Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da (2) DAĞBAŞI ÜS BÖLGESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDUİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Çukurca Dağbaşı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

29.07.2017 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da (2)

DAĞBAŞI ÜS BÖLGESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Çukurca Dağbaşı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu twitter hesabından incelemelere ilişkin, "Hakkari Çukurca Dağbaşı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulunduk, sınırlarımızı koruyan kahraman evlatlarımızı ziyaret ettik. 8 şehit verdiğimiz, Kaletepe, Dağbaşı Üs Bölgesi'ndeyiz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, şehitler tepesi boş değil." açıklamasında bulundu.

Görüntü DÖkümü

------------------------

-Bakan Soylu'nun Çukurca Dağbaşı Üs Bölgesi'ndeki görüntüleri

-detaylar

Haber: YÜKSEKOVA (HAKKARİ

========================================

Sağlık Bakanı Demircan: Türkiye'yi  sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz

SAĞLIK Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye'yi aynı zamanda  yabancı sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye sağlıkta, sağlık endistürüsünde bir seviyeye gelmek zorunda bunuda yapabilecek güçteö dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Samsun'a geldi. İlk olarak partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Demircan, sağlık sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık cihazları tüketiminde pazar olmaktan çıkmak istediklerini söyleyen Bakan Demircan, "Biz sağlık alanında büyük hamleleri yaparken yapmakta olduğumuz büyük harcamaların ülkemizin sağlıktaki sanayi yöneden gelişmesininde önünü acacak şekilde yatırımlar yapmayı planlıyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'de üretebildiklerimizi kullanalım öncelikle. Türkiye'nin sanayisi gelişsin. Türkiye'de ki bu sektördeki sanayinin standardı yükselsin. Sadece iş tüketime değil, dışada ürün üretsinler. Üretemediklerimizi eğer dışardan alıyorsak mümkün mertebe o üretemediğimiz ürünü alma şartları arasına Türkiye'de üretilmesini, en azından Türkiye'de ortaklar bulunarak buraya navhav transferinin sağlanmasını, yani teknoloji transferinin sağlanmasını etkileyecek şekilde alımları yönlendirmek istiuoruz. Türkiye'yi aynı zamanda  yabancı sağlık cihazları tüketiminin pazarı olmaktan çıkarmak istiyoruz. Çünkü Türkiye sağlıkta, sağlık endistürüsünde bir seviyeye gelmek zorunda bunuda yapabilecek güçte. Bu ülkemizin hem istihdamına hemde dış ticaret açığına katkı sağlayacaktır. Bundan sonra biz sağlıkta ki gelişmelerimizimi sadece Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde Türkiye'yi bir sağlık markası haline getirecek çalışmalar yapacağızö dedi.

Türkiye'de sağlık endüstrisinin gelişmesinin mümkün olduğunu söyleyen Bakan Demircan, "Şu anda Samsun'un Bafra ilçesinde sağlık sanayi için OSB kuruldu. Bu OSB'de sektörde üretim yapan kardeşlerimiz bir araya gelecek. Aynı zamanda orada bir eğitim kurumuda kuruldu. Proje aşamaları bitti Milli Eğitim Bakanlığınca, orada istihdam edilecek teknik elemanlar, sabah okulda okuyacak öğleden sonra atölyelerde yada fabrikalarda  çalışacak. Hem gelişmesini sağlayacak hemde üretime katkı sağlayacak. Bu ucu açık bir gelişmedir. Bu yolda inşallah Türkiye iyi bir yol alırsa evlerde dahil atölyeler kurulur. Yani yarı mamül ürün  bu işi yapmak üzere yetiştirilmiş kişinin evine verilir istediği zaman istediği şekilde çalışır ve üretime katkı sağlar. DÜnya üzerinde böyle merkezler vardır. Bunların Türkiye'de olmaması için bir neden yoktur. Türkiye'de biz onlara gerektiği desteği verme noktasında çalışları yapacağız. Destekten önce engeli kaldıralım. Çünkü bu sanayi devlet desteğiyle oluşmadı. Bu sanayiye gönül veren teknik elemanlar ve ustalar böyle bir sanayi geliştirdiler. Batıdan örnekleri takip ederek bu sevindirici birşeydir. Türkiye'de sağlık endüstrisinin gelişmesi mümkündür. Diğer  bütün alanlarda ki destekler gibi onlarda desteklerini alsınlarö diye konuştu.

Görüntü dökümü

--------------------

-Bakan Demircan'ın salona gelmesi

-Bakan Demircan'ın açıklamaları

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN-

========================================

Sönmeyen yangınlarla ilgili personel eksikliğine dikkat çekti

İZMİR'in Menderes ilçesi'ndeki yangında 1000 hektar orman alanı ile 200 dönüm tarım arazisi zarar gördü, alevler 67 saatte kontrol altına alınabildi. Bayındır'daki 72 saat süren yangında da yaklaşık 500 hektarlık alan zarar gördü. Öz Orman İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamiyet Boyacı, zorlu arazi koşulları ve sert esen rüzgarın da çalışmaları zorlaştırdığı yangınların kısa sürede söndürülememesinde personel eksikliğinin etkisinin bulunduğunu söyledi. 2014 yılından beri emekli olan personelin yerine yenilerinin alınmadığını belirten Boyacı, "Eskiden 5 personelle giden arazözler 2-3 personelle gider oldu. 50 saat uyumayan çalışanlar var, büyük yorgunluk yaşanıyor" dedi.

Menderes'te geçen 1 Temmuz'da, kırık cam parçalarının mercek görevi görmesi nediniyle çıkan orman yangınında, 1000 hektarlık orman alanı ile 200 dönüm tarım arazisi kül oldu. Kentin en gür ormanlarının bulunduğu, İzmir'in akciğerleri olan alan kara kabusa döndü. Bayındır'da da 25 Temmuz Salı günü başlayan orman yangının genişlemesi ancak 18 Temmuz Cuma günü durduruldu. Yangının tehdit ettiği iki köydeki yaşlılar, engelliler, kadın ve çocuklar, tedbir için Turgutlu ilçe merkezine götürüldü. Zorlu arazi koşulları ve sert esen rüzgarın da etkisiyle, her iki yangının da kısa sürede söndürülememesi dikkat çekti.

SENDİKA BAŞKANINDAN ELEMAN YETERSİZLİĞİ ÇIKIŞI

Öz Orman İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamiyet Boyacı, İzmir'in en güzel ormanlarının yok olduğu iki yangının söndürme çalışmalarının uzun sürmesi konusunda, farklı bir noktaya dikkat çekti. 2014 yılından beri emekli olan personelin yerine yenilerinin alınmadığını söyleyen Hamiyet Boyacı, "Ekipmanlarımız çok iyi, işçi sayısı az. Yangınlara havadan müdahale ediliyor. Eskiden işçiler 2-3 grup halinde çalışıyordu. Şimdi ise bir grup üç gündür görevde, takviye ekipler geliyor ama gelen elemanda da performans düşüklüğü yaşanıyor. Yer ekipleri eskisi gibi değil. Önceki yıllarda arazözlerde 5 kişi yangına giderdi, şu anda bazılarının 2 kişiyle yola çıktıkları bile oluyor. Arazözlerde, hortumcu, tabancacı ayrıydı. Şimdi suyu basacak adam arazözün başında kalıyor, hortum mesafesi uzun oluyor. Hortumlar taşınmıyor, eleman yorgun. 50 saat uyumayan adamdan nasıl performans bekliyorsunuz? İnsan vücudunun dayanma durumunu belli. Bu durum kesinlikle eleman eksikliğinden kaynaklanıyor. Ekipmanlar var ama eleman az, ekipmanı kullanacak eleman, yok denilecek kadar az. 2014 yılında bizim 1875 üyemiz vardı, şimdi bu sayı 1445'lere indi. Bu da gerçeği gözler önüne seriyor" dedi.

Görüntü Dökümü

Öz Orman İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamiyet Boyacı ile röp

Haber: Taylan YILDIRIM -Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

==========================================

Devrilen motosikletin sürücüsü öldü

TEKIRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde 55 yaşındaki Hüseyin Özarda, kullandığı motosikletin yoldan çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada öldü.

Kaza, Malkara'nın Gönence Mahallesi'nde gece meydana geldi. Emekli ve 3 çocuk babası Hüseyin Özarda, sahibi olduğu hayvan çiftliğine giderken Meşatlık mevkiinde kullandığı motosikletin hakimiyetini kaybedince yoldan çıkıp devrildi. Çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Hüseyin Özarda'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Hüseyin Özarda'nın cesedi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Sağlık ekiplerinin olay yerinde Hüseyin Özarda'ya müdahalesi

-Jandarma ekiplerinin çalışması

-Ceset ve motosikletten detay

-Olay yerinden detay

-Hüseyin Özarda nın vesikalığı

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

================================================

Vatan Partisi, 'İncirlik'e el konulsun' kampanyası başlatacak

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti olarak eylül ayında 'İncirlik'e el konulsun, Habur Kapatılsın' kampanyası başlatıp Adana'daki İncirlik Üssü'ne yürüyeceklerini söyledi.

Partisinin Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Gültekin, ABD'nin PKK'ya verdiği silahların Türkiye ve bölge için tehdit oluşturduğunu ifade etti. ABD Ordusu'nun Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir iç savaş çıkacağının ön görüldüğünü aktaran Gültekin şunları öne sürdü:

"Söz konusu raporda ABD'nin Türkiye'de yaşanacak iç savaşa müdahale etmesi gerekeceği belirtilmiştir. Aslında Türkiye'nin toprak bütünlüğüne ve milli güvenliğine yönelik tehditler bağıra bağıra kendini gösteriyor. ABD, Mayıs ayından bu yana PKK'ya 700 TIR'ın üzerinde ağır silah vermiştir. Barzani, 25 Eylül tarihinde bağımsızlık referandumu yapacağını ilan etmiştir. İncirlik üssünden kalkan uçaklar PKK'nın önünü açmada kullanılmaktadır. Topraklarımızdaki üs teröre destek ve darbe üssü olarak faaliyetedir. Türkiye bu konuda tedbirler alması gereklidir. İncirlik üssüne derhal el konulmalıdır. Barzani yönetimi, yapacağını ilan ettiği referandumdan vazgeçmediği takdirde Habur sınır kapısının kapatılacağı ve Türkiye üzerinden petrol ticaretine son verileceği açıklanmalıdır. Avrupa Birliği'ne üyelik başvurusu çekilmeli ve komşularıyla Batı Asya Birliği'ni gerçekleştirmelidir. Vatan Partisi olarak 3 aydır sürdürdüğümüz kampanyayı daha güçlendirerek devam ettiriyoruz. Eylül ayı başında Adana'da büyük bir yürüyüş ve miting gerçekleştireceğiz. Bütün milletimizi, 'İncirlik'e el konulsun, Habur Kapatılsın' kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Toplantıya katılanlar

Mehmet Bedri Gültekin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN- Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-

=============================================

Mardin'de FETÖ'den 15 tutuklama

MARDİN merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 15'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 20 Temmuz tarihinde 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 43 şüphelinin getirildiği Mardin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandı. Adliyeye sevk edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen zanlılardan 15'i tutuklandı, 25'i adli kontrol şartıyla olmak üzere toplam 28 kişi ise serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 5 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber: MARDİN, -

========================================

Sahte estetikçiye 2 dava daha

ADANA'da dudak dolgusu ve botoks yaptığı, 1'i erkek, 4 kişinin hastanelik olması nedeniyle 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan 34 yaşındaki Soner Gülnaz hakkında 2 dava daha açıldı. Kendisini internetten 'Estetik uzmanı doktor' olarak tanıtan Gülnaz hakkında yeni açılan 'dolandırıcılık' ve taksirle yaralama' davalarında 12 yıla kadar hapis isteniyor.

Soner G. hakkında ilk olarak, dudak dolgusu yaptığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde hemşire, 22 yaşındaki Merve Keleş, 30 yaşındaki Z.U., alnına botoks işlemi yapılan 33 yaşındaki Güllü Sel ile ve eşi, 39 yaşındaki Celal Sel'in şikayetleri üzerine dava açıldı.

Soner Gülmaz, Adana 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a Muhalefet' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Bu davalar devam ederken, hemşire Merve Keleş ve Z.U.'nun uzlaşmayı kabul etmemesi üzerine 'Dolandırıcılık' ve 'taksirle yaralama' suçlarını kapsayan 2 iddianame daha hazırlanarak dosyalar, Adana 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme dolandırıcılıktan 10, taksirle yaralamadan 2 olmak üzere toplam 12 yıl hapis cezası istenen yeni iddianameleri kabul ederek, devam eden dava ile birleştirdi.

İddianamelerde 'sanığın kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtıp hileli hareketlerle müştekilerden haksız menfaat temin ederek dolandırıcılık suçunu işlediği, yaptığı usulsüz dudak dolgularıyla da yaralanmalarına neden olduğu' yer aldı. Soner G. hakkında son açılan davalarla birlikte toplam 17 yıla kadar hapis isteniyor.

Haber : ADANA,-

======================================

KAYSO Başkanı Büyüksimitçi : Yerli otomobilin yatırım yerinin mutlaka Kayseri olması gerekiyor

KAYSERİ Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (KAYSO) Mehmet Büyüksimitçi, Kasım ayında düzenlenecek Sanayi Odası başkanlık seçimine aday olduğunu söyledi. Büyüksimitçi, projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada da  "Yerli otomobilin yatırım yerinin mutlaka Kayseri olması gerekiyor diye konuştu.

Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Büyüksimitçi, yönetim kurulu ile yapılan istişare çalışması neticesinden yapılacak Kayseri Sanayi Odası başkanlık seçimine yeniden aday olduğu açıkladı. Büyüksimitçi, " Kayseri'de siyasiler, odalar, resmi kurumlar ve STK'lar ile koordinasyon içerisinde çalışmaya ülkemiz ve Kayserimiz için sorunların istişare edilebileceği platform oluşturulması gerekiyor. Bu amaçla öncelikli olarak meclis başkanımız ve başkanlık divanı ile yaptığımız görüşme neticesinde Kasım ayında yapılacak seçimde yeniden aday olduğumuzu açıklamak istiyorumö dedi.

Önümüzdeki dönem projeleri ve yerli otomobil üretimi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mehmet Büyüksimitçi, " Yerli otomobilin yatırım yerinin mutlaka Kayseri olması gerekiyor. Bunu ilk konuşmaya başladığımız öyle bir algı oluşturulmuş ki, ilk tepkiler üretim yerinin deniz kenarında, liman yakınında olması gerektiği şeklinde idi. Dünyada hiçbir gelişmiş ülkede böyle bir durum yok. Biz Kayseri'de tamamen elektrikli bir otomobil yapmak istiyoruz. Çünkü Dünyadaki rekabetten dolayı başarı sağlayacağımız kanaatindeyim. Kayseri'de pil üreten fabrikamız şuan da yerli otomobil konusunda araştırma yapmaktadır. Dünyadaki bazı otomobil fabrikalarının denize uzaklığı 800 kilometredir. Ben yerli otomobil üretimi konusunda çalışmalarımızı başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza dosya halinde ilettimö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-KAYSO Başkanı Büyüksimitci'nin konuşması

-Genel detay

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

=========================================

17 yaşındaki genç, 16 yaşındaki garsonu öldürdü

KASTAMONU'da oto yıkamacıda çalışan 17 yaşındaki E.K., kafede garson olarak çalışan 16 yaşındaki Ali Osman Duvar'ı bıçakla öldürdü.

Olay, gece saatlerinde Cebrail Mahallesi'nde Ali Osman Duvar'ın çalıştığı kafede meydana geldi. Aynı kıza ilgi duydukları ileri sürülen gençlerden E.K., ile Ali Osman Duvar'ın arası açıldı. Kafeye giden E.K., tartıştığı Ali Osman Duvar'ı yanında getirdiği bıçakla sırtından ve vücudunun çeşitli yerlerinden 3 kez bıçakladı. Ağır yaralanan Duvar, ambulansla Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Duvar, sabaha karşı hayatını kaybetti.

E.K. ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber: Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, -

===========================================

Kahramanmaraş'ta 6 motosiklet hırsızı yakalandı

KAHRAMANMARAŞ'ta motosiklet çalan 6 kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şüphelilerin motosikletleri çalma anları güvenlik kameraları ile kaydedildi.

Kentte son zamanlarda görülen motosiklet hırsızlıkları ile ilgili Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Hırsızlıkların meydana geldiği bölgelerde mobese ve güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alan ekipler, şüphelilerin kilitlerini kırarak çaldıkları motosikletleri değerinin çok altında sattığını belirledi. Çalışmalar sonunda motosikletlerin 6 kişi tarafından çalındığını saptayan polis, yaptığı operasyonla şüphelileri yakaladı. Sorguya alınan şüphelilerin ifadeleri üzerine 5 çalıntı mosotiklet de satıldıkları kişilerden alınıp sahiplerin teslim edildi. 6 kişinin sorguları ardından adliyeye sevk edileceği belirtilirken, motosikletleri alan kişiler hakkında da çalıntı eşyayı satın almaktan işlem yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Motosikletler

motosiklet parçaları

Motosikletlerin çalınma anı

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

============================================

Fokların dansı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bir tatil sitesinin önüne gelen üç Akdeniz foku, denizin içinde adeta dans ederek sahildeki tatilcilerin ve çocukların ilgisini çekti.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkii'ndeki Aratepe Sitesi sahiline gelen ikisi küçük biri büyük üç Akdeniz foku, tatilcilere keyifli anlar yaşattı. İskelede bulunan çocukların alkışlayarak sevinç çığlıkları ile izlediği Akdeniz fokları, iskelenin altında yaklaşık yarım saat kaldı. Su üstünde zıplayıp oynayan foklar renkli görüntüler ortaya çıkardı. Hürriyet yazarı ve TV programcısı Hacer Özil o anları cep telefonları ile kaydettiklerini belirterek, "Birden ortaya çıktılar, çok sevimliydiler. Özellikle çocuklar ilk kez Akdeniz foku gördükleri için çok şaşırdı. Fokların da keyfi yerindeydi. Buraları onların barınma ve yaşam alanları. Bu nedenle zaman zaman onları görüyoruz. Ama bugün bize adeta dans şov yaptılar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cep telefonları ile çekilen Akdeniz foklarından görüntü,

-Çocuklar alkışlayarak fokları izlerken görüntüsü.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=============================================

Çatal palmiyeye sahip çıkılsın

HATAY Büyükşehir Belediyesi'nin İskenderun'da devam eden battı-çıktı inşaatının ortasında kalan çatal palmiye ağacının koruma altına alınması istendi.

Bölge halkı, İskenderun'un simgesi haline gelen yelpaze yapraklı palmiye ağacının (Washingtonia Robusta) yaklaşık 50 yıllık olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı. Vatandaşlar ağacın battı-çıktı inşaatı nedeniyle zarar görmesinden endişe ettiklerini, yerinden sökülerek başka bir yere dikilmesini istediklerini dile getirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İskenderun da yapılan battı çıktı çalışması görüntüleri

Çatal palmiyeden görüntü

Vatandaş ile röp

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

===========================================

Eşek sütünün kilosu 100 lira oldu

BURSA'nın Orhaneli ilçesinde  bir çok hastalığa iyi gelen eşek sütünün kilosu 80 liradan 100 liraya yükseldi. Mehmet Biçer,  eşek sütünün pahalı olmasının satışlarını etkilediğini söyledi.

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'de Mehmet Biçer, beslediği 30 eşekten elde ettiği sütün kilosunu 80 liradan 100 liraya çıkardı. Bu işin zahnetli ve masraflı olduğunu söyleyen Mehmet Biçer, "Eşek sütü bir çok hastalığa iyi geliyor. Kanser hastalığında direnci artırdığını, bağışılkık sistemini güçlendirdiğini, astım ve bronşite iyi geldiğini, ateş düşürüp, balgam söktürdüğü biliniyor.  Kilosu 80 lira olan bu sütün litresini 100 liraya çıkardık. Müşterilerimiz rakamı öğrenince daha az almak ihtiyacı duyuyor. Bu da satışı olumsuz yönde etkiliyor" dedi

Bu sütün üretiminde 30 eşek ile gerçekleştirdikelrini belirten Mehmet Biçer, her bir hayvandan günde ortalama 1 kilo süt aldıklarını bunu ise işyerlerinde ve internet üzerinden sattıklarını sözlerine ekledi.

Haber: Faruk KAHRAMAN/ORHANELİ(Bursa)-

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement