HSYK'dan Tutuklanan MİT TIR'ları Savcılarına Yargılama İzni - Son Dakika
Güncel

HSYK'dan Tutuklanan MİT TIR'ları Savcılarına Yargılama İzni

HSYK, MİT TIR'larının Hatay ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan ve tutuklanan Cumhuriyet savcıları için yargılama izni verdi.

04.06.2015 12:46  Güncelleme: 14:23

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Adana ve Hatay'da MİT TIR'larını durdurarak arama yapan dönemin Adana Cumhuriyet Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca ile dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu hakkında yargılama izni verdi.

SON SAVUNMALAR ALINACAK

Kurul, müfettişlerin meslekten ihraç talebine ilişkin olarak ise savcıların son savunmalarının alınmasını kararlaştırdı.

İDDİANAMELER TARSUS VE İSKENDERUN'DA HAZIRLANACAK

Buna göre, savcılar Bağrıyanık, Takcı, Şişman ve Karaca hakkındaki iddianame, Adana'ya en yakın yerdeki ağır ceza mahkemesi bulunan Tarsus Başsavcılığı'na, Kavalcıoğlu hakkındaki iddianame ise Kırıkhan'a en yakın yerdeki ağır ceza mahkemesinin bulunduğu İskenderun Başsavcılığı'na gönderilecek. Başsavcılıklar, yasa gereği dosyanın kendilerine gönderilmesinden itibaren 5 gün içerisinde iddianameyi hazırlayarak son soruşturma izni için Ağır Ceza mahkemesine gönderecek.

İDDİANAMELER YARGITAY'A GİDECEK

İddianameler daha sonra, 5 savcının da 1. sınıf yargı mensubu olmaları nedeniyle Yargıtay'a gidecek ve yargılama burada başlayacak.

KOMUTANLAR İÇİN DE YARGILAMA İZNİ

HSYK dönemin Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, dönemin Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erdal Yılmaz, dönemin Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ayvaz hakkında da yargılama izni verdi.

HSYK 2. DAİRE BAŞKANI MEHMET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Adalet duygusu gözetilmeden, başka amaçlar güdülerek yürütülen, yargısal yetkilerin karşı olduklarını yok etme amacıyla kullanıldığı soruşturmaların, toplumsal barış, huzur ve güveni olumsuz etkileyeceği, yargıya duyulan güven ve saygınlığı ortadan kaldıracağı tartışmasızdır." dedi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

ERGENEKON, BALYOZ GÖNDERMESİ

"Özellikle siyasi sonuçları olan dava ve soruşturmalarda karşı durduğunuz siyasi anlayışa zarar verdiğini düşünerek soruşturmadaki hukuksuzluğu, tarafgirliği, yetki aşımını görmezden gelmek, adalete yapılabilecek en büyük kötülük olacak ve muhakkaktır ki bu anlayış, gün gelecek toplumun her kesimine, her siyasi anlayışa adaletsizlik getirecektir. Yasa dışılığa, adalet ülküsü dışında hareket eden, hukuk zemininde kalmayan eylemlere göz yumulduğunda neler yaşandığını yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir, İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık.

HSYK 2. DAİRE'NİN AÇIKLAMASINDA "YARGIYA GÜVEN" VURGUSU

HSYK 2. Dairesi üyelerinin tümü kararlarını dosyadaki bilgi ve soruşturmanın ulaştığı sonuçları değerlendirip vicdani kanaatlerine göre vermektedir. Bizler verilen kararın, siyasi sonuçlarını değil, adalet, doğruluk, dürüstlük, yasallık ve hakkaniyeti gözetmekle mükellefiz. Tarihe ve millete karşı sorumluyuz. Adliyelerimizi müslim ve gayrimüslim, inanan, inanmayan her görüşten kişinin güvenle girdiği, huzur içinde çıktığı yerlere dönüştüreceğiz. Bağımsızlığının bilincinde tarafsız ve fedakar Türk hakimlerine güvenimiz tamdır."

HSYK\'dan Tutuklanan MİT TIR\'ları Savcılarına Yargılama İzni
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HSYK'dan Tutuklanan MİT TIR'ları Savcılarına Yargılama İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • VATANSEVER TÜRKİYELİ: TIRLARIN İCİNDE GIDA VE İLAC OLDUGUNU SÖYLÜYORLAR EGER DOGRUYSA BU KADAR KORKACAK NE VAR YASALARI NİYE ENGELLİYORSUNUR NİCİN TERÖRLE SUCLUYORSUNUZ YASALARI UYGULUYANLARA YÜRÜTME VE YASAMA BÖYLE YAPARSA VATANDAŞ NE YAPAR TIRLARIN İCİNDE SİLAH VARSA MUTLAKA ORTAYA CIKACAK BİRGÜN O ZAMAN KORKUN BEYLER KACACAK DELİK BULAMIYACAKSINIZ 7 HAZİRANDAN SONRA HARAMZADELERE DUYRULUR 62 0 Yanıtla
  • CEMİNAY: AZ KALDI AZ, ÇİFLİĞİNİZDEN UŞAKLARINIZLA BERABER GİDECEKSİNİZ.. 39 4 Yanıtla
  • HADİN ORDAN: CÜMLENİN SONUNDA NE SÖYLEMİŞ( Bağımsızlığının bilincinde tarafsız ve fedakar Türk hakimlerine güvenimiz tamdır.") İŞTE BURDA YANILDINIZ HSYK TAMAMEN HÜKÜMETTEN ALDIGI EMİRLERİ UYGULAYAN BİR YOZLAŞMIŞ KURUMDUR 6 13 Yanıtla
  • Bülent Ketenci: Tırların içinde silah yada insani yardım malzemesinin olması ne fark eder ki? Her ülke kendi güvenliği ve bekası için gizli faaliyetler yapabilir. Bu faaliyetlerde ülkelerin hakkıdır. Ayrıca bu faaliyetleri de ülkelerin istihbarat teşkilatları yapar. Bilmeyenler için söylüyorum bizim istihbarat teşkilatımıza da kusaca MİT derler. MİT in yaptığı gizli işleri de ifşa edenlere VATAN HAİNİ derler. Geisi fasa fiso... 11 6 Yanıtla
  • Adaletsiz adam kayırma partisi: Haramzadeler için yaşasın cehennem 12 4 Yanıtla
  • Her boz: Onurlu ve gururlu insanların Allah yanındadır ve yardımcısıdır 12 3 Yanıtla
  • Av.Mahmut Tanal: Bu karar tamamen siyasidir.Hukuki değil.Suç devlet Sırrı sayılamaz.Savcılar;Siyasi iktidardan talimat almazlar.Yürürlükte ki yasalara uygun görev yapmışlardır. 10 3 Yanıtla
  • Adil..: Şimdi sıra cumhuriyet gazetesi gnl..yayın yönetmeninde:)))) 6 5 Yanıtla
  • Afşin: Bunlara hicbir kamu görevi verilmemeli 3 6 Yanıtla
  • şarapçı: Yargıda savcı kalmadı yargılanmadık 6 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement