Kemal Batmaz'a Göre Adil Öksüz ile Beraber Görüntülenmesi "Tesadüf" - Son Dakika
Güncel

Kemal Batmaz'a Göre Adil Öksüz ile Beraber Görüntülenmesi "Tesadüf"

Kemal Batmaz\'a Göre Adil Öksüz ile Beraber Görüntülenmesi "Tesadüf"

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin sivil yönetici şüphelilerinden olan Kemal Batmaz ifadesinde, örgütün “Hava Kuvvetleri imamı” olan Adil Öksüz’ü tanımadığını, Atatürk Havalimanı’nda birlikte yürürken ve sohbet ederken çekilen görüntülerin tesadüf olduğunu öne sürdü.

31.03.2017 23:20

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin sivil yönetici şüphelilerinden olan Kemal Batmaz ifadesinde, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olan Adil Öksüz'ü tanımadığını, Atatürk Havalimanı'nda birlikte yürürken ve sohbet ederken çekilen görüntülerin tesadüf olduğunu öne sürdü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlerle ilgili hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianamede, darbe girişiminde rol aldığı belirtilen sivil şüphelilerden Kemal Batmaz'ın ifadesine yer verildi. Batmaz, ifadesinde İstanbul'da emlakçılık işi ile uğraştığını, eşi ve çocuklarının Nevşehir'e memlekete gittiğini, kendisinin de 15 Temmuz Cuma günü ailesini ziyarete gitmeyi planladığını söyledi. Batmaz, şüphelilerden Harun Biniş'in kendisini aradığını belirterek, "Nevşehir'e çocuklarımın yanına gideceğimi söyledim. O da bana 'Ankara üzerinden geçeceksen bir miktar param var. Bana arsa bakalım bana yardımcı ol' dedi. Onunla Çayyolu'nda buluştuk. O yerleri gösterecekti. Ben de gösterdikleri yerlerin piyasa değerini araştıracaktım" diye konuştu.

Batmaz, Biniş ile Kazan'a gittiklerini, Çayyolu'nda Biniş ile görüşecekken darbe teşebbüsünden haberi olduğunu savundu. Batmaz, "Hükümetin ve Cumhurbaşkanının güçlü olduğunu, teşebbüsün çok bir şey ifade etmeyeceğini yorumladım. Kazan'da bizi jandarma çevirdi. Kazan'a ticari taksi ile gittik. Benim aracımda hafif bir arıza vardı. Herhangi bir FETÖ terör örgütü ile bağlantım yoktur" dedi.

ByLock kullanmıyormuş

16 Temmuz 2016 tarihinde öğleye doğru Kazan yolu üzerinde Harun Biniş ile birlikte yakalandığını anlatan Batmaz, arabaya bindirildikleri sırada yanında siyah küçük el çantası olduğunu, bindirildikleri sırada çantayı düşürdüğünü ve telefonunun da o çantanın içinde olduğunu iddia ederek, telefonunda ByLock, Eagle, Tango gibi şifreli mesajlaşma programlarından hiçbirinin yüklü olmadığını savundu.

"Akıncı Üssü'ne hiç gitmedim, Adil Öksüz'ü tanımıyorum"

Batmaz, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini, Akıncı Üssü'nün neresi olduğunu dahi bilmediğini savundu. Ankara'ya sabah 09.00 sıralarında geldiğini daha öncesinde Ankara'ya hiç gelmediğini anlatan Batmaz, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz'ü tanımadığını iddia etti. Batmaz, Öksüz ile hiç görüşmediğini, herhangi bir yerde de seyahat etmediğini savundu.

Gülen'i de basından tanıyormuş

Terör örgütü lideri Fetullah Gülen'i basından tanıdığını iddia eden Batmaz, Gülen ile hiç görüşmediğini, kağıt ithalatı yaptığı için ABD'ye sık gittiğini, ancak kaç kez gittiğini hatırlamadığını söyledi.

Öksüz ile aynı uçakta olmaları "tesadüf"

Batmaz, 11 Temmuz ve 12 Temmuz 2016 tarihlerinde şüphelilerden Öksüz ile aynı uçakta bulunduğunun belirlendiğinin sorulması üzerine, "Ben Adil Öksüz'ü tanımadığımı söyledim. Adil Öksüz ile birlikte darbeden hemen önce 11.07.2016 tarihinde Amerika'ya gitmem ve 12.07.2016 tarihinde Amerika'dan Adil Öksüz ile birlikte aynı uçakta bulunmam tesadüftür. Ben döndüğüm uçakta Adil Öksüz'ün olduğunu bilmiyordum, kendisiyle hiç karşılaşmadım. Uçaktan indikten sonra konuşmuşluğum, görüşmüşlüğüm yoktur" cevabını verdi.

"Puan yüklerken denk gelmiş olabiliriz"

Atatürk Havalimanı kameralarından alınan 9 adet fotoğrafın gösterilmesi üzerine ise Batmaz, "Miles and miles puanı yüklenmesi için işlem yapılması gerekiyor, bu işlem nedeniyle Adil Öksüz ile peş peşe denk gelmiş olabiliriz. Bu bir tesadüftür, ben kendisini tanımıyorum. Darbeden sonra cezaevinde iken hakkında basında haberler çıkınca kendisini tanıdım. Darbe öncesinde Adil Öksüz'ü tanımıyorum. Kendisiyle herhangi bir telefon ve e-mail irtibatı olamaz" iddiasında bulundu.

Gülen'i terör örgütü lideri olarak görüyor

FETÖ lideri Gülen'i bizzat tanımadığını, medyadan tanıdığını savunan Batmaz, "Başlangıçta samimi olarak başlayan bir yapının ancak zaman ilerledikçe sekülerleşen, sekülerleştikçe de bazı sorunlara neden olan bir yapının başı olarak görüyorum. Ben Fetullah Gülen hareketini 2014 sonu 2015 başı itibariyle örgüt olarak görmeye başladım. Kaynak Holding'ten ayrıldım. Mehmet Sungur ile ortaklığımdan ayrıldım, Bank Asya emekliliğimi iptal ettirdim. Bugün itibari ile terör örgütü olarak görüyorum. Dolayısıyla Fetullah Gülen de terör örgütünün başıdır ve teröristtir. Ben FETÖ üyesi değilim. Darbenin planlanmasına katılmadım. Organizasyonunda da görev almadım. Silahlı Kuvvetlerden tanıdığım asker yoktur. Kimsenin abisi değilim. Genelkurmay'da ya da herhangi bir komutanlıkta görevim yoktur" ifadelerini kullandı.

Batmaz, Adil Öksüz'ün kayınbiraderi olan Abdulhadi Yıldırım'ı tanıdığını ancak Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu bilmediğini öne sürdü. Batmaz, 15 Temmuz saat 21.50 ile 16 Temmuz saat 01.12 saatleri arasında Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'nun koridorunda bulunan kamera görüntülerinde görülen kişinin kendisi olmadığını savundu.

Batmaz, 13 Temmuz 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile görüldüğü fotoğraf ve videoların tekrardan izlettirilmesi esnasında, "Bu videoları ayrı ayrı izledim. Adil Öksüz ile birlikte görüntülerde yan yana yürüyor olmamız tesadüftür. Ayrıca Adil Öksüz bavulunu kontrol ederken bir arada oluşumuz ve bir şeyler konuşuyor olmamız tesadüftür. Belki bir şey sormuş ben de cevaplamış olabilirim. Ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum, konuşup konuşmadığımızı da hatırlamıyorum. Bu görüntüler benim Adil Öksüz ile tanıştığımı göstermez" diye konuştu.

Öksüz ile 925 kez görüştüğünü hatırlamadı

Batmaz, Adil Öksüz ile 2010 yılı itibari ile telefondan 925 kez görüşme yaptığının belirlendiğinin sorulması üzerine bunu da "hatırlamadığını" öne sürdü. Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile 2010 yılından bu yana yaptığı bin 100 telefon görüşmesinin tespit edilmesine ise, "Ben Adil Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu öğrendiğim Abdulhadi Yıldırım ile yaklaşık 8-10 yıldır tanışırım. Fakat Adil Öksüz'ü tanımam. Ben Abdulhadi Yıldırım'ı tanırım, ancak kendisini hangi ortamda ve hangi vesile ile tanıdığımı hatırlamıyorum. Abdulhadi Yıldırım'ın en son ABD'de oto galeri işi yaptığını biliyorum ancak ondan sonra ne iş yaptığını hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kemal Batmaz'a Göre Adil Öksüz ile Beraber Görüntülenmesi 'Tesadüf' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement