Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -6

Dha Yurt Bülteni -6

Çanakkale'de 1.5 ton esrar ele geçirildiÇANAKKALE'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda 1.5 ton esrar ele geçirildi.

25.07.2017 13:27

Çanakkale'de 1.5 ton esrar ele geçirildi

ÇANAKKALE'nin Ezine ilçesinde düzenlenen operasyonda 1.5 ton esrar ele geçirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 07.00 sıralarında, Tavaklı İskelesi yakınlarındaki arazide 1.5 ton esrar buldu. Jandarma, uyuşturucu maddeyi bırakan kişi veya kişilerin yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=======================================

Batma tehlikesi geçiren yattaki 113 Suriyeli kurtarıldı

Yat kaptanı botla kaçmış

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 113 Suriyeli kaçağın içinde bulunduğu yat, aşırı yük nedeniyle su alarak batma tehlikesi geçirdi. Yattaki kaçaklar, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bugün saat 04.00 sıralarında, Seydikemer'in Kumluova Mahallesi açıklarındaki Özden Çayı mevkiinde bir motoryatın su aldığı ve batmak üzere olduğu ihbarını aldı. Olay yerine giden ekipler, kıyıdan 1 kilometre açıkta sürüklenen 20 metre uzunluğundaki 'Fan-Fin' isimli yata ulaştı. Su alan yatta yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 34'ü çocuk, 19'u kadın 113 Suriyeli kaçak bunduğu tespit edildi. Aşırı yük nedeniyle su aldığı ve batma tehlikesi geçirdiği belirlenen yattaki, Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalıştıkları sanılan kaçaklar, sahil güvenlik botuna bindirildi.

YAT KAPTANI BOTLA KAÇMIŞ

Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen kaçaklara su ve yiyecek ikram edildi. Olaya ilişkin ifadeleri alınan kaçaklar, yat kaptanın tekne su almaya başladıktan sonra bota binerek kaçtığını ileri sürdü. Sahil güvenlik ekipleri, jandarma ve polisle birlikte, kaçan yat kaptanının yakalanması için çalışma başlattı. Kaçakların işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan görüntü

-Kadın ve çocuk sığınmacıların görüntüsü

-Yere yatırılan bebeğin görüntüsü

-Batma tehlikesi geçiren yatın güvertesindeki sığınmacıların fotoğrafı

Haber-Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

====================================

Patlamanın nedeni şenlik için hazırlanan roket

ANTALYA'da evindeki proje deneyinde meydana gelen patlamada her iki eli bileğinden kopan 17 yaşındaki Altuğ Özışık, 5 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alındı. Özışık'ın, 20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için roket yapmaya çalıştığı kaydedildi.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahallesi 431 Sokak üzerindeki Peker Apartmanı 7'nci katında meydana geldi. TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık'ın oğlu Altuğ Özışık, hazırladığı bir projeyle ilgili akşam saatlerinde balkonda deney yapmaya başladı. Deney sırasında meydana gelen patlamada, Altuğ Özışık ile yanında bulunan annesi Hatice Özışık ile babası Tuncay Özışık yaralandı. Patlama üzerine adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada kendi imkanlarıyla binadan çıkan Özışık ailesi, en yakın özel hastaneye gitti. İki eli bileğinden kopan ve sol gözünden yaralanan Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hafif yaralı anne ve baba da aynı hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi.

'İKİ ELİNİ KAYBETTİ'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Özcanlı, hastanelerine yaralı getirilen Altuğ Özışık'ın dün gece ameliyata alındığını belirtti. Ameliyatın 5 saat sürdüğünü aktaran Prof. Dr. Haluk Özcanlı, tüm müdahaleye rağmen hastanın iki elini bileğinden kaybettiğini kaydetti. Prof. Dr. Özcanlı, "Ortopedi ameliyatından sonra sol gözüyle ilgili gereken tüm müdahale yapıldı. Sol gözün durumu zamanla belli olacak. Takip altında olacak. Gözün ardından plastik cerrahi ekibi yüzündeki doku yaralanmalarına müdahale etti. Şu anda hayati tehlikesi yok" dedi. Prof. Dr. Özcanlı, hastanın tedbir amacıyla tutulduğu yoğun bakımdan ilerleyen saatlerde çıkarılabileceğini söyledi.

ŞENLİK İÇİN ROKET YAPIYORLARMIŞ

Emniyet yetkilileri, Özışık ailesinin 27 Temmuz tarihinde Antalya Saklıkent'te düzenlenecek 20. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği için yakıtla havalanan bir roket yapmaya çalıştığını, patlamanın hangi aşamada yaşandığını henüz bilmediklerini söyledi. Yetkililer, ifadelerin ardından savcılık talimatına göre işlem yapılacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Bülent TATOĞULLARI- Erol AKKIR/ANTALYA, -

========================================

Tarihi anıta yazı yazılmasına tepki

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde Roma döneminde yapılan tarihi Kuşkayası Yol Anıtı'na yazı yazılması tepki çekti. Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, yazıyı yazanların tespiti için çalışma yaptıklarını söyleyerek, "Vatandaşlarımızdan böyle üzücü durumları gerçekleştirmemeleri rica ediyoruz" dedi.

Bartın-Amasra yolu üzerinde bulunan, M.S. 41-54 yıllarında yapılan ve Anadolu'nun tek yol anıtı olduğu belirtilen Kuşkayası Yol Anıtı'na kırmızı, siyah ve mavi renkte kalem ve boyalarla çeşitli yazılar yazıldı. Toga giyimli insan figürünün altına yazılan yazılar tepki çekti. İlçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan yol anıtının kirletilmesine Kaymakam Gökhan Gürbüzerol da tepki gösterdi.

Kaymakam Gürbüzerol, 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Amasra'nın korunması için hassasiyetle çalıştıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Kuşkayası Yol Anıtı bizler için çok önemli çünkü Anadolu'da yapılan tek yol anıtı. Kaymakamlık olarak turistlerimizin orada rahat rahat gezebilmesi amacıyla merdivenler ve ışıklandırmalar yaptık. Ama yol anıtına belki kasıtlı belki bilmeyerek, bu tür davranışlarda bulunan vatandaşlar olduğunu görüyoruz. Yazılan bu yazıların silinmesi için müze müdürlüğümüzde çalışma başlattık. Ayrıca yazıyı yazanların tespiti için de çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan böyle üzücü durumları gerçekleştirmemeleri rica ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Kuşkayası yol anıtı detay

-Vatandaşların kuşkayasını gezmesi

-Turistlerin tepkisi

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

========================================

Lüks villada tabancayla intihar

ANTALYA'da kereste ve içecek ticaretiyle uğraşan 34 yaşındaki Osman Borazanoğlu, tek başına yaşadığı villasında ölü olarak bulundu. Aile meclisi tarafından evlatlıktan reddedildiği belirtilen Borazanoğlu'nun tabancayla intihar ettiği ortaya çıktı.

Olay, sabah saatlerinde Döşemealtı İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi'de bulunan bir site içindeki villada meydana geldi. Kereste ve içecek ticaretiyle uğraşan ancak son günlerde işlerinin kötü gittiği belirtilen Osman Borazanoğlu'dan haber alamayan bir arkadaşı, oturduğu villaya gitti. Burada arkadaşının elinde tabancayla yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa süre içinde belirtilen adrese gelen ekipler, Osman Borazanoğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde parmak izi incelemesi yapan polis, Borazanoğlu'nun tabancası ile başına ateş etmek suretiyle intihar ederek yaşamına son verdiği tespit etti. Borazanoğlu'nun intihar öncesi ailesine hitaben, 'Beni aile meclisi olarak evlatlıktan 'ret' etmişsiniz. Ben de sizi bırakıp gidiyorum' diye not bıraktığı ortaya çıktı. Borazanoğlu'nun cenazesi yapılan incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Polis araçlarının görüntüsü

Ambulansın görüntüsü

Olayın olduğu yerin görüntüsü

Polisin çevrede çalışırken görüntü

Polis çalışanlardan bilgi alırken görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin görüntüsü

Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==========================================

25 liralık hesap yüzünden sakat kaldı, yardım bekliyor

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde garson olarak çalıştığı içkili lokantada 25 liralık hesaba itiraz eden müşterinin kolundan bıçaklayarak sakat bıraktığı 43 yaşındaki Hikmet Aslan iş bulamadığı için kirasını ödeyemediği ve bu nedenle sokaklar yatmaya başladığını söyleyerel, yardım beklediğini bildirdi.

Çorlu'da, geçen Şubat ayında garson olarak çalıştığı lokantada 25 liralık hesaba itiraz eden müşteri E.T. tarafından sağ kolunun altından bıçaklanarak yaralanması sonucu sakat kalan Hikmet Aslan, iş bulamadığı için zor günler geçirdiğini bildirdi. Hastanede 5 ay tedavi gördüğünü ve 2 ameliyat geçirdiğini belirten Aslan, "5 aydır çalışamıyorum. Kolum sakat, 2 tane ameliyat geçirdim. Kalp yetmezliği var, kimsem yok. 20 gündür sokaklarda yatıyorum. Gitmediğim, çalmadığım kapı kalmadı. Yardım istiyorum, herkes gibi yaşamak istiyorum, çalışmak istiyorum, kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyorum. Eşimden ayrıldım, 2 çocuğum var onların nafakalarını ödeyemiyorum. Aç bir şekilde sokaklarda geziyorum. Gerek yetkililerden gerekse yardımseverlerden, Allah rızası için yardım istiyorum. Başka çarem kalmadı" dedi. Hikmet Aslan, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hikmet Aslan Röp.

-Kolundan görüntü

Haber - Kamera Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

===============================================

Mersin'in çeri domatesi kazandırıyor

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, kahvaltı sofralarında ve salatalarda kullanılan, aroması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilen çeri domates, kilosu 4 liradan alıcı bulunca üreticilerin yüzünü güldürdü.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Çalışkaner, Kayacı Mahallesi'nde çeri domates üreticilerini ziyaret ederek üretim ve satışlar konusunda bilgiler aldı. 2 dönüm serada çeri domates üreticiliği yapan İlker Gezer, normal sera domatesinden 4 kat daha fazla paraya satılan domatesin üreticisini sevindirdiğini belirterek, "Benim geçimim domates üreticiliğine bağlı. Her yıl 5 dönüm serada domates üreticiliği yapıyorum. Daha önceleri serada normal domates üretiyordum ve masrafımı zor karşılıyordum. Şimdi aroması ve faydaları nedeniyle çeri domatesine talep çok fazla. Şuanda normal sera domatesi kilosu 1 liradan satılırken çeri domates serada 4 liradan satılıyor. Bütün üreticilere çeşit ve alternatif ürün yetiştirmelerini öneriyorum" dedi.

LÜKS OTELLER TALEP EDİYOR

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkan Vekili Ahmet Çalıkaner ise çeri domatesi özellikle lüks otellerin tercih ettiğini, kahvaltılarda ve salatalarda tüketildiğini söyledi. Çeri türünün aroması ve A vitamini deposu olması nedeniyle büyük talep gördüğünü belirten Çalıkaner, "İç piyasada ve ihracatta hiçbir zaman pazar sorunu olmayan üretiminde hiçbir ilaç kullanmadan ve tamamı organik olarak üretilen domates üreticilerini bu yıl oldukça sevindirdi. Kayacı'da yapılan üretimin 300 dönümünde çeri üreticiliği yapılmaktadır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çiftçi çeri domates toplarken

Domates üreticisi İlker Gezer ile röportaj

Domates kasaları görüntüsü

Kasada domates görüntüsü

EZO Meclis Başkan Vekili Ahmet Çalışkaner ile röportaj

Üretici Kadriye Gezer ile röportaj

Çeri domates görüntüsü

Domates üreticileri ellerinde domates kasaları ile toplu görüntü

Domates serası dışarıdan görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(MERSİN),

==============================================

OT yazarları Bodrumlular ile buluştu

OT Dergisi'nin sevilen yazarları D&R'ın düzenlediği imza ve yaz söyleşileri kapsamında Bodrumlularla buluştu. Gençlerin ilgi gösterdiği etkinlikte, yazarlar Ali Lidar, Başak Buğday, Birol Tezcan, Cemil Cahit Yavuz ve Tuna Kiremitçi okuyucuları için kitaplarını ve OT Dergi'yi imzaladı.

D&R Bodrum Milta Marina tarafından düzenlenen imza ve yaz söyleşileri kapsamında, OT Dergi'nin sevilen yazarları Ali Lidar, Başak Buğday, Birol Tezcan, Cemil Cahit Yavuz ve Tuna Kiremitçi Bodrum'a geldi. Marina Çarşısı'ndaki D&R Mağazası'nda yapılan söyleşi ve imza gününde yazarlar okuyucuları ile buluştu. Yazarlar son çıkan kitaplarını imzalarken, yazılarının yayınlandığı OT Dergi'yi de okuyucuları için imzaladı. Gençler, yazarlara kitaplarını imzalatırken hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi. Yazarlar gençlerle sıcak bir ortamda sohbet de etti. Yazar Ali Lidar, "OT Dergi'nin yaz buluşmaları kapsamında okuyucularla buluşuyoruz. 10 gün sürecek etkinlik Çanakkale'den başladı. Ayvalık ve Denizli'de okuyucularla buluştuktan sonra Bodrum'dayız. Programın devamında ise Marmaris, Antalya, Adana ve Mersin'de okuyucularla buluşacağız. Normal sezonda buluşamadığımız yerlere gidelim dedik. Çünkü buralarda çok fuar olmuyor. Kitapları dergileri imzalıyoruz. Genç bir okur kitlemiz var. Her gittiğimiz yerde gençler alaka gösteriyor, teşekkür ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yazarlardan görüntü,

-Hatıra fotoğrafı çektirenlerin görüntüleri,

-İmza etkinliğinden ve sohbet etmelerinden görüntü,

-Ali Lidar ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement