İzmir Büyükşehir Belediyesi Arapça tabelaları kaldırdı - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi Arapça tabelaları kaldırdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konak ilçesine bağlı Basmane semtindeki Arapça tabelaları kaldırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mevzuat gereği bu tabelalara izin vermemeleri gerektiğini belirterek, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Zabıta ekipleri, Basmane'deki iş yerlerinin Arapça tabelalarını sökmeye başladı.

04.07.2023 19:55

KERİM UĞUR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Konak ilçesine bağlı Basmane semtindeki Arapça tabelaları kaldırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Biz, bir kamu kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Böyle bir mevzuat nedeniyle zaten bunlara izin vermememiz gerekiyor, biz de gereğini yapıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Basmane'de son dönemde sayıları hızla artan Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı. Ekipler, iş yerlerinin Arapça tabelalarını sökmeye başladı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Tunç Soyer, "Normal mevzuat uygulanıyor, tabelalarla ilgili. Bu, zaman zaman yaptığımız bir şey. Yani sonuçta biz, bir kamu kurumu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Böyle bir mevzuat nedeniyle zaten bunlara izin vermememiz gerekiyor, biz de gereğini yapıyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Arapça tabelaları kaldırdı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi Arapça tabelaları kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement