Güreşte Şampiyon Kahramanmaraş - Son Dakika
Güncel

Güreşte Şampiyon Kahramanmaraş

Güreşte Şampiyon Kahramanmaraş

92. Yıldönümü kutlama etkinleri bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslar arası Kurtuluş Turnuvası ile başladı.

07.02.2012 10:27

Kahramanmaraş dünyaya açıldı…

Kahramanmaraş'ta Olimpiyat rüzgarı!..

Kahramanmaraş, işgalden kurtuluşunun 92. Yıldönümü kutlama etkinleri bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslar arası Kurtuluş Turnuvası ile başladı. Olimpiyat etkinliklerini aratmayan güreş turnuvasına 16 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katıldı. Güreşler Batıpark Spor Salonu'nda 7 sıklette yapıldı. Seremoninin ardından adeta mini Olimpiyat şeklinde geçen mücadelelerde sporcular kıran kırana güreşler sergiledi… Vatandaşlar müsabakalara büyük ilgi gösterdi..

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Batıpark Spor Salonu'nun 60 yıldan beri hizmet verdiğine işaret ederken yeni tesislerin de müjdesini vatandaşlara paylaştı… Başkan Poyraz "16 ülkeden yaklaşık 200 güreşçi kardeşimiz var. Bunların arasında dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş çok değerli güreşçi kardeşlerimiz bulunmaktadır. Ata sporumuz olan güreşe büyük önem veriyoruz… 150 sporcumuzun bulunduğu Güreş takımımızı kurup başına da Dünya olimpiyat şampiyonu olan Harun Doğan kardeşimizi getirdik. Takımımız 1. Ligde mücadele ediyor... Şu anda güreş takımımızdan 3 arkadaşımız Londra Olimpiyatları kampına katıldı. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutlamak istiyorum. Olimpiyat etkinlikleri tadında tam 16 ülkeden 200 civarında sporcu ile yapılan bir organizasyonda emeği geçenleri kutluyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

Güreşlere AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ve çok sayıda siyaset ve sivil toplum mensupları katıldı… Programın onur konukları arasında ise Mekodonyalı Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu Şaban Tiriestina da takımı ile birlikte etkinliklere katılırak renk kattı…

Yapılan müsabakalar sonunda Kahramanmaraş Belediyesi 54 puanla takım halinde birinci olurken, 40 puanla Gürcistan ikinci, 28 puanla Rusya üçüncü ve 21 puanla Dağıstan dördüncü oldular. Kıran kırana geçen mücadeleler sonunda dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri takdim edildi…Bu arada Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a güreşe katkılarından dolayı GHSİM İl Müdürü Aliihsan Kabakcı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kafilesi birer plaket ve şilt verdiler.

GÜREŞ MÜSABAKASINA KATILAN ÜLKELER: İran, Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan, Moldova, Rusya, Dağıstan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ürdün, Adige, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Kazakistan, Yakutistan, Sırbistan ve Türkiye olmak üzere 120 Güreşçi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güreşte Şampiyon Kahramanmaraş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement