Gündem Özeti / 8 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 8 Mayıs 2014

Gündem Özeti / 8 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

08.05.2014 00:04

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan FidanÇankaya Köşkü'nde, ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/19.00/15.00/16.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyaret için Moldova'ya gidecek.

Çiçek, Moldova Meclis Başkanı Igor Korman ile bir araya gelecek. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çiçek ve Korman, ortak basın açıklaması yapacak.

Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timofti, Çiçek onuruna öğle yemeği verecek.

Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, Halk Topluşu Başkanı Dimitri Konstantinov ve yerel yöneticilerle görüşecek Çiçek, Korman ile devlet üniversitesinde konferansa katılacak.

Korman, Çiçek onuruna akşam yemeği verecek.

(Ankara/Kişinev/Komrat)

3- Başbakan Erdoğan, AK Parti büyükşehir belediye başkanları ile parti genel merkezinde değerlendirme toplantısına katılacak.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, MİT Müsteşarı Fidan ve Tanzanya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Bernard Membe'yi, Başbakanlık Resmi Konut'ta ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/16.00/15.00/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, inovasyon ve teknoloji merkezinin açılışına, Allgau Orient Rallisi'nin Türkiye-Ortadoğu etabının başlangıç törenine, Avrupa Caz Orkestrası 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri'ne ve resepsiyona katılacak.

(İstanbul/10.00/12.30/19.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ile TurkeyBuild Yapı Fuarı'nda ve "Open House" etkinliğinde bulunacak.

(İstanbul/10.00/13.30/17.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UMEM Beceri'10 Projesi'nin, protokol imza ve ödül törenine katılacak.

(Ankara/14.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, JW Marriott otelinde Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/12.30)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen Elektrik ve Enerji Bakanı Saleh Somae ile görüşecek.

(Ankara/16.30)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlıkta düzenlenen törenle Spor Tırları Projesi'ni başlatacak.

(Ankara/11.00)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Ticaret Odasının meclis toplantısına katılacak.

(İstanbul/13.30)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sürdürülebilir Büyüme İçin Tasarruf" konulu panele katılacak, ENSAR Vakfı Ekonomi Kulübü üyesi iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Ankara/11.00/19.30)

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Üniversitesi yeni kampüs alanı, TOKİ tarafından emekliler için yapılan konutlar, Kantar Köprüsü ve yeni fen lisesi binasında incelemelerde bulunacak, taziye ziyareti gerçekleştirecek.

(Batman/11.00)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması - Bu Benim Eserim Final Sergisi ile ödül törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iş merkezi ve "Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı"nın açılışında bulunacak.

(Afyonkarahisar/12.00/14.00)

12-  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Karaman Tanıtım Günleri"ne  katılacak.

(Ankara/11.30)

13- TBMM'den

Genel Kurul'da bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(14.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Büro Emekçileri Sendikasının 7. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, darbe karşıtları hakkında idam kararı verilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı sanayi üretim endeksi ile nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Genelkurmay Başkanlığınca planlanan, Deniz Aslanı-2014 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın fiili bölümü Ege Denizi'nde icra edilecek.

(İzmir)

2- Federal Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil, İstanbul Kültür Üniversitesinde "Hukuk Devleti ve Demokrasi" konulu konferans verecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde play-offlara kalan takımların temsilcilerinin katılımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın toplantıları yapılacak.

(İstanbul/11.00/12.00)

2- Spor ekonomisti Stefan Szymanski, Boğaziçi Üniversitesinde "Yakınsama ve Futbol" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/16.00)

3- Spor Toto Süper Lig'deki takımlar, 33. hafta maçlarının hazırlıklarını sürdürecek.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 8 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement