İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı

18.03.2026 15:38

İran'ın güneyinde bulunan Güney Pars doğal gaz sahası, ABD-İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda hedef alındı. Saldırılarda dünyanın en büyük doğalgaz sahasının 3'üncü ve 6'ıncı fazları ile Aseluye petrol rafinerisindeki bazı bölümler vuruldu. Saldırının ardından İran'dan Irak'a gaz akışının kesilmesi dikkat çekti.

İran'ın güneyinde yer alan Güney Pars doğalgaz sahasının bazı rafinelerinin ABD-İsrail saldırılarında hedef alındığı bildirildi.

İRAN'DA DOĞAL GAZ SAHASINA İHA SALDIRISI

Yarı resmi Mehr Haber Ajansının Petrol Bakanlığından aldığı bilgilere dayandırdığı habere göre, ABD-İsrail saldırısında dünyanın en büyük doğal gaz sahası olan Güney Pars doğalgaz sahası ABD-İsrail'in insansız hava araçlarıyla (İHA) vuruldu.

İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı

İKİ FAZ HEDEF ALINDI

Saldırılarda doğalgaz sahasının 3'üncü ve 6'ıncı fazlarının hedef alındığı belirtildi. Saldırıya ilişkin basına açıklama yapan Aseluyeh Kaymakamı İskender Pasalar, Güney Pars doğalgaz sahasındaki bazı alanların ABD-İsrail tarafından vurulduğunu bildirdi. Saldırının ardından İran'dan Irak'a gaz akışının kesilmesi dikkat çekti.

İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı

İRAN VE KATAR İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK

Yangının yayılmasını kontrol altına almak ve önlemek için bu vurulan alanlardaki faaliyetlerin durdurulduğunu aktaran Pasalar, "Durum kontrol altında ve Güney Pars ile Pars Özel Ekonomik Bölgesi itfaiyecileri yangını kontrol ediyor. Bir kriz yönetim merkezi kuruldu ve yardım sağlamak için gerekli önlemler alınıyor." dedi. İranlı yetkili, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı.

İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı

Basra Körfezi'nde yer alan ve dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri kabul edilen ve İran ve Katar arasında paylaşılan Güney Pars Doğalgaz Sahası, her iki ülkenin enerji ekonomisi açısından kritik öneme sahip bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran basını: Güney Pars doğalgaz rafineleri ABD-İsrail tarafından hedef alındı - Son Dakika


Advertisement