İstanbul'da denizden haç çıkarma töreni - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da denizden haç çıkarma töreni

İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni gerçekleştirildi. Katılımcılar haçı çıkarmak için birbirleriyle yarıştı.

06.01.2024 14:11  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

DUALAR EŞLİĞİNDE SAHİLE YÜRÜDÜLER

İstanbul'da, Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle bu yıl da ayin ve denizden haç çıkarma töreni yapıldı. Yeşilköy'deki Ayastefanos Kilisesi'nde yapılan ayinin ardından öğlen saatlerinde cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, kiliseden çıkarak dualar eşliğinde sahile doğru yürüdü.

İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlandı

"BU HAÇI DÖRDÜNCÜ ALIŞIM"

Sahilde okunan duaların ardından Derkon Metropoliti Apostol iskeleden haçı denize attı. Teknede bekleyenler haçı çıkarmak için denize atladı. Katılımcılar haçı çıkartmak için birbirleriyle yarıştı. Haça ulaşan ilk kişi olan Niko Aslaner "Atladığımdan beri ben alıyorum haçı, bu dördüncü alışım. Yatağımdan uyandırdılar, uyandım geldim. Bu sene yine ben aldım, güzel oldu" diye konuştu.

İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlandı

ORTAKÖY İSKELESİ'NDE HAÇ ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Beşiktaş, Ortaköy Ayios Fokas Rum Ortodoks Kilisesi'nde de ayin düzenlendi. Ayinin ardından ziyaretçiler haç atma törenini izlemek için Ortaköy İskelesi'nde toplandı. Yapılan duaların ardından ipe bağlanan haç 3 kez denize atılarak geri çekildi.

İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlandı
İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlandı
İstanbul'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü kutlandı
İstanbul\'da denizden haç çıkarma töreni
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da denizden haç çıkarma töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Eski Tüfek.: Kimseden çıt yok...manidar..:))) 24 12 Yanıtla
  • Bayram : İslam veya diyanetle ilgili bişi olsaydı içimizdeki bizden gözüküp bizden olmayanlar dinimize ve diyanete saldırgan açıklamalar yaparlardı bu kilise cemati ile. Ama şimdi tık yok. 11 1 Yanıtla
  • Bayram : iste tr de bızden gözüküp bizden olmayan bu cemaat dini değerlerimize saldırıda hep en önde yer alıyor, ortalıği karıştırmak pusuda bekleyenler bunlar. Volkan konak denen zat diyanete saldırdığı zaman bunlarda peş peşe her sayfada görüş yazıp dine saldıranlardır 6 1 Yanıtla
  • burak cihan: Bu sefer imamoğlu gelmemiş haç çıkarmaysa:) Kur'ân- ı kerim okudu ya malum seçim var. İlk seçimde de önce de Yasin-i şerif okudu dümenden sonra meyhanelerden çıktı. Neyse bidahaki haç merasimine katılır artık. 0 0 Yanıtla

Advertisement