı 11 taş çıkarıldı. İki gün gözetim altında tutulan hayvan taburcu edildi.

Hayvanın sağlığının iyi olduğunu anlatan veteriner hekim Mert Baylan, bu durumla ilk kez karşılaştığını anlatırken, Jolie'nin aralıklarla kontrolünün yapılacağını kaydetti.

Jolie'nin sahibi Aslıhan Düzgit de yaklaşık 10 gündür rahatsızlığı süren ve idrarından kan gelen hayvanın idrar torbasında taş olduğunu öğrenince çok şaşırdığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Veteriner hekim Mert Baylan'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya),

================================

AK Partili Başkan Hayla, sosyal medyadan istifasını açıkladı

DENİZLİ'nin Kale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla, partisinden istifa etti. Hayla, istifasını sosyal medya hesabı üzerinden, "Çok sevdiğim partimden istifa ediyorum" diyerek açıkladı.

Kale İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AK Parti'den istifa ettiğini bildirdi. 2014 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan ve belediye başkanı seçilen Hayla, yaptığı paylaşımda, "Saygıdeğer AK Parti camiası, şahsıma oy veren değerli seçmenlerimiz; gerekli gördüğüm lüzum üzerine affınıza sığınarak, çok sevdiğim partimden istifa ediyorum" dedi.

Haber: Ramazan ÇETİN/ KALE (Denizli),

================================

Evinin banyosunda ölü bulundu

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, kendisinden bir süredir haber alınamayan 64 yaşındaki Ali Osman, evinin banyosunda ölü bulundu.

Cumhuriyet Mahallesi 6709 Sokak'taki evinde yalnız yaşayan Ali Osman'dan bir süredir haber alamayan komşuları, bugün akşam saatlerinde merak edip eve girdi. Banyoda Ali Osman'ın cansız bedeniyle karşılaşan komşularının ihbarı üzerine polise haber verdi.

Gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Ali Osman'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

===============================

Bodrum'da korkutan yangın

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, arazide çıkan ve yerleşim yerlerini de tehdit eden yangında yaklaşık bir hektarlık otluk ve makilik alan kül oldu.

Eskiçeşme Mahallesi Osman Nuri Bilgin Caddesi'ndeki arazide akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına ilk müdahaleyi çevre sakinleri bahçe hortumları ile yaptı. Yangını söndüremeyen vatandaşlar durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangını yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına aldı.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement