Kayseri Erciyesspor Faturayı 5 Futbolcuyu Kadro Dışı Bırakarak Kesti - Son Dakika
Güncel

Kayseri Erciyesspor Faturayı 5 Futbolcuyu Kadro Dışı Bırakarak Kesti

Kayseri Erciyesspor Faturayı 5 Futbolcuyu Kadro Dışı Bırakarak Kesti

SPOR Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada istediği başarıyı yakalayamayan Kayseri Erciyesspor, 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktı.

29.10.2013 13:30

Erciyesspor BAŞKANI HAKEMLERE DE YÜKLENDİ 11 PUANIMIZ ÇALINDI

Demet ÖZTÜRK KAYSERİ,(DHA)

SPOR Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada istediği başarıyı yakalayamayan Kayseri Erciyesspor, 5 futbolcuyu kadro dışı bıraktı. Gol umudu olarak transfer edilen ama 9 haftada 3 kırmızı kart gören Vleminckx'e ise ayrıca 40 bin Euro para cezası verildi. Kulüp Başkanı Ziya Eren, hakem hatalarının yer aldığı görüntüler eşliğinde 9 haftada hakem hatalarından kaybolan puanın 11 olduğunu öne sürerek Bizden başka 9 haftada 5 maçını Cuma ya da pazartesi oynayan takım yok diye tepki gösterdi.

FUTBOLCUN ÇİRKİNLİĞİ BÜYÜK TAKIMLARIN KORUNMASIPLA BAŞLIYOR

Hacı Boydak Kulüp Sosyal Tesisleri'nde Kulüp Başkanı Ziya Eren ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek ilk 9 hatayı değerlendirdi, 11 puanlarının hakem hatalarından kaybolduğunu iddia etti. Yayıncı kuruluştan alınan görüntülen eşliğinde hakem hatalarıyla kaybedilen puanları tek tek izleten Başkan Eren, Fenerbahçe maçında Caner'in pozisyonuyla ilgili,Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki, 'Yasin mahkeme başvursa, Caner kasten adam yaralamaktan ceza alır'dedi. Hadi hakemler bu pozisyonları veremiyor. Profesyonel Futbol Disiplin kurulu da mı görmüyor Türk kamuoyu ayağa kakıyor. Futbol Disiplin Kurulu'ndan ses yok. Bu insanlık suçu başka bir şey değil. Türk futbolunun kirlenmişliği ve çirkinleşmi büyük takımların korunmasıyla başlıyor. 3 takımı ayrı tutarsanız geri kalan 15 takımın hiçbir hükmü yok diye konuştu.

Görüntülerin ardından açıklamalarda bulunan Eren şunları söyledi Şu ana kadar 9 maç oynadık. İzlemiş olan sunumda 7 maçla ilgili görüntü izledik. Biraz önce de söyledim. 7 maçta oluşan hakem hatalarının maliyeti kaybedilen 11 puan. Sıralamadaki puanımız 6. Hakem hatasının ötesinde kasti olayların olduğunu düşünmek zorunda bırakılıyoruz. Yetkinizi kullanamıyor pozisyonları göremiyor, rakip takımlar büyük olunca korkuyorsanız ne işiniz var o sahada. Hak etmeyen adama hak etmediği unvan verilmiş oluyor. Oynadığımız 9 maçın 7'sinde inşallah başka düşünce yoktur. Takımımız üzerine inşallah başka oyunlar oynanmak istenmiyodur. 2006-2007 sezonundan beri yöneticilik yapıyorum. Ara verdiğim dönemler olmuşsa da hiçbir zaman bu tür toplantı yapmak zorunda kalmadım. Ama öncelikle toplantının amacı hiçbir mazeretin arkasına sığınmak, olayları hakem hatalarına bağlamak gibi düşüncemiz asla yok. Ama size karşı yapılan olumsuzluk ve haksızlık devamlılık arzeder, yıldırma, psikolojinizi bozma ve direk sonuca yansıyorsa feryat etmemek büyük suç ve camiaya yapılan saygısızlıktır. Erciyessporumuz yöneticiliğini yaptığım dönemde Türkiye'ye örnek kulüp olarak anılmıştır. Teknik adam ve futbolcuların can ata ata gelme arzusunda olduğu kulüp olmuştur. Başta devletimize, daha sonra teknik direktör, futbolcu ve çalışanına gününde ödemesini yapan, ulusal lisansını alan her türlü vecibesini yerine getiren kulüp olmuştur. Suskunluğumuz bilmemekten değil, seçilmiş olan federasyona olan saygımızdan olduğunun bilinmesini istiyoruz. Fakat sabrın tükendiği, bardağın taştığı bugün itibarıyla sözün bittiği yerdeyiz.

ERCİYESSPOR'UN PAZARTESİ YA DA CUMA İSYANI

Kulüp Başkanı Ziya Eren, Erciyesspor'dan başka Cuma ve pazartesi toplam 5 maç oynayan başka takım olmadığını da öne sürerek, 9 maçın 3'ünü Cuma, 2'sini pazartesi oynadıklarını anımsattı. Başkan Eren, şöyle devam etti. Kayseri derbisini pazartesi oynadık. Evet, taraftar sıkıntımız olduğu söyleniyor. Lütfen sayın Federasyon maç planlaması yaparken seyirci sıkıntısı çeken takımız. Herey mi bize tesadüf ediyor. Önümüzdeki oynayacağımız 3 maçtan Kasımpaşa Cumartesi, Elazığ maçı Cuma, Gençlerbirliği pazar. Cuma maçına çıkmayan birçok kulüp var. Şartlar bu olmasına rağmen iyi niyetimizi kaybetmek istemiyoruz. Valimiz, Belediye Başkanlarımız, STK'lar ve basın ile taraftarımıza seslenmek istiyorum; Lütfen Kayseri Erciyesspor ve zulüm gören, eziyet gören Anadolu takımlarını yalnız bırakmayın. TFF, MHK ve PFDK'ye maille sesimizi duyuralım. Aksi takdirde biz sesimizi duyurmadığımız, beyfendiliğimizi bozmadığımız sürece üstümüze gelmeye devam edecek.

Gerekiyorsa hep birlikte yürüyelim.Bu sunumlardan sonra da eğer görevlerini yapmayacaklarsa gereğini yapsınlar

Sivasspor ile oynanan maç sonrasında oldukça moralsiz olan Kayseri Erciyesspor'da yönetim, radikal karar aldı. Yönetim, Fuat Çapa'nın da raporu doğrultusunda Çaykur Rizespor, Torku Konya ve Sivasspor maçlarında kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan golcü futbolcu Bjorn Vleminckx, Sinan Kaloğlu, Ziri Hammar, Ekrem Ekşioğlu ve Erhan Güven'i süresiz kadro dışı bırakarak A2 takımına gönderdi. Ayrıca, İbricic, Hammar ve Traore ise tatilden geç döndükleri için ertelenen para cezalarını yürürlüğe koydu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Erciyesspor Faturayı 5 Futbolcuyu Kadro Dışı Bırakarak Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement