Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Hakkari'de 7 PKK'lı öldürüldüHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Piniçeken bölgesi yakınlarına düzenlene hava harekatında 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

28.06.2017 10:56

Hakkari'de 7 PKK'lı öldürüldü

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Piniçeken bölgesi yakınlarına düzenlene hava harekatında 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

Yüksekova'nın Pirinçeken bölgesi Kuzey Irak tarafında mağara önünde 7 PKK'lı teröristin görüntüsünün alınması üzerine IHA ile takibe alındı. Yapılan takibin ardından hava harekatı düzenlenerek uçaklarla bölge ateş altına alındı. Yapılan ateş sonucu 7 terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: HAKKARİ

===================================

Suruç'ta yakalanan teröristler suikast için gelmiş

SURİYE'nin Kobani kentinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen ve polisin düzenlediği operasyonla yakalanan PKK/PYD üyesi 4 teröristin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçleri ile Ak Partili yöneticilere yönelik suikast hazırlığı içerisinde oldukları öğrenildi.

Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Kobani kenti ile komşu olan Suruç'ta, geçen pazartesi günü sınırı yasa dışı yollardan geçerek Türkiye'ye gelen 4 terörist yakalandı. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalanan teröristlerin yanında 1 tabanca, 1 susturucu, 1 kalaşnikof tüfek, 420 gram plastik patlayıcı, 1 pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 roket başlığı, 2 telsiz, 24 elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler ele geçirildi. Güvenlik güçlerince soruya alınan teröristlerin Suriye'den terör örgütü tarafından suikast için Türkiye'ye gönderildiklerini söyledikleri öğrenildi. Teröristlerin Suruç'taki suikast hedeflerinin ise asker ve polisler ile Ak Partili yöneticilerin olduğu kaydedildi. Adları açıklanmayan teröristlerin sorgusunun devam ettiği Suruç ilçe merkezi ile sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Ele geçirilen malzemeler

Silah ve patlayıcılar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Lastiği patlayan minibüs otomobile çarptı: 16 yaralı

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nde, lastiği patlayan minibüs kontrolden çıkıp, taklalar attıktan sonra karşı yönden gelen otomobile çarptı. Kazada, minibüs ve otomobildeki 16 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Nurdağı- Gaziantep karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Nurdağı'ndan Gaziantep'e yolcu taşıyan Ömer Demir yönetimindeki 27 K 5056 plakalı minibüs, sol arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp takla attıktan sonra karşı yönden gelen Hasan Korkmaz yönetimindeki 27 KM 832 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücüler ile hurdaya dönen araçlardaki 14 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazanın bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Gaziantep ve Nurdağı'ndaki hastanelere taşındı Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan ikisinin hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Olay yeri

-  Devrilen minibüs ve otomobil

Jandarma ve polisin çalışması

Çevredeki kalabalık

Kapanan yol

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan TUNCER-GAZİANTEP-DHA)

============================================

Malatya'daki darbe girişimi davası duruşmasına devam

MALATYA'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 7'nci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın da bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 4'üncü duruşmasının ilk oturumu görülmeye başlandı. Sanıklar, duruşmanın yapıldığı salona alındı.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un  bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu 76 sanıklı davanın 4'üncü duruşması bu sabah başladı. Yakınca Spor Salonu'nda, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya 14 tutuklu sanık, elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarıyla getirildi. Sanıklar, salonun yan tarafına yanaşan cezaevi araçlarından indirilerek içeri alındı. Dönemin 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, 3'nci oturuma alınan ara kararla yeniden tutuklanan dönemin 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun duruşmada yer aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

=============================================

Altın Nar Festivali'ne renkli kortej

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kortejle başladı. Otel ve eğlence merkezlerinin animasyon ekipleri ve enduro motosikletlilerin de katıldığı kortej renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında sahneye çıkan şarkıcı Elif Buse Doğan ise sıcak hava ve nem nedeniyle konser sırasında baygınlık geçirdi.

Kemer Belediyesi tarafından 14'üncüsü düzenlenen Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali kortejle başladı. Kemer Ralli Alanı'ndan başlayan kortej Liman Caddesi'nden sonra ilçe stadında sona erdi. Korteje, Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, CHP Kemer İlçe Başkanı Erdem Cesur, sunucu Vatan Şaşmaz ve vatandaş katıldı.

Kortejde turistik tesislerin ve eğlence merkezlerinin yerli ve yabancı animasyon ekipleri Tır'lar üzerine gösteri yaptı. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü sporcuları da korteje eşlik etti.

SAHNEDE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı festivalin ilk gününde Türk Halk Müziği şarkıcısı Elif Buse Doğan konser verdi. Doğan, söylediği hareketli türkülerle konseri izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. Doğan, konserinin sonunda sıcak hava ve nem nedeniyle baygınlık geçirdi. Görevlilerin yardımıyla sahneden indirilen Doğan'a alanda hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Serum tedavisi uygulandığı belirtilen Doğan, daha sonra oteline geçti.

Doğan'dan sonra sahneye şarkıcı Alişan çıktı. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Alişan sevilen parçalarını seslendirdi. Alişan'a dinleyiciler de eşlik etti.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, geçen sene festivalin Ramazan Bayramı'na denk gelmesiyle yaklaşık 150 bin yerli misafirin Kemer'e geldiğini belirterek, bu sene ise Rus misafirlerin daha fazla olduğunu söyledi. Hem bayram hem de tatil dolayısıyla Kemer'e gelen misafirlerin sanatla buluşmalarını sağlamak istediklerini aktaran Gül, festivale gelen herkesin mutlu ayrılmasını istediklerini kaydetti.

Sunucu Vatan Şaşmaz da daha önce de Kemer'e geldiğini hatırlatarak, Kemer'i çok özlediğini, keyifli bir festival yaşayacaklarını anlattı.

Festival bugün Derya Uluğ ve Koray Avcı konserleriyle devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kortej başlangıcı

RÖP: Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül

Ciple geçen Vatan Şaşmaz

Vatan Şaşmaz açıklama

Kortejden detaylar

Küçük balonlar

Alişan sahnesi detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement