Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)ALADAĞ FACİASI SANIKLARI, 182 GÜN SONRA HAKİM KARŞISINDA (1) ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasında, kusurlu oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 7 tutuklu...

30.05.2017 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ALADAĞ FACİASI SANIKLARI, 182 GÜN SONRA HAKİM KARŞISINDA (1)

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 öğrencinin de yaralandığı Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını faciasında, kusurlu oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 7 tutuklu sanık, facianın 182'nci gününde Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşma öncesi aileler ve çeşitli dernek ile sendikaların yanısıra CHP milletvekilleri adliye önünde protesto gösterisi ve konuşmalar yaptı. Duruşma başladığında mahkeme başkanı aileler ve diğer katılanların salona sığmayacağının anlaşıldığını, bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'na geçileceğini duyurarak, bu binaya geçildi. Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı, özel kız öğrenci yurdunda, elektrik kontağından yangın çıktı. Yurtta kalan eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in  kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü; 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden; 6'ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş hayatını kaybetti.

Bilirkişiler tarafından hazırlanan olay yeri inceleme tutanağında, yangına eskimiş olan elektrik şalterinin yol açtığı, tartışmalara neden olan yangın merdiveni kapısının kilitli değil ama kapı kolunun olmadığı, ayrıca yönetmelik dışına çıkılıp ısıya dayanıklı olmayan PVC kapı takıldığı, binanın Bayındırlık şartnamelerine uygun olmadığı, acil çıkış kapıları bulunmadığı, camların demirler kesilerek açılabildiği yer aldı.

7 SANIK TUTUKLANDI

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt yangınıyla ilgili olarak, kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Sanıkların bazıları ara kararla tahliye edilip, itiraz üzerine tekrar tutuklandı. 12 kişiye mezar olan yurt ise geçen ay içinde yıkıldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Aladağ İlçesi'ne en yakın Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Kozan Adliyesi'nde bugün görülmeye başlayan davaya çocuklarını kaybeden 10 aile müşteki sıfatıyla katıldı. Tutuklu sanıklar da geniş güvenlik önlemi altında tutuldukları cezaevinden duruşma salonuna getirildi. Haklarında taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların, kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçildi.

AİLELERE GENİŞ DESTEK

Aileler, ellerinde ölen çocuklarının adları yazılı pankartlarla adliyeye geldi. Sosyal Haklar Derneği üyeleri ile birlikte yürüyen acılı aileler, burada bazı CHP milletvekilleri, belediye başkanları, sendikalar, derneklerin temsilcileri ile buluştu.

Avukat Can Atalay topluluğa hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Bugün burada kaçak bir yurtta yaşları gereği hiç olmaması gereken, göz göre göre ölüme götürülen kız çocukların davası için buluştuk. Bugün burda, 2007'den beri değil yurt açmak, mevcut kamusal yurtları da kapatma siyaseti sonucunda Aladağ'da İlçe Milli Eğitim Müdürü ve yetkilileri tarafından kız çocuklarının Süleymancılar cemaatinin yurtlarına yönlendirilmesi sonucunda 11 kız çocuğumuzun ölümü nedeniyle buluştuk. Hayatımızda bu kadar  hile, desise bu kadar çirkinlik gördüğümüz, bu kadar örgütlü kötülük gördüğümüzü herkes bilsin.Duruşma salonunda da tek tek izah edeceğiz."

Kızını yangında kaybeden Zeliha Avcı, "Bu suçluların yakasını öbür dünyada da tutacağız. Devlet cezasını vermezse biz vereceğiz" dedikten sonra ağlamaya başladı.

Ahmet Yetim, "İki kızımden biri yaralı, birini kaybettim. Bunun için yollara çıktım." diye konuştu.

Faciada bir çocuğunu kaybeden Teslime Aydoğdu ise şunları söyledi: "Ben Tuba ile Neslihan'ın annesiyim. 2 kızım vardı o kaçak yurtta. Bu dünyada ben, ahrette Allah soracak hesabını onlardan. Hayatımın en kıymetli varlığını gasp edip göz göre göre yaktılar evladımı. Ben bunun sonuna kadar arkasındayım. Çocuğumuzun külünü bile göstermediler bize." Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur da " Ciddi bir sosyal cinayet oldu. Hukuk cinayeti olmaması için biz bu işe girdik. Çocuklarımızı karanlığa teslim etmemek için girdik. Bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Bundan sonra bu felaketer yaşanmasın diye buradayız.

Seyhan Belediye Başkanı: İnsanoğlunun diri diri yanarak ölmesi en büyük acıdır. Biz bu ailelere destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.TBMM Aladağ Komisyonu Üyesi Milletvekili Mustafa Balbay, diğer CHP Milletvekilleri Elif Salina, Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş da duruşmayı izledi.

ASLİ KUSURLU BULUNDU

Olayla ilgili hazırlanan 24 sayfalık iddianamede, gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle tutuklu şüpheliler Yurt müdürü Cumali Genç, yurt çalışanı Mahmut Deniz, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç asli kusurlu kabul edildi. Ayrıca yurdun denetlenmesini yapan Aladağ Kaymakamlığı'nda görevli 4 personelin de gerekli denetimi yapmadığı gerekçesiyle tali kusurlu olduğu belirtildi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN

Yangın sonrası alınan örnekler ve inceleme bulguları İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuvarlarına gönderildi. İncelemenin ardından itfaiye, yangın ve adli tıp uzmanlarından oluşan 3 kişilik uzman bilirkişi heyeti 19 sayfalık rapor hazırladı. Rapora göre yangın, elektrik tesisatında oluşan kısa devre ile 2 katta aynı anda başladı. Yurtta kullanılan ahşap ve yanmaya elverişli malzemeler nedeniyle yangın hızla yayılıp tüm binayı sardı. Tartışma konusu olan yangın kapıları ise dayanıksız PVC malzemeden yapıldığı belirlenirken 1'inci kat kapısı açılması imkansız, 2 ve 3'üncü kat kapıları ise yönetmeliğe aykırı bulundu.

KOMİSYON YENİ DÜZENLEMELER YAPTI

Yangın sonrası kurulan TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu da, bölgede incelemelerde bulunup ailelere görüşerek rapor hazırladı. Başkanlığını AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın yaptığı komisyon, yaptıkları incelemeler sonrası alınan kararları düzenledikleri toplantıda anlattı. Özel yurtların kurulması ve denetlenmesiyle ilgili yeni yönetmelik hazırlandığını belirten Sarı, "Kurum açma izinleri MEB tarafından, işyeri açma ve çalışma ruhsatları belediyeler tarafında düzenlenmekteyken, yeni yönetmelikte kurum, işyeri açma ve çalışma ruhsatı MEB tarafından düzenlenerek çift başlılık kaldırılacak. Kurucu ve kurucu temsilcileri de eğitim şartı aranmazken, lisans şartı getirildi. Yurt müdürü olacaklar bakanlık tarafından verilecek 120 saatlik eğitim programıyla sertifika alma zorunluluğu getirildi. Rehber öğretmen şartı getirildi. Öğrenci girişleri artık otomasyonla yapılarak, bakanlık öğrenci ve yurt personelini elektronik ortamda ulaşacak. Devam ve devamsızlık da görülecek. Kız- erkek karma yurt açılması, öğrencilerin özel yurtlarda ücretsiz kalması kaldırıldı. Özel yurtlar barınma amacı dışında kullanılmayacak. Kurum binaları her yıl öğretim yılı başlamadan yangın güvenliği, elektrik, ısınma sistemi, su ve gaz sistemi güvenliğiyle itfaiye ünitelerinin ilgili bölümleri mühendis odaları veya ilgili kurumlara yurt yönetimince kontrol edilecek. İç, dış duvarlar, tavanda ahşap ve yanma özelliği yüksek olan maddeler kullanılamayacak. Yangın çıkış kapısında şartlar aranmazken, bunun handikabını bu faciada çok defa zikrettik. Bundan sonra yangın merdivenleri ve açış yolları kapıları yangına karşı sağlam maddeden yapılacak. Acil çıkış kapıları dışarıdan açılamayan, içeriden kilitlenemeyen ve yangın alarmıyla açılacak. Evden bozma küçük binalara yurt kullanım izni verilirken şimdi en az 40 kontenjan şartı belirlendi. Bu kurumsallaşma adına önemli adım. Yönetim ve kuruculardan sabıka kaydı istenecek. Aladağ'da, barınma sorununa çözüm amacıyla afetede dayanıklı, çocukların sağlıklı ortamda barınacağı 250 kişilik yurt yapımı için 5 milyon 428 bin lira hibe finansman tahsisi yapıldı. İnşaat devam ediyor ve yeni öğretim yılı başında bizim de desteğimizle açılacaktır."

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Murat KİBRİTOĞLU/ KOZAN, (Adana),

==========================================================

DİYARBAKIR'DA 4 İLÇEDE 43 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ (EK)

2)59 KÖY VE MEZRADAKİ YASAK KALDIRILDI

Diyarbakır'da 28 Mayıs günü Lice, Hazro, Hani ve Dicle ilçelerine bağlı 59 köy ve mezrasında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı, 30 Mayıs günü saat: 07.00'da kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Lice, Hazro, Kocaköy ve Dicle ilçeleri mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör  örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice İlçesi'ne bağlı olan; Akçabudak Köyü,Örtülü Köyü, Ulucak Köyü, Saydamlı Köyü,  Kılıçlı Köyü, Yorulmaz Köyü, Güldiken Köyü, Üçdamlar Köyü, Baharlar Köyü, Bayırlı Köyü, Hedik Köyü, Tuzlaköy Köyü, Yamaçlı Köyü, Kıralan Köyü, Dernek Köyü, Konuklu Köyü, Yünlüce Köyü, Yaprakköy Köyü, Damar Köyü, Zümrüt Köyü, Kıpçık Köyü, Çıralı Köyü, Sığınak Köyü, Kıyıköy Köyü, Dallıca Köyü, Budak Köyü, Türeli Köyü, Tepe Köyü, Yolçatı Köyü, Dibekköy Köyü, Çağdaş Köyü, Arıklı Köyü, Serince Köyü, Kayacık Köyü, Uçarı Köyü, Ziyaret Köyü, Ortaç Köyü, Yalaza Köyü, Bağlan Köyü, Esenler Köyü, Çavundur Köyü, Dolunay Köyü, Kabakaya Köyü, Kutlu Köyü ve Oyuklu Köyü ile Mezraları, Hazro İlçesi'ne bağlı olan; Ormankaya Köyü, Çitlibahçe Köyü,Terdöken Köyü, Kırmataş Köyü, Kavaklıboğaz Köyü, Dadaş Köyü ve Sarıerik Köyü ile Mezraları, Kocaköy  İlçesine bağlı olan; Boyunlu Köyü, Gözebaşı Köyü, Tepecik Köyü, Dicle İlçesine bağlı olan; Kurşunlu Köyü, Taşağıl Köyü, Kırkpınar Köyü ve Kayıköy Köyü ile Mezralarında 28 Mayıs 2017 günü saat 18.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 30 Mayıs 2017 günü saat 07.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz."

DİYARBAKIR/DHA

============================================================

3)TÜRK AKIMI İÇİN GELEN DEV GEMİ, ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA

RUSYA'dan Türkiye'ye Karadeniz üzerinden doğalgaz sağlayacak Türk Akımı boru hattı inşaatı için Karadeniz'e doğru giden 444 metre uzunluğundaki 'Pioneering Spirit' adlı gemi, Çanakkale Boğazı'na ulaştı. Karadeniz'in en derin sularına boru hattı çekecek olan Malta Bayraklı dev geminin geçişi nedeniyle, Boğaz uluslararası deniz trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı.

Hollanda'nın Rotterdam Limanı'ndan Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa şehrine giden 403 bin 342 groston ağırlığında, 444 metre uzunluğunda ve 124 metre genişliğindeki Malta bayraklı 'Pioneering Spirit' adlı boru döşeme gemisi, üst düzey güvenlik önlemleri eşliğinde Çanakkale Boğazı geçişine başladı. Ege Denizi'nden saat 07.00'de boğaz girişi yapan dev boru döşeme gemisine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 4, 9 ve 10 römorkörleri ile 2 de hızlı tahlisiye botu, sahil güvenlik ekipleri ve deniz polisi eşlik ediyor. Güvenlik nedeniyle saat 04.00'ten itibaren çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatılan 36 mil uzunluğundaki Çanakkale Boğazı geçişini saat 13.00'te tamamlaması beklenen dev gemi, Marmara Denizi'ne açılarak yoluna devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde Gazprom kamu şirketi resmi sayfasından yapılan açıklamada, inşaat yüklenicisi olan Allseas'a ait Audacia gemisinin Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa şehri yakınında Türk Akımı için boruları suya indirmeye başladığı, Karadeniz'in derin sularına gelindiğinde ise boru döşeme işini 'Pioneering Spirit' adlı geminin üstleneceği belirtilmişti.

Öte yandan, Çanakkale- Kilitbahir ve Çanakkele- Eceabat feribot seferleri de geçiş için geçiçi olarak durduruldu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Geminin geçişinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

====================================================

(ÖZEL)

4)ORDULU ARICILAR MERDİVEN ALTI ÜRETİLEN BALLARDAN ŞİKAYETÇİ

ORDU Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ordulu gezginci arıcıların 112 ülkeden fazla bal üretimi yaptığını belirterek, "Üretim yapıyoruz ama merdiven altı üretim en büyük sıkıntımız. Türkiye'de maalesef merdiven altı üretimler bizim yaylada ürettiğimiz balların önüne geçtiö dedi.

TÜİK verilerine göre Türkiye'de 7 milyon arı kovanında yılda 105 bin ton bal üretimi gerçekleştiriliyor. Üretimin büyük bölümünü ise Ordulu gezginci arıcılar yapıyor. Yılda 16 bin 278 ton bal üretimiyle Türkiye'de birinci sırada yer alan Ordu'da,  yaklaşık 3 bin aktif arıcı 556 bin kovanda üretim gerçekleştiriyor. 33 ülkeye yılda 3 bin 623 ton civarında bal ihracatı gerçekleştiren Türkiye'de, en fazla ihracat ABD, Almanya ile Suudi Arabistan'a yapılıyor.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Ordulu gezginci arıcıların ürettiği bal miktarının ise dünyada 112 ülkeden daha fazla olduğunu söyledi. Bal üretimi yapan arıcıları, merdiven altı üretimlerin olumsuz yönde etkilediğini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan da bu konuda yardım beklediklerini belirten Çiftçi, "TÜİK rakamlarına göre Ordu, 112 ülkeden daha fazla bal üretiyor. Fakat üretim yapıyoruz ama merdiven altı üretim en büyük sıkıntımız. Türkiye'de maalesef merdiven altı üretimler bizim yaylada ürettiğimiz balların önüne geçti. Tarım Bakanlığı'ndan bu konuda yardım bekliyoruz. Merdiven altı üretimlerle hak ettiği mücadeleyle ürünümüzü gerçek fiyattan satarız.  Gerçek bal, arının yaptığı baldırö dedi.

İNSANLARI BAL YEMEYE ALIŞTIRMAMIZ LAZIM

Geçmişte televizyonlarda bal reklamlarının yapılmasıyla, gerçek olmayan balla insanların kandırıldığını, bunun sıkıntılarının da halen devam ettiğini vurgulayan Akın Çiftçi, "İnsanları bal yemeye alıştırmamız lazım. Televizyon reklamlarından doğan sıkıntılar var, geçmişte insanlar bunları gördüler. Bakanlığın bu konuda daha fazla çaba göstermesi lazım. Ayrıca bölgemizde bal dışında azda olsa arı sütü, polen üretimi de var. İnşallah bunları projelendiririz ve sayı artar.  Daha önce polen tuzağı dağıtımı olmuştu bu nedenle polen daha yaygın. Polen, arı sütü, propolis gibi diğer ürünlere çok yönelen yok. Bunlar farklı desteklemeyle olur. Mutlaka devletin farklı destek sunması lazımö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Akın Çiftçi ile röportaj

-Arıcılardan ve bal detay görüntü (arşiv görüntü)

(SÜRE: 04.31 Dk)  (BOYUT: 267 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN -ORDU-DHA

======================================================

5) ADANA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 11 GÖZALTI

ADANA'da uyuşturucu satıcılarına kent merkezinde yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınırken, 13 kilo 700 gram esrar, 62 gram kokain ve 1104 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirildi.

Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde uyuşturucu satıcıların adreslerini belirleyen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Asayiş, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinin desteğiyle sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Direnişin olabileceği adreslerin demir kapıları özel harekat polisleri tarafından koç başlarıyla kırılarak girildi. Özel eğitimli detektör köpeklerle 15 evde arama yapan ekipler, 11 kişiyi gözaltına alırken, 13 kilo 700 gram esrar, 62 gram kokain ve 1104 adet extacy uyuşturucu hap ele geçirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis araçlarının Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı

Polis araçlarının oprasyon noktasına gidişi

Baskın yapılacak evin önündeki özel harekat polisleri

Polisin kayı vurup "Aç polis" diye bağırması

Polislerin eve girişi

Polislerin merdivenden yukarı çıkması

Evin içindeki polislerden görüntü

Detektör köpeğin eve girişi

Binanın dış görüntüsü ve sokaktaki polis araçlarından görüntü

Evde gözaltına alınan şüphelinin polis aracına bindirilmesi

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmeleri

Genel ve detay görüntüler

Süre: 03'03" Boyut: 186 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================================================

6)ADANA MERKEZLİ 3 İLDE FETÖ OPERASYONU: 25 GÖZALTI

ADANA'da merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/YDY)yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 kişi gözaltın alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen fark meslek grupların çok sayıda kişinin adresine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekiplerince operasyon düzenlendi. Adana merkezli İstanbul ve Şanlıurfa da gerçekleşen operasyonda ekipler, 25 kişiyi gözaltına aldı. Adana'da gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer illerde alınan şüphelilerin ise aynı gün içinde Adana'ya getirileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli tıp biriminin dış görüntüsü

Şüphelilerin polis aracından indirilmeleri

Şaphelilerin sağlık kontrolüne getirilmeleri

Süre: 01'22" Boyut: 84 MB

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=======================================================

7)İKİNCİ ÇOCUĞUNU GÖREMEDEN KAZADA ÖLDÜ

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde oturan 38 yaşındaki Hakan Okudan, motosikletinin bir araçla çarpışması sonucu yaşamını yitirdi. Okudan'ın, kısa süre sonra 2'nci kez baba olmaya hazırlandığı belirtildi.

Kaza, dün saat 22.00 sıralarında D-400 karayolu Genpa kavşağında meydana geldi. 48 yaşındaki Fatih G. yönetimindeki 07 LIZ 52 plakalı hafif ticari araç ile Hakan Okudan yönetimindeki 07 YNK 33 plakalı motosiklet kavşakta çarpıştı. Kazada, kasksız motosiklet sürücüsü Hakan Okudan ağır yaralandı.

Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Hakan Okudan, ambulansla götürüldüğü Serik Devlet Hastanesi'ne müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Diğer sürücü Fatih G. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Serik'te kuruyemiş dükkanı işleten evli 1 çocuk babası Hakan Okudan'ın bir banka şubesinde çalışan eşinin 9 aylık hamile olduğu ve ikinci bebeklerini dünyaya getirmek için gün saydığı belirtildi. Hakan Okudan'ın, Serik Devlet Hastanesi'nde yapılacak otopsinin ardından bugün öğle vakti Serik Merkez Mezarlığı'na defnedileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerinden görüntüler

Araçların görüntüsü

Polislerin çalışması

Olay yerinden detay

Hakan Okudan'ın fotoğrafı

52.2 MB/// 01.37ö

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement